Ali postoje u ljudskom poimanju sebe i sveta oko sebe. Mi osećamo. Naše telo je savršenije od svih laboratorija i aparata. Naš mozak nam govori i oseća da je sve to povezano, a mi ne znamo kako naš mozak i telo to znaju jer ne znamo još uvek dovoljno ni o njima.
a)Astrologija je samo nastavak mitologije, povezana sa religijom... Okultno - skriveno je jer crkva i slični ne žele da se običan narod dočepa znanja koja bi nam objasnila dublje neke stvari o nama... Kako se manipuliše psihom, kako se hipnotiše... Zato su sve to nazvali veštičarenjem, a sami ga obilato primenjuju...
Svi rituali su isti svuda, i služe za omamljivanje svesti, da bi se doprlo do podsvesti.
b)Natalna karta, kao i tarot, su samo tehnike zamajavanja svesti, rituali isto, koji služe da se otvori čovekova podsvest, i da se sa drugima povežemo intuitivno, preko kolektivne podsvesti.
c) Mi mislimo da čitamo simbole, ali u stvari, mi smo samo istrenirali svoju intuiciju da reaguje na te uslovne radnje... Dobili smo nekakvo samopouzdanje, jer nismo naučeni da verujemo svojoj intuiciji, pa ako kao imamo potvrdu zbog tamo nekog trigona, onda je to kao opravdano...
Ali generalno, d) dobro tumačenje ide intuitivno, osećajem... Ovo ostalo je samo ohrabrivanje čoveka da bude intuitivan...
Tako i sve ostale tehnike...
I kristalogija kaže da kristali imaju neka posebna svojstva. Takođe znamo da i čovek ima svoje vibracije, i energetsko polje i sl.
Narod je to objasnio kroz te čakre i sl. Ali to sve postoji, nisu to tek tako ljudi vekovima pričali...
Astrologija je lepa jer priča o simbolima i arhetipima, pa je zato u stvari vrsta psihologije... A psihologija se bavi svime što je ljudski čovek... A ljudski mozak je i okultizam, i ezoterija...