Planetarijum

jel sad vis ono sta sam ranije pisao a4 elaborate zasto nije dobro mnogo gledati u zvezde :lol:

:hahaha:

ima sredstvo za ovo sto pises
ali sam vaspitan pa necu da kazem
Nije mi to od zvezda sigurno, pre će biti od života koji sam vodila
A i ja se ne ložim nešto posebno na astrologiju
Neka znanja odatle su mi bila potrebna zbog drugih disciplina koje izučavam

Da ali ti si materijalista, ne u banalnom smislu obožavanja novca već je jak taj uticaj marksizma kod tebe
Tokom školovanja sam bila prinuđena da učim te budalaštine, a one su btw apsolutno savršene za manipulaciju svešću, što su Staljini i slični obilato koristili
Sve , sve, pa i religija je podložno izvitioperenju od strane ljudskih tumača za zaluđivanje ovaca, zarad vlasti i moći
Ne postoje veci materijalisti od Klera, koji su covjekovu zelju za sirenjem duha ukalipili u odredjeni skup propisa i dogmi, i predstavljajuci se kao posrednicima izmedju Boga i ljudi, duhovnost okrenuli na totalno suprotnu potrebu za zadovoljavanjem svojih materijalnih ambicija.Pa istinski Komunisti, koji traze materijalnu jednakost ljudi su veci vjernici od Klera, koji tokom istorije podrzavaju razlicite vrsta zla, od inkvizicije, splajivanja na lomacama svih naprednih umova cija razmisljanja su razotkrivala njihove manipulacije i lazi, ubijanjem domorodaca, prislnim pokrstavanjima, podrskom fasizmu, skrivanjem fasista itd nakon 2 svjetskog rata itd.

Pisu se malim slovom, osim ako nisu na pocetku recenice, ja ih pisem velikim da ih naglasim u textu, sto jeste gramaticki nepravilno.
Pa tako i ja radim

Ne postoje veci materijalisti od Klera, koji su covjekovu zelju za sirenjem duha ukalipili u odredjeni skup propisa i dogmi, i predstavljajuci se kao posrednicima izmedju Boga i ljudi, duhovnost okrenuli na totalno suprotnu potrebu za zadovoljavanjem svojih materijalnih ambicija.Pa istinski Komunisti, koji traze materijalnu jednakost ljudi su veci vjernici od Klera, koji tokom istorije podrzavaju razlicite vrsta zla, od inkvizicije, splajivanja na lomacama svih naprednih umova cija razmisljanja su razotkrivala njihove manipulacije i lazi, ubijanjem domorodaca, prislnim pokrstavanjima, podrskom fasizmu, skrivanjem fasista itd nakon 2 svjetskog rata itd.
Ne treba izjednačavati Kler sa Hrišćanstvom
Potpuno su ga izvitoperili
Ali zato postoje divni, čisti ranohrišćanski tekstovi i apokrifna Jevanđelja

nisam mislio na tebe :lol:
tis umetnicki obrazovana
i kao takva znas dosta
Ma ti si pametnica i za jednog ovakov naivca :rotf:
232471656_978813739606254_1616622483443004840_n.jpg

Volim ja i istoriju jako
Ne kažem da sam stručnjak, ali baš mi je zanimljiva
U stvari najmiliji predmet mi je bio Istorija civilizacije
Tu je spojeno sve što me zanima, i umetnost, i opšta istorija itd...
davno ovde
sam se zanosio sa budalama da ulazim u diskusiju
vezano za istorijske cinjenice
bese neka prica oko hrvatske, ona vojnicke i gradjanske
i dubrovniku za vreme napoleona

sta sam se i cega naslusao :rotf:
reko sebi neces ti ovde
vise rec reci inace ce ti prsti
otpasti tako mi ovoga cekica :lol:

