Planetarijum

Nisu ni samo čakre, nago ni mi ne završavamo tamo gde se naše najgušće završava, tj. na koži...

Već imamo slojeve, postajemo sve ređi i ređi... Pa tako koliko se sećam, posle materijalne imamo emocionalnu opnu/ravan, zatim mentalnu (što znači da ne možeš doći do mentalnog dela sebe dok ne razrešiš emocionalne probleme), zatim beše ide astralna (Uran), i onda ide spiritualna (Neptun)...

Ljudi koji u nekom životu imaju teška telesna iskustva prosto dožive ono da im se telo odvoji od duše, na kratko pobegnu iz svog tela, i često se govori da u momentima velikog bola, oni više ne osećaju svoje telo, kao da lebde iznad njega...

Ako recimo takva osoba umre u tom stanju (bega od bola i realnosti), ta osoba u narednom životu ima naglašene Ribe (Neptun), i ostala joj je ta navika da beži iz svog tela...

Takođe i telo pamti... Imamo i telesnu memoriju, u ćelijama... Pa neki ljudi koji su bili mučeni istezanjem, imaju zglobove koji mogu da se vrte više nego kod ostalih... Isto tako ako je neko umro bešenjem, on ima traume vezane za grlo, a ne zna odakle to, često se guši i sl. Pa kada se ide na regresije, toj osobi se ovlaš veže konopac oko vrata, i onda joj se dozvoli da se u ovom sada iskustvu odveže... Da se izbavi iz te traume i grča u osećaju nemoći...

Vec pisah da meni cakre nisu nista misticno, samo nacin coveka koji nije medicinski obrazovan da sebi objasni neke stvari.

Ali postoji nešto mistično u vezi sa nama i sa svetom ovim našim. Medicina ne može ni da zagrebe u sve to još uvek. Niti je medicina na nivou na kome su okultne nauke koje su tu duže od nje, tj. otkad i mi postojimo... Primitivna znanja su najsavršenija, jer su tu u stvari najduže... A mi i te kako osećamo svojim primitivnim delovima... Samo što naš telesni deo nije još uvek na nivou na kome je duhovni (energetski) da bismo mogli sve da procesuiramo...

Neko to zove bog, duša, za mene je to energetski deo nas... A mističan je jer ne možemo da ga pojmimo... Ne u celosti...

Mene licno mistifikovanje svega nervira, i kao sto rekoh cakre mi ni najmanje nisu misticne.
Sad sto se koriste u raznim spiritualnim tehnikama poput meditacije je vec druga prica.

Ako nam mehanizam funkicionisanja necega nije jos uvek poznat, a tu naslucujemo da ima necega, to sto ne znamo isto ne vidim kao nesto misticno, magijski, itd.

Vec pisah da meni cakre nisu nista misticno, samo nacin coveka koji nije medicinski obrazovan da sebi objasni neke stvari.

Meni je sve sto se tice duhovnosti zanimljivo.
Ne samo astrologija kao divinacija, vec I svaka vestina koja ima za cilj oplemenjivanje I uzdizanje nase duse.
Sve su to vestine I tajne koje imaju svrhu da nas duhovno oplemene I uzdignu na visi nivo. Jer ako nakon svega, pa bio to tarot, astrologija, numerologija ili kristali, ne postanemo kvalitetniji I emocionalno inteligentniji ljudi, onda smo se dzabe trudili...

Srecan vam Mlad Mesec! :D

Ali postoje u ljudskom poimanju sebe i sveta oko sebe. Mi osećamo. Naše telo je savršenije od svih laboratorija i aparata. Naš mozak nam govori i oseća da je sve to povezano, a mi ne znamo kako naš mozak i telo to znaju jer ne znamo još uvek dovoljno ni o njima.

a)Astrologija je samo nastavak mitologije, povezana sa religijom... Okultno - skriveno je jer crkva i slični ne žele da se običan narod dočepa znanja koja bi nam objasnila dublje neke stvari o nama... Kako se manipuliše psihom, kako se hipnotiše... Zato su sve to nazvali veštičarenjem, a sami ga obilato primenjuju...

