Truman
Elita
- Poruka
- 23.937
Srećna Nova svima!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
25.januara su Saturnalije a i Mitra ( Nepobedivo Sunce - SOL INVICTUS) kog su Rimljani prihvatili je rođen 25. decembra od majke device, imao je 12 glavnih učenika i još mnoge sličnosti postoje.Pravoslavni Bozic 7 januara, po treutno uvazenom svjetskom kalendaru " gregorijanskom", je nista drugo nego 25 decembar po pravoslavnom " julijanskom" kalendaru, koji za gregorijanskim kasni otprilike 13 dana.
Zapravo se radi o zimskom solsticiju i " rodjenju" Sunca u znaku Jarca, sto su brojni paganski predhriscanski narodi, plemena obiljezavali slavljenjem rodjenja njihovih paganskih solarnih Mesija, Horusa, Krisne, Ozirisa, Mitre i njih na stotine.
Nikada nisam bio party braker, plus sto mi je jucer i rodjendan bio, i bez obzira sto znam da su i Bozic i Vaskrs ( Uskrs) samo astronomke " vrijednosti", povezane sa mitologijom, srecan vam svima " Bozic"
Ubi me moj jarcevsko realisticni mentalni sklop![]()
Isus nije rodjen nikada jer se radi o klasicnom plagijatu paganske fikcije obozavanja Sunca.Saturnalije su se odrzavale 25 decembra a ne januara, bas u isto vrijeme kada su svim paganskim Bogovima Sunca, slavljeni dani " rodjenja".25.januara su Saturnalije a i Mitra ( Nepobedivo Sunce - SOL INVICTUS) kog su Rimljani prihvatili je rođen 25. decembra od majke device, imao je 12 glavnih učenika i još mnoge sličnosti postoje.
Odavno se zna da je Hrist rođen negde u martu, a da je određeni papa dao svom kardinalu astronomu zadatak da nađe zgodan datum za Hristovo rođenje koji će okupiti narod koji je iskoniski paganski
Oziris je bog podzemnog sveta, Krišna nije pagansko božanstvo, već jedan od hindu trojstva koje je oficijelna religija mnogo starija od hrišćanstva. Krišna je bog obnovitelj Univerzuma
Termin PAGAN ( seljak) su maliciozno upotrebili katolici da bi omalovažili drevne religije kao što su i Pana i Lucifera preinačili u đavole
BUDA I ISUS25.januara su Saturnalije a i Mitra ( Nepobedivo Sunce - SOL INVICTUS) kog su Rimljani prihvatili je rođen 25. decembra od majke device, imao je 12 glavnih učenika i još mnoge sličnosti postoje.
Odavno se zna da je Hrist rođen negde u martu, a da je određeni papa dao svom kardinalu astronomu zadatak da nađe zgodan datum za Hristovo rođenje koji će okupiti narod koji je iskoniski paganski
Oziris je bog podzemnog sveta, Krišna nije pagansko božanstvo, već jedan od hindu trojstva koje je oficijelna religija mnogo starija od hrišćanstva. Krišna je bog obnovitelj Univerzuma
Termin PAGAN ( seljak) su maliciozno upotrebili katolici da bi omalovažili drevne religije kao što su i Pana i Lucifera preinačili u đavole
Buda jeste istorijska ličnostBUDA I ISUS
Iako većina ljudi Budu smatra osobom koja je živjela oko 500 godina pr. Kr., za njegov lik može se također pokazati da se radi o kompilaciji bogoosoba, legendi i priča o različitim svetim ljudima. Budi i Kristu je zajedničko sljedeće: Budu je rodila djevica Maja koju su smatrali »Kraljicom neba«; bio je kraljevskog podrijetla; izvodio je čudesa, liječio bolesne, nahranio 500 ljudi iz »male košare s kolačima« i hodao po vodi; ukinuo je idolopoklonstvo, bio »sijač Riječi« i propovijedao o »uspostavi kraljevstva pravde«;poučavao je čistoću, umjerenost, toleranciju, suosjećanje, ljubav i jednakost svih ljudi; doživio je preobraženje na gori; bio je razapet da bi iskupio grijehe, patio je tri dana u paklu i nakon toga uskrsnuo; uzdigao se u Nirvanu odnosno »nebesa«; Budu su smatrali »Božjim pastirom«, »tesarom«, »beskonačnim i neuništivim«;Zvali su ga »Spasitelj svijeta« i »Svjetlo svijeta«.
