Planiram da povecam Ram memoriju

E da danas sam bio da vidim dali mi je doneo i nije poshto je nema na lageru ( sigurno zbog povecanje cena od 10 % ) a koshtala je 3116 din znachi dzaba ( PQI 1 GB 800 MHz CL5 )...

Ako bi se nastavio ovakav pad cena onda bi PC shopovi pokrenuli akciju => Uz svaku kupljenu konfiguraciju na poklon 1 Gb PQI 800 MHz memorije.... ! ! :D

Naruchio sam Transcend JetRam 2 x 1GB 800 MHz CL5 za 2x3300 din :D ovaj PQI cu najverovatnije prodati....

E da uzeo sam josh 1 GB Transcend 800 MHz i upario sa ovom PQI i radi mi u Dual Channal-u...
:D Za svaki sluchaj sam uzeo josh 1 GB ( znachi ukupno 2 GB ) ako sluchajno nece raditi sa PQI ( a izgleda da radi ) pa sad do ponedeljka uveche imam 3 GB.... :D Posle moram 1 GB da vratim...
Shta mislite dali da prodam PQI i ostanu mi 2 Transcenda ili kad vec radi samo nek vratim 1 GB transcend i ostene mi 2 GB u Dual Channal-u PQI + Transcend ? I da jel neko zna da li se transcend bolje clockuje od PQI ( poshto se PQI skoro i ne clockuje ) ? Transcend je sa transcend chipovima....
Evo ga 2 GB u Dual-u

Ma plocha podrzava i 8 GB u Dual Channal-u....
http://www.biostar.com.tw/app/en-us/t-series/content.php?S_ID=191
Za oc memorije sam chisto onako pitao ako cu plochu voziti na FSB 400+ ( oboricu multi na procesoru sa 9 na 7 chisto da vidim dokle plocha moze pa tad memorija ce morati da radi na 800MHz+ )..... Bez moda sam video da su je vozili na FSB 420 a sa modom na FSB 500....
Nejurim SuperPI tako da tajminzi mi nisu vazni....
E ali se sad pojavio problem: Memorija nije stabilna na 708 MHz a deklasirana je na 800 MHz i CL5
tajminge bilo da ostavim na auto ili sam podesim na 5-5-5-15 i 2T nema uticaja... Ako ih ostavim na Auto BIOS ih stavi na 5-4-4-12 i 1T... S tim da kad ostavim ovu PQI PC radi stabilno: ( testirao sam puna 24 sata ali nemam taj screenshot tu na poslu )
a chim uparim PQI + Transcend u Dual Channal i pustim ORTHOS na prioritetu 9 da testira CPU + RAM pukne posle 20 sekundi.... Probao sam da izvadim ovu PQI i stavim 2 x 1 Gb transcend u dual channal i problem ostaje..... Voltaza je 1.8 V mada neverujem da je ovim Transcendima default veca... Nisam imao CD da mu pokrenem MemTest ali sigurno mora da je do memorije poshto CPU radi stabilno.... Chim dodjem kuci postujem tachnu oznaku memorije.....

Back