PLANETE PO KUCAMA...

Superiska duperiska:
Bas lepo sto ti je interesantno,meni je nejasno skroz... :?
Хтела је рећи да су планете по правилу најјаче кад се нађу у тим пољима, односно тада дају максимум свог утицаја човеку, што некад може бити благослов, а некад мука, зависно од планете.

Stormy....onda ne znas dobro..
Postoji milion kombinacija kada su konjukcije u pitanju....dakle nema samo konjukcije dva benefika a ni dva malefika...
Stelijum je ( naravno u zavisnosti od toga koje se planete nadju u njemu) , dobro imati...jer daje bolji karakter , osobu koja je skoncentrisana na odredjenu stvar ...i nije rasplinuta na sve strane...
Naravno sve ovo pada u vodu ako se on nadje u losim kucama sa losim planetama ...pod losim aspektima...

StoRmyGirl:
Ne mislim, vetj znam! To je "najznachajniji astroloshki
fenomen", zato shto kada je u pitanju konjukcija dva
benefika, oni imaju prirodu Sunca, dok tje konjukcije
dva malefika imati prirodu Saturna..

Pa dobro, ne može se baš tako uopštavati jer sve zavisi od konteksta u kom se tumači odnosno od slučaja do slučaja.
Osim toga pitanje je je šta je u astrologiji "poželjno" a šta ne - neke osnovne smernice postoje ali ne treba zaboraviti da je gomila velikih (i ostvarenih) ljudi imala brdo "nepoželjnih" aspekata dok ja znam gomilu anonimusa sa veoma "poželjnim" koji sebe ni u kom slučaju ne bi nazvali ostvarenima (jer to objektivno nisu).
Čak i da se zadržimo na tom crno-belom shvatanju prirode aspekata, postavlja se pitanje gde su znaci, ostali aspekti, položaji ... ? TO su stvari koje određuju koliko će nešto biti "poželjno" (ako već upotrebljavamo taj termin) ili ne.

Opet ista priča ...

StoRmyGirl:
Kako onda protumachiti egzaktnu
konjukciju Jupitera i Saturna?
Dobro ili loshe?
Јеси ли чула за ону јеврејску клетву, да Бог да имао па немао. То ти је отприлике суштина овог аспекта у материјалном смислу, а са друге стране носи велики интелектуални потенцијал, научно-филозофски дух, студиозност, јак морал, акако време одмиче све више и меланхолију и депресивност, нарочито ако је Јупитер владар. Све у свему, моћан и занимљив аспект, имао га је Достојевски у свом 9. пољу.

Original postavio Superiska duperiska
Bas lepo sto ti je interesantno,meni je nejasno skroz...
Iskreno volela bih da ti neko pomogne,zbog toga sam rekla da ti je interesantan natal,i ja bih volela da cujem sta bi mogle da predstavljaju tako rasporedjene planete,nisam jos imala prilike da vidim slican horoskop...
pozzz

Astral-Blade:
Јеси ли чула за ону јеврејску клетву, да Бог да имао па немао. То ти је отприлике суштина овог аспекта у материјалном смислу, а са друге стране носи велики интелектуални потенцијал, научно-филозофски дух, студиозност, јак морал, акако време одмиче све више и меланхолију и депресивност, нарочито ако је Јупитер владар. Све у свему, моћан и занимљив аспект, имао га је Достојевски у свом 9. пољу.

Ja to ne bih doslovno "prevela" kao "imao pa nemao". U svakom slučaju ovim aspektom, u kojem god da se znaku konjunkcija nalazi je ograničen potencijal Jupitera odnosno do onoga što Jupiter simboliše u natalu se teško i s mukom dolazi, dok je generalno blagotvorno za sve ono što Saturn predstavlja u natalu.
Opet važi opaska da je suština u kombinaciji sa ostalim faktorima ...

Da li bi neko bio tako dobar da mi kaze nesto u vezi ljubavi samo to ali konkretno- stvarno mi je bitno imam neke nedoumice, ja zevam u ovu kartu ali nemam veze s vezom,
evo je i kartica
//www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=3&btyp=w2gw&&cid=wh8fileFt16rO-u1191520923[/url]

Hvala unapred

Da, da konjukcija saturna i jupitera je i kod mene i to u 4 kuci, prvo ide jupiter u devici (vrh cetvrte), posle pet stepeni ide saturn u vagi. Posle malo dalje ide konjukcija pluton i lilit sa suncem (sve u vagi i u cetvrtoj kuci). Sad me zanima to sto ste pisali planete po kucama jupiter daje lep kraj zivota, saturn mizeran, pluton uspeh i samoubistvo. Kod mene je sve razlicito. Kako ja da tumacim ove planete. Negde sam citala da treba desavanja tumaciti od prve planete ka poslednjoj. Jupiter, saturn, ploton i lilit, pa sunce na kraju. Moze li mi neko nesto reci oovome.

Back