EGIPATSKI HORUS KAO ISUS
Legende o Horusu stare su tisućama godina, a s Isusom mu je zajedničko sljedeće; Horusa je rodila djevica Izida-Meri 25. prosinca u špilji/jaslicama, rođenje je najavila zvijezda na Istoku, a prisustvovala su mu trojica mudraca; kao dijete je bio učitelj u hramu, a kršten je u dobi od trideset godina; Horusa je krstio »Anup Krstitelj«, koji kasnije postaje »Ivan Krstitelj«; imao je dvanaest učenika; izvodio je čuda i jednog čovjeka po imenu El-Azar uskrisio je iz mrtvih; hodao je po vodi; preobražen je na gori; bio je razapet, pokopan u grobnici i nakon toga je uskrsnuo; i on je bio »Put, istina, svjetlo, Mesija, pomazanik, sin Božji, sin čovjekov, dobri pastir, Božji jaganjac, Riječ« i tako dalje; bio je »ribar« i povezivali su ga sa jaganjcem, lavom i ribom (»Ichthys«); Horusov osobni pridjevak bio je »Iusa«, »vječni sin« »Ptaha«, »Oca«; Horusa su zvali »KRST« odnosno »Pomazanik« davno prije kršćana.
MITRA, PERZIJSKI BOG SUNCA
Kršćanska hijerarhija gotovo je identična mitrijskoj verziji koju je zamijenila. Praktički svi elementi katoličkih rituala, od mitre do hostije, od svete vode i oltara do doksologije, izravno su preuzeti od ranijih poganskih religija misterija. Priča o Mitri pojavila se najmanje šesto godina prije kršćanskog mita. Mitra i Krist dijele sljedeće: Mitru je 25. prosinca rodila djevica;
poznavali su ga kao velikog putujućeg učitelja i majstora; imao je dvanaest pratioca odnosno učenika; izvodio je čuda; bio je pokopan u grobnici; nakon tri dana je uskrsnuo; njegovo uskrsnuće slavilo se svake godine; zvali su ga »Dobri pastir«; smatrali su ga »putem, istinom i svjetlom, iskupiteljem, spasiteljem, Mesijom«;
identificirali su ga i kao lava i kao jaganjca; njegov sveti dan bio je nedjelja, »dan Gospodnji «; Mitrin glavni blagdan slavi se na dan kada je uskrsnuo, što je kasnije postao Uskrs; njegova religija imala je euharistiju odnosno »Gospodnju večeru«.
KRIŠNA U INDIJI I ISUS
KRIŠNA U INDIJI I ISUS
Krišna i Isus dijele više od sto sličnosti, a čak preko tristo ako se uračunaju različita nekanonska evanđelja. Osim sličnosti imena, Krišnu je rodila djevica Devaki (»Božanstvena«); njegov otac bio je tesar; njegovom rođenju prisustvovali su anđeli, mudraci i pastiri te je bio darivan zlatom, tamjanom i mirhom; progonio ga je tiranin koji je naredio pokolj tisuća novorođene djece; bio je kraljevskog podrijetla; kršten je na rijeci Gangi; radio je čuda; uskrsavao je mrtve i iscjeljivao gubavce, gluhe i slijepe; poučavajući ljude o milosrđu i ljubavi koristio je parabole; »živio je siromašno i volio siromašne«; doživio je preobraženje pred svojim učenicima; prema nekim legendama, umro je na drvetu odnosno bio razapet između dvojice lopova; ustao je iz mrtvih i uzašao na nebo; naziva ga se »pastirskim bogom« i »bogom svih bogova«; smatrali su ga »Iskupiteljem, prvorođencem, nositeljem grijeha, osloboditeljem i univerzalnom riječi«; bio je druga osoba u Trojstvu i proglasio se »uskrsnućem« i »putem do Oca«; smatrali su ga »početkom, sredinom i krajem« (»Alfa i Omega«), kao i da je sveznajuć, sveprisutan i svemoćan; njegovi učenici dodijelili su mu naslov »Jezeus«, što znači »čisti duh«;Krišna se trebao vratiti i boriti sa »Princem zla« koji će opustošiti zemlju.
Ime »Krist« potječe od hindske riječi »Kris« (kao u Krišna), koja označava Sunce. Nadalje, budući da su Horusa zvali »Iusa/Iao/Iesu« »KRST«, a Krišnu »Jezeus« stoljećima prije nego što je sličnim imenom nazvan bilo koji židovski lik, možemo sa sigurnošću pretpostaviti da je Isus Krist tek ponavljanje, između ostalih, Horusa i Krišne Pogledajte prilog 1082109
EGIPATSKI ZAPISIZanimljiv tekst. Jedno od dva pitanja na koje bih najviše voleo da dobijem odgovor su ima li vanzemaljaca i da li je Isus istorijska ličnost.
