"Platićemo troškove za azilante"

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
Ivica Dačić kaže da bi uvođenje viza ostavilo teške posledice za Srbiju, ali i za EU, i predložio da Srbija plati troškove za 10.000 azilanata koji su u Evropi.

38297388550631298537dc876604486_orig.jpg

Foto: Beta​
"Reč je o manje od 10.000 azilanata u celoj Evropi... Mi ćemo za tih 10.000 platiti troškove, jer bi to bila manja šteta za Srbiju nego ukidanje viza", rekao je Dačić novinarima u pauzi skupa o trgovini ljudima u jugoistočnoj Evropi.
On je istakao da je vizna liberalizacija jedina konkretna stvar EU koju su građani Srbije videli u poslednjih nekoliko godina.

Dačić je rekao da među azilantima koji odlaze u Evropu najviše ima Roma i Albanaca i da je potrebno promeniti sredinu u kojoj oni žive, što je dugoročan prosec.

"Da izbacujemo Rome i Albance iz autobusa, to ne bi odobrila Evropska unija", rekao je Dačić i dodao da je Srbija zatražila spisak imena ljudi koji su otišli u Evropu da traže azil.

Predsednik vlade je istakao da će učiniti sve da ne bude ukinuta vizna liberalizacija i da će to biti tema svih njegovih razgovora sa zvaničnicima EU.

On je dodao da bi u utorak ili sredu trebalo da se sastane s radnom grupom za pitanja lažnih azilanata.

"Dosta smo uradili zajedničkog (Srbija i EU) i ne znam zašto bi neko koristio Srbiju i Makedoniju kao primer za države kojima treba da se ukinu vize", rekao je Dačić.

Ambasador Belgije u Beograd Alen Kundicki rekao je da je ta država za slobodni vizni režim Srbije.

"Mi želimo da Srbija bude deo evropskog sistema i mi volimo da idemo u Srbiju bez viza", rekao je Kundicki.

On je kazao da je Srbija napravila pozitivan pomak u rešavanju problema lažnih azilanata, ali da taj problem još nije rešen.

"Premijer Srbije se skoro sreo sa zvaničnicima Belgije i tada smo rekli da cenimo napore koje je Srbija učinila", rekao je Kundicki i dodao da se odogovornost za lažne azilante ne prebacuje na zemlje kao što je Srbija.

"Istina je da imigranti opterećuju imigracione službe evropskih zemalja. To je težak slučaj i želimo da se to reši", rekao je belgijski ambasador.

On je ocenio da se Srbiji nalazi na listi zemlja "u kojima je život bezbedan" i da misli da u Srbiji nisu ugrožena ljudska prava.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=10&dd=15&nav_category=1262&nav_id=651848

Плаћај, ко да плаћаш из свог џепа.
Уосталом што не дате сваком рому и албанцу по иљаду ојера меесечно овде, да се не брукате пред пријатељима?

Шта је чудно у коферчетовој иѕјави_
Био је на прс' у боољу са Тадићем, није ухапсио ѕа све ове године Чеду ракуна који се с правом сумњичи за умешаност(с Бебом Поповићем) ѕа убиство виѕиЈонара, слао је жандаре да туку Србе са севера Космета...

Шта је чудно у коферчетовој иѕјави_
Био је на прс' у боољу са Тадићем, није ухапсио ѕа све ове године Чеду ракуна који се с правом сумњичи за умешаност(с Бебом Поповићем) ѕа убиство виѕиЈонара, слао је жандаре да туку Србе са севера Космета...

А ко је реко да је чудно?:)

Лажни азиланти су углавном Цигани, из милоште звани Роми и Албанци. И једни и други су углавном са КиМ-а.
Нису се они у ЕУ упутили да раде и тако побољшају свој материјални положај већ зато што их у ЕУ социјално збрину и свакомесечно примају ту социјалну помоћ за целу породицу а раде друге послове (између осталог и краду!?).
Није давно било, када су Цигани/Роми навалили у Румунију (из политичких разлога) чим је она ушла у ЕУ да би се са румунским пасошем домогли Европе.
Да додам, исти ти лажни азиланти су већ били враћани авионом из ЕУ. Сада само они, тајкуни и дипломатија путују по ЕУ јер обичан и поштен грађанин за то нема пара и неће да се бламира.
Свим тим лажним азилантима треба одузети пасоше, ставити их на листу непожељних за издавање нових и тако решити бламирање државе Србије.