Svi rituali su isti svuda, i služe za omamljivanje svesti, da bi se doprlo do podsvesti.

b)Natalna karta, kao i tarot, su samo tehnike zamajavanja svesti, rituali isto, koji služe da se otvori čovekova podsvest, i da se sa drugima povežemo intuitivno, preko kolektivne podsvesti.

c) Mi mislimo da čitamo simbole, ali u stvari, mi smo samo istrenirali svoju intuiciju
da reaguje na te uslovne radnje... Dobili smo nekakvo samopouzdanje, jer nismo naučeni da verujemo svojoj intuiciji, pa ako kao imamo potvrdu zbog tamo nekog trigona, onda je to kao opravdano...

Ali generalno, d) dobro tumačenje ide intuitivno, osećajem... Ovo ostalo je samo ohrabrivanje čoveka da bude intuitivan...

Tako i sve ostale tehnike...

I kristalogija kaže da kristali imaju neka posebna svojstva. Takođe znamo da i čovek ima svoje vibracije, i energetsko polje i sl.
Narod je to objasnio kroz te čakre i sl. Ali to sve postoji, nisu to tek tako ljudi vekovima pričali...

Astrologija je lepa jer priča o simbolima i arhetipima, pa je zato u stvari vrsta psihologije... A psihologija se bavi svime što je ljudski čovek... A ljudski mozak je i okultizam, i ezoterija...

a) Ma ne, Meduse, Astrologija je nastala pre svih mitologija i religija sveta. Onog trenutka kada su ljudi gledali Mesec na nebu, zvezde itd. A religije i, danas za nas mitologije, su nastavak toga kroz ''wise language''. Sve mitologije sveta vuku koren iz podele na Elemente, što je praktična osnova Astrološke svrhe i Teorije. A Arhepit nečega je izvučen na osnovu posmatranja sveta oko nas u onoj formi koja je opipljiva i saglediva. Da je primarni fokus bio INTUICIJA i sl, onda bi gledali 12 kuću prvo. Astrolozi loše analiziraju 12tu kuću jer tu nema dovoljno Sunca. Kako metaforički, tako i realno.

b) Astrologija je mnogo više od tehnike. Astrologija je bukvalno naša realnost i druga potvrda za ono što su prirodni zakoni postojanja.

c) Ne, mi gledamo simbole i povezujemo na osnovu statističkih podataka koje imamo. Za astrologiju i pravilno korišćenje astrologije, intuicijom možemo poprilično pogrešiti jer pokušavamo da se povežemo sa osobom što nije uvek najpametnije kada osoba ima loše energije oko sebe. Za astrologiju ti ne treba ni trunka intuicije. Ali Vodeni i oni koji su privrženi Vodi će ti reći da ''mora osećaj''.

d) Ja nikada ne tumačim intuitivno, već metodički i logički. Skoro robotski. Ako tumačim intuitivno, ja gledam sve tvoje prošle živote i vidim te. A to može da umara i to su tehnike koje naširoko prevazilaze astrološku koncepciju.

Sve zavisi na kraju krajeva, za nekoga je samo intuitivno moguće tumačiti i potrebno im je da vide i dožive osobu blizu. Ali to onda nije više toliko astrologija koliko je psihologija i aktiviranje Škorpionskih manifesta.

Kada napišeš da je pogrešno da je tarot nastao zahvaljujući astrologiji, možeš li da objasniš to argumentom nekim? Nešto konkretno?

Na tumacu je izbor da li zeli tarot da poveze sa astrologijom.
Ali to nije sustina tarota, niti on primarno ima veze sa astrologijom.
Mogu nije mi problem, ali ti isto ne rece gde se tacno tarot pozajmio od astrologije, ne vidim tvoj argument.
Cak i da jeste(a nije) i dalje to ne vidim kao problem.

Moras da znas prvo kakva je bila astrologija u tom veku kada je tarot nastao, nije se tumacila po tipovima i osobinama znakova kao danas.
Opisi znakova su bili prilicno sturi, i svodili se na vruc, kolerican, hladan, vlazan i ostalo.
Ako hoces da kazes da ono sto ti smatras da je uzeto od astrologije, je ustvari mitologija, to je druga prica, vec znamo da astrologija i mitoloski likovi nisu isto.

