Planetarijum

Moze se i "pozajmljivati" iz drugih cakri.
Npr. zene koje su karijerno jake, imaju jaku trecu, ali za to crpe iz druge(zenske cakre) cija energija struji nagore u 3, tamo gde je potrebnija.
Ili prejake gornje cakre, osoba je mistik, i ne zanima je puno materijalni svet.
Bitno kod cakri je da uvek moraju da idu od prve pa da se svaka redom ojacava, ne moze ovako nasumicno.
Npr. osoba sa prejakom 4 a slabom 3 i 1 ce biti krpa koju drugi koriste, puna ljubavi ali bez osecaja za licni integritet, to su oni tzv. otiraci koji su drugima uvek na ispomoci.
Dodala bi samo na ovo albinovo da je prva i element zemlje.
Prva je i onaj bazicni osecaj sigurnosti, pa odatle i oni izrazi "nestade mi tlo pod nogama" i sl. kad osoba dobije otkaz ili tako nesto.

Meni je ovo sve nekako intuitivno jasno oko cakri, mozda zato mi nisu bile zanimljive za detaljno proucavanje.

ma poenta tih cakri ( "energetskih centara prerasporedjenih anatomski ) je da se medju njima nadje nekakav balans..i da energija stalno cirkulise...sto je moguce ravnomjernije....Kada previse energije ode u jedne cakre..dok su druge "uspavane" tokom duzeg vremena dogadja se disbalans u protoku " energija"..i on se odrazava i na tijelu u vidu bolesti...

hahahaha..mislim da prije zbog tog mjeseca reagujes na zbivanja fatalisticno...jos kad se doda dupla vatra (dramaticnost) ispade kao da ce nam stelijum u djevici donijeti kataklizmu XP

Moguce, ako sam kriva, pardon mnogo se izvinjavam! :D

Nesto nisam ljubitelj spaljenog Marsa pogotovo kada se upetlja I Merkur, uvek mi mirisi na neki cirkus :D

Ne slazem se za astrologiju, u njoj definitivno niceg okultnog nema.
Mozda se ne razumemo oko samog termina 'okultno'
Ma razumijemo..ali shvatices vremenom....Samo je astrologija danas takava da se mi njome mozemo baviti kao vrlo pasivni ucesnici...svjedoci...znanja...Dok u tarotu moramo ipak naći "aktivan" kanal (pored prenesenog znanja)...i to ne moze svako bas...tako lako postici.

pa astrologija ti je nastala iz misticnih saznanja o "nebeskoj" geometriji...i nije poenta samo bila u tome sto su prateci kretanje nebeskih tijela ljudi spoznali da su oni nekakvo ogledalo zbivanja na zemlji...vec su i to vremenom (zajedno sa ostalim misticnim vjestinama) doveli u vezu sa odredjenim arhetipovima poteklim iz oklutne su sfere znanja...i mi danas imamo npr ovaj koncept zodijackog kruga (i ostalu oklutnu simboliku)...koji se na slican nacin provlace i u ostalim.oklutnim sferama.

Jutro!

U astrologiji ne postoje čakre, a ni kristali. :lol:

Ali postoje u ljudskom poimanju sebe i sveta oko sebe. Mi osećamo. Naše telo je savršenije od svih laboratorija i aparata. Naš mozak nam govori i oseća da je sve to povezano, a mi ne znamo kako naš mozak i telo to znaju jer ne znamo još uvek dovoljno ni o njima.

Astrologija je samo nastavak mitologije, povezana sa religijom... Okultno - skriveno je jer crkva i slični ne žele da se običan narod dočepa znanja koja bi nam objasnila dublje neke stvari o nama... Kako se manipuliše psihom, kako se hipnotiše... Zato su sve to nazvali veštičarenjem, a sami ga obilato primenjuju...

Svi rituali su isti svuda, i služe za omamljivanje svesti, da bi se doprlo do podsvesti.

Natalna karta, kao i tarot, su samo tehnike zamajavanja svesti, rituali isto, koji služe da se otvori čovekova podsvest, i da se sa drugima povežemo intuitivno, preko kolektivne podsvesti.

Mi mislimo da čitamo simbole, ali u stvari, mi smo samo istrenirali svoju intuiciju da reaguje na te uslovne radnje... Dobili smo nekakvo samopouzdanje, jer nismo naučeni da verujemo svojoj intuiciji, pa ako kao imamo potvrdu zbog tamo nekog trigona, onda je to kao opravdano...

Ali generalno, dobro tumačenje ide intuitivno, osećajem... Ovo ostalo je samo ohrabrivanje čoveka da bude intuitivan...

Tako i sve ostale tehnike...

I kristalogija kaže da kristali imaju neka posebna svojstva. Takođe znamo da i čovek ima svoje vibracije, i energetsko polje i sl.
Narod je to objasnio kroz te čakre i sl. Ali to sve postoji, nisu to tek tako ljudi vekovima pričali...

Astrologija je lepa jer priča o simbolima i arhetipima, pa je zato u stvari vrsta psihologije... A psihologija se bavi svime što je ljudski čovek... A ljudski mozak je i okultizam, i ezoterija...

Back