Negde sam čitao da ga spominju i izvori iz prvog veka ali ne mogu da se setim detalja. Kome sad verovati...
https://sr.wikipedia.org/sr/Istorijski_Isus
Odgovor na pitanje o Isusu mogao bi se naći u arhivi Vatikana kojoj nažalost nemamo pristupa.
Tako jeOvo za Budu što si preneo da je činio čuda, hodao po vodi isl. prvi put čujem. Koliko znam bio je iz kraljevske porodice ili porodice bogataša (obe verzije se spominju) i to je to.
Postojao je i prorok Muhamed( istorijska licnost, nije legenda), kojeg muslimani nazivaju " poslanikom", kao i " Isusa", ali mu danas prisivaju nadnaravne osobine.To sto je neko postojao ne znaci da je na autentican i istinit nacin opisano njegovo " zivotno djelo", ili da li je ime iskoriosteno za dokazivanje nekih drugih astronomski i duhovno slozenijih razmisljanja i konstatacija.Skloniji sam da smatram da Buda jeste postojao nego Isus, ali ne mogu biti siguran ni u šta...
Inace se kaze i pise sumNJa, a ne sumLJa ,a sve ovo sto sam kopirao znam i bez toga, ali sam zelio podrobnije da objasnim.Tekst ti je netačan, na netu se mogu naći svakojake senzacionalističke gluposti
Zato se ja obrazujem iz ozbiljnih knjiga
Bidina majka je bila KRALJICA Maja i on je rođen i nastao kao i svi drugi ljudi
I bio je čovek i Učitelj, ne bog
Budista sam tačno 30 godina i stvarno znam dosta o tome da ne mogu da gutam glupave tekstove sa neta
Tako je
Ordinarna budalaština
Kako bih volela da pričam sa nekim koji govori iz glave i sopstvene edukacije a ne copy paste sa sumljivih sajtova
Ok, za Muhameda znamo sigurno da je postojao. Kada je reč o Budi vrlo moguće da on jeste imao tu svoj filozofiju. Da li je sve tačno što mu pripisuju - verovatno ne. No Buda sigurno nije poznat kao čudotvorac. I učenje budista uopšte nije u tom stilu...Postojao je i prorok Muhamed( istorijska licnost, nije legenda), kojeg muslimani nazivaju " poslanikom", kao i " Isusa", ali mu danas prisivaju nadnaravne osobine.To sto je neko postojao ne znaci da je na autenticxan i istinit nacin opisano njegovo " zivotno djelo", ili da li je ime iskoriosteno za dokazivanje nekih drugih astronomski i duhovno slozenijih razmisljanja i konstatacija.
Eto sad si me zajebaoPostojao je i prorok Muhamed( istorijska licnost, nije legenda), kojeg muslimani nazivaju " poslanikom", kao i " Isusa", ali mu danas prisivaju nadnaravne osobine.To sto je neko postojao ne znaci da je na autenticxan i istinit nacin opisano njegovo " zivotno djelo", ili da li je ime iskoriosteno za dokazivanje nekih drugih astronomski i duhovno slozenijih razmisljanja i konstatacija.
Inace se kaze i pise sumNJa, a ne sumLJa ,a sve ovo sto sam kopirao znam i bez toga, ali sam zelio podrobnije da objasnim.
Ma ne mora, nego bi mene izbacili iz skole da sam ikada napisao " sumljati"Eto sad si me zajebao
Ionako ovo ne pišem da bih vodila predosadne rasrave ko ima veći
Tvoja mora da bude zadnja, zabole me
I mene bi keva profesor jezika ispičkaralaMa ne mora, nego bi mene izbacili iz skole da sam ikada napisao " sumljati"![]()
normalno da je postojaoSkloniji sam da smatram da Buda jeste postojao nego Isus, ali ne mogu biti siguran ni u šta...
Nisi jedina, kada citam komentare po drustvenim mrezama cudom se iscudim koliko su ljudi nepismeni,I mene bi keva profesor jezika ispičkarala
Iako sam pre Akademije studirala jezike i tokom školovanja dobila više nagrada iz jezika i književnosti, omaknu mi se takvi gafovi
Ne znam odakle mi jer se u mojoj porodici pravilno govori
I ćale je umeo da se izdere na mene kad nešto pogrešno lupim