Pa tako i ja radim

Ne treba izjednačavati Kler sa Hrišćanstvom
Potpuno su ga izvitoperili
Ali zato postoje divni, čisti ranohrišćanski tekstovi i apokrifna Jevanđelja
Krscanstvo je od pocetaka zasnovano na lazima, paganskim plagijatima, prepisivanih od onih ranijih paganskih textova.
Vjera je apstraktna kategorija, ona sadrzi privatni odnos izmedju covjeka i onoga u sta vjeruje, cim ta osoba svoju individualnu vjeru, u bilo sta, pocinje da namece drugima, da o njoj prica sa tvrdnjom, dogmom, takva osoba se vec pretvara u znalca, ravnog Bogu, sto je vremenom kroz djelovanje Klera, koji su uvijek uz Aristokratiju i kasnije Burzoaziju, pretvoreno u golu borbu za materijalni interes, u sustu suprotnost od onoga sto bi Vjera trebala da bude,a Vjera je samo i jedino Nada, nikada tvrdnja, ona se pokazuje molitvom, a ne religijskom tvrdnjom, i uvijek je privatna, individualna.

davno ovde
sam se zanosio sa budalama da ulazim u diskusiju
vezano za istorijske cinjenice
bese neka prica oko hrvatske, ona vojnicke i gradjanske
i dubrovniku za vreme napoleona

sta sam se i cega naslusao :rotf:
reko sebi neces ti ovde
vise rec reci inace ce ti prsti
otpasti tako mi ovoga cekica :lol:
Razgovarati sa takvima o istoriji religije, istorije drzava i drustava u njima, kulturosko politickih procesa, je kao razgovarati sa Zmajem od Sipova.
I ja cesto sa hrvatskim i bosanskim mitolozima i lazovima ulazim u rasprave, to je zapravo zakrzljali identican mentalni sklop, ljudi koji su rodjeni na " razlicitim" stranama, ali imaju vrlo slican kapacitet svijesti :D

Covid-19 me je bukvalno u ovih mjesec dana pojeo, unistio, ne znam je li Delta ili Omikron ali se sve pretvorilo u obostranu upalu pluca, prije toga bol u grlu, upala krajnika, temperatura 40, stalni kasalj i tjelesna nemoc, nemanje apetita.Primio 10 inekcija, pio antibiotike, sad je stanje mnogo bolje.Sam sam sebe doveo u ovakvu situaciju jer sam tvrdoglav i jer se nisam zelio vakcinisati, sve mislio nece mene.Mnogo vakcinisanih je takodjer zarazeno, ali imaju mnogo lakse simptome i oporavljaju se nakon 5, 6 dana.Vakcinisite se obavezno, jer ovo svakoga mora uhvatiti, moramo steci kolektivni imunitet.

Zelim ti brz oporavak. I deco pamet u glavu, zene dupe uzazid:)
Kolega sa posla, Blizanac, mi je pomogao u danima kada sam najbolesniji bio, kada sam bukvalno jedva mogao do WCa, isao umjesto mene kod doktora, ganjao mi doznake za bolovanje, donio mi prve antibiotike, kupovao i donosio mi kuci namirnice, hranu, iako sam tih dana jako slabo jeo, samo tecnost pio.
To koliko mi je on valjao mi ne bi rodjeni brat, duznik sam mu do kraja zivota.

Само да питам, да ли је неко урадио наталну карту за ове предстојеће изборе,
ако јесте шта кажу звезде, оћел бити шта вредно помена???!

Šta tačno si primetio da laže? Je l kad kaže da je nešto predvideo a nije?
Gledao sam ga u jednoj emisiji, gdje je zeni potpuno siguran u sebe, na osnovu aspekata poceo ne da objasnjava buducnost, nego da " kopa" po prosloscu,( nista mi nema gore nego kada astrolog pocne da ljudima objasnjava ono sto sami znaju bez njega, valjda da demonstrira svoje znanje) zeleci da mu ona potvrdi objasnjenje za neke aspekte, zena mu hladno na svaku " tvrdnju" rekla da je nigdje veze, da nista od toga nije tacno, onda je poceo da muca, izgubio se itd ...
Covjek mi je pricao da je pokusao sa njim obaviti konverzaciju putem PPa na FBu, on je citav taj text sa PPa kopirao i objavio javno na svojoj stranici, na kojoj je pristutno mnogo " ovaca", da kompromituje i ismije covjeka.

Hovno od osobe, neznalica i varalica.

Back