Poslednja izmena:
Уосталом што не дате сваком рому и албанцу по иљаду ојера меесечно овде, да се не брукате пред пријатељима?
Из штека Фолсвагене, из штека. ;)
Мада бих ја то намирио од "имовине одузете, а која је стечена криминалом и корупцијом (жутих)"

svako sa kosmeta sa srpskim pasosem je formalno protiv nezavisnosti. lepo da potpisu zajednicki zahtev prema eu za ukidanje te nzavisne nakarade u pristini. oni i svi njihovi clanovi porodice.
skupilo bi se tu podosta glasova

јашта,
вамо не признају великосербску агресорску државу а ладно путују са њеним пасошем.

хеботе у каквој земљи живимо...

дачић оће циганима и албанцима да плаћа хотеле по еуровској унији а ја чекам са бебом испред мурије да завршим промену пребивалишта за супругу са косова (српкињу) елем чекам то од јануара текуће године а данас 3 сата тамо док се организује 10 тетака и буљук мајмуна да то заврши

ово је држава сан за све осим за србе

згађен сам али ми не треба азил из хитлерије а опет с бирократијом овде боље посо да немаш жута плава оваква онаква иста го.вна на све стране, уста их болела

Ne znam zasto se CELA Evropa toliko buni za tih pisljivih 10.000 azilanata.... Stinica, brale, SITNICA....

A Vojvodina je PODNELA 300.000 kolonista bez ROPTANJA......

Vojvodjanima izgleda ni slog ne moze da naudi.....

Ne znam zasto se CELA Evropa toliko buni za tih pisljivih 10.000 azilanata.... Stinica, brale, SITNICA....
A Vojvodina je PODNELA 300.000 kolonista bez ROPTANJA......
Vojvodjanima izgleda ni slog ne moze da naudi.....

Исто толико а можда и више фолксдојчера је пре тога напустило Војводину.
Војводина је ту у добитку и о каквом шлогу причаш. Једино је на губитку шлог-мајстор Чанак, који је Војводину замишљао у неким другим границама. Тако су му рекли а он незна да ћути.

Исто толико а можда и више фолксдојчера је пре тога напустило Војводину.
Војводина је ту у добитку и о каквом шлогу причаш. Једино је на губитку шлог-мајстор Чанак, који је Војводину замишљао у неким другим границама. Тако су му рекли а он незна да ћути.

Pricam o izbeglicama iz 1995.

хеботе у каквој земљи живимо...

дачић оће циганима и албанцима да плаћа хотеле по еуровској унији а ја чекам са бебом испред мурије да завршим промену пребивалишта за супругу са косова (српкињу) елем чекам то од јануара текуће године а данас 3 сата тамо док се организује 10 тетака и буљук мајмуна да то заврши

ово је држава сан за све осим за србе

згађен сам али ми не треба азил из хитлерије а опет с бирократијом овде боље посо да немаш жута плава оваква онаква иста го.вна на све стране, уста их болела

I ja znam da je jedna zena sa Kosova ( udala se za mog bliskog rodjaka iz Zajecara) krv i suze je propljuvala dok je sredila svoje artije za drzavljanstvo.
Ako se ne varam, trajalo je to i tri godine, morala je da putuje ( valjda u Vranje) da bi nasla negde svoje papire da je Srpkinja.
Majka troje dece.

Dacic je za to kriv jer je tolerisao placanje i po 3000 evra policajcima koji su izdavali i drzavljanstva, pasose, sva moguca dokumenta
i Ciganima i Shipatrima sa Kosova. To nije nista novo. Ta prica o azilantima provlaci se vec 2-3 godine.

I ja znam da je jedna zena sa Kosova ( udala se za mog bliskog rodjaka iz Zajecara) krv i suze je propljuvala dok je sredila svoje artije za drzavljanstvo.
Ako se ne varam, trajalo je to i tri godine, morala je da putuje ( valjda u Vranje) da bi nasla negde svoje papire da je Srpkinja.
Majka troje dece.

Dacic je za to kriv jer je tolerisao placanje i po 3000 evra policajcima koji su izdavali i drzavljanstva, pasose, sva moguca dokumenta
i Ciganima i Shipatrima sa Kosova. To nije nista novo. Ta prica o azilantima provlaci se vec 2-3 godine.

катастрофа из србије само срби имају зашто азил да траже све остале гаје ко мушкатле да би се додворили хитлеровој и ујка сему

немају срби већих непријатеља од срба

катастрофа из србије само срби имају зашто азил да траже све остале гаје ко мушкатле да би се додворили хитлеровој и ујка сему

немају срби већих непријатеља од срба

Zato sto svako ( pa i ti iz policije, opstine) ocekuju nekoliko stotina evra da zavrse posao.
Dacic ih je na to navikao, nema Boga da ih oducis od toga.

Back