Ne pišem o tumačima, a povezivanje tarota i astrologije je glupost velika.
Pišem o istoriji tarota i razlozima zbog kog je jedna igra s kartama postala ''divinacija'' tokom 1700ih.

Sve u tarotu je nastalo na osnovu astrologije. Uopšte nije tako komplikovano kako nalažeš. To je s razlogom odrađeno tako da svaka karta ima svoj astrološki simbol ili slično.

Svaka karta nosi simbol planete/znaka, koncepcije sazvežđa itd. To je opšte poznato.

Astrologija se nije mnogo menjala i nebitno je kakva je bila u veku kada je tarot nastao, jer tarot karte se vremenom menjaju i pojavljuju se drugačiji deckovi. Mars je ostao Mars, Venera je ostala Venera, reicmo.

Mitološki likovi su poprilično uzimali od Astrologije i to je veoma tačno. :lol: Mitologije su samo prepisivale astrološke osnove i evaluacije postojanja, transformišući ih kroz godine u raznim civilizacijama, ali zadržavajući osnovne karakteristike planeta dok su ih povezivali sa panteonima.

Kada vidiš koliko je u stvari Astrologija kohezivna, ogromna i sveobuhvatna, onda shvatiš da je tarot praktično ništa u poređenju.

Ne mislim na simbole na kartama, nego na bavljenje tarotom.
Da je Tarot nastao zahvaljujuci astrologiji je totalno pogresno.
Тарот свакако није настао захваљујући астрологији. Направили су га уметници за време ренесеансе, а користили припадници елита који су хтели да комуницирају а да црква и остали ауторитети не знају...ово је верзија за коју сам чуо.
Праве се паралеле између астрологије и тарота, али постојао би тарот и без астрологије.

Da, baš bi postojao tarot kao ''divinacija'' bez astrološkog uspeha i popularnosti tokom renesanse. Zvali bi ih karte za tablić ili YuGiOh! :lol:

Prenaivno razmatranje istorije i direktnih uticaja.

Meni je sasvim okej da se tarot odvaja od astrologije po pitanju tumačenja jer, realno, tarot ne može ni da prismrdi astrologiji :lol: ali bi valjalo da se već nauči kako je nastao tarot ako će da se koristi, čisto da se razume da je svaka karta postavka planete u okviru znaka. To smo se i dogovorili odavno, ja ne ulazim u temu o tarotu, vi ne kombinujete tarot i astrologiju, zar ne? :lol:

Simboli na kartama manje bitni. Šta reče Oly ne tako davno, Saturn da bude The World - možda, ali za naivne! The World bio i ostao simbol fiksnih znakova i Sfinge, zapravo asirijskog simbola zaštitnika ljudi i ciklusa života kroz četiri godišnja doba. Treba uvek proveriti informacije jer svako piše šta hoće i kako hoće. Pa tako i te neistine da su paralele između tarota i astrologije nastale kasnije, a cela poenta je bila pojednostavljena ezoterijska konceptualizacija astrološkog smisla. Bukvalno.

Poslednja izmena:
Pa nije napravljen za to, ali je fiksiran kasnije i menja se svakih, pa, recimo 20 godina. Sada ima i online tarot. :hahaha: Dnevni tarot. :hahaha: Tarot i škembići.

Astrologiju je relativno i lako odbraniti od gluposti, ali da odbraniš tarot? GL HF. :mrgreen:

Kada si mi rekao da ćeš da mi online gledaš tarot baš si me fino nasmejao gosn. Trumane.

N3 se svojski potrudi da objasni sta je astrologija I sve njene prednosti u odnosu na ostale divinacije, osim I jasno nas podseca da je astrologija nastala pre 5000 godina I da su njene osnove I koreni potpuno drugacije od onih kako ih on tumaci I astrologije koju praktikuje.

Prema tome, nisi objektivan, sory...:flert:

Back