Planetarijum

Dobili smo pitanje sa drugog pdf-a zasto stalno pisemo o Saturnu? :lol:

hahahahahahahahaha....vidis..isto sam se i ja to zapitao prije neki dan.Saturn je definitivno zvijezda pdf-a ....Medjutim kad bi bio utjelovljen u nekakvom liku,
kao sto je to pokusala docarati autorka animea mjeseceva ratnica...onda bi nam salor saturn def ovo rekla:

giphy.gif

Inace..je autorka animea zavrsila kurs zapadne astrologije ..i ona odlicno poznaje "psihologiju" planeta..tako da su likovi s te strane meni vrh uradjeni.U principu sam naucio karakteristike planeta i prije nego sam znao za astrologiju..zahvaljujuci ovom crticu...Vjerovatno i neki od vas isto.XD

p.s. citam da ste neki nedavno prosli malo teza iskustva u zivotu...drago mi je da ste sad dobro. ^^

Poslednja izmena:
Saturn je karma u modernoj astrologiji što potire bilo kakvu mogućnost da opisuje svest. Sve što je karmički ne može biti svesno, štaviše, mora biti nesvesno/potsvesno.

Saturn je Karma isključivo u tradicionalnoj astrologiji gde se vezuje za polje 8. U modernoj astrologiji sve što se tiče karme je preko SMČ/JMČ naglašeno, a karmički odnosi se ne potenciraju toliko.

Dalje, u modernoj se posmatra 12 kuća kao ona prava karmička gde vidimo prošle živote.

Eventualno se retrogradne planete posmatraju kao karmički dugovi, a to zavisi od astrologa do astrologa kako tumači.

Da, s tim da je ta vrsta povezanosti patološka i nezdrava.
Saturn je dužnost, obaveza, ropstvo, težina, teret - pa kad se poveže simbolika sa svetlima jasno je šta dobijamo. Zdrav odnos svakako ne.

Ne znam zašto bi ljubav između deteta i roditelja bila patološka i nezdrava? Saturn ne mora nužno doneti nezdravu povezanost i de facto loše stvari uvek.

Evo, ja volim da crtam kosturiće i privlači me sve što se tiče ''dark side of the force'', ali ne vidim to kao nešto bolesno sa patološke strane. Siguran sam da bi nekom seljaku u donjem rajkovcu to delovalo kao nastrano, isto kao i pirsing recimo, ali šta da se radi.

Od oca uvek isključivo zaštitu i poslove. Saturn Sunce konjunkcija kod mene u okviru 6. Ali, kod mene Saturn nema niti jedan loš aspekat. Čak je i moja voljena tipičan Saturnovac. :think:

Štaviše, Mesec opisuje našu pravu prirodu. Kad smo s nekim bliski, emotivno povezani, živimo s njim povezujemo se preko Meseca i pokazujemo svoj Mesec.

Mesec i osećanja su samo komponenta ličnosti. Reći ovo je kao da kažemo ''Sunce predstavlja našu pravu prirodu''. Ne postoji nikakva ''prava'' priroda po mom mišljenju, postoji samo delovanje i funkcija čoveka u okviru sveta koji nas okružuje, međusobne interakcije itd. Mesec je lep i sve to stoji, ali daleko je od toga ko sam recimo ja i šta radim u životu u 95% slučajeva. Manifestuje se isključivo kada gradim nešto jer ono mora da bude paralelno i jednako u svakom mogućem obliku. Ne podnosim nejjednakost (Mesec u Vagi). Ako izgradiš kućicu i staviš jedan prozor veći, a drugi manji, ja ti odmah kažem da si nenormalan. :lol::lol:

Saturn je strah bukvalno i doslovno, to je njegova simbolika. Zid koji osobe grade oko sebe s njim u vezi upravo nastaju zbog straha u njegovoj simbolici, a ne obrnuto.

Saturn je poznat i lagan za istraživanje, zato je jedna od prvih planeta za koju se astrolozi uhvate kada tumače. Saturn je poznat, znamo da donosi nelagodnosti, možda odatle potiče taj strah. Ali strah je psihološka manifestacija i samim tim se vezuje za sve što se tiče vodenih, skrivenih i okultnih kuća.

Strahove nasleđujemo od roditelja, često su iracionalni, često su manifestovani kroz traumu i sl, a to je sve domen Meseca.

ZASTRAŠIVATI nekoga je svakako domen Saturna, ali podjednako i Marsa kao i Plutona. Tu je mnogo toga što čoveka može da uplaši, a sve je u domenu Meseca gde se pokazuju naši pravi strahovi i strahovanja životna.

Napomenuću da je strah najčešći upravo strah od nepoznatog, a to je domen 12. kuće. Iracionalni strahovi se ovde manifestuju i dovode osobu do ludila čak.

Saturn je više povezan sa osećajem anksioznosti, iščekivanja nečega što je sigurno ili nad čim nemamo kontrolu.

Pogrešno je, sa psihološke note, jednačiti anksioznost i horor.

To je moje viđenje, pozdrav! :ok:

Čuj ovo, sa DRUGOG FORUMA!

Ja nekako mislim da smo se najmanje dotakli priče o Saturnu na PDF-u, a opet je ovde bilo puno Jarića unaokolo te je normalno da ljude to najviše zanima.

Uostalom, Srbija je u znaku Jarca. Moderatorka ima Mesec u Jarcu. KRSTarica je porpilično obojena simbolom Saturna i Politika (10) je najaktivnija tema sa najviše uvreda, slutim.

ITD.

Poslednja izmena:
Čuj ovo, sa DRUGOG FORUMA!

Ja nekako mislim da smo se najmanje dotakli priče o Saturnu na PDF-u, a opet je ovde bilo puno Jarića unaokolo te je normalno da ljude to najviše zanima.

Uostalom, Srbija je u znaku Jarca. Moderatorka ima Mesec u Jarcu. KRSTarica je porpilično obojena simbolom Saturna i Politika (10) je najaktivnija tema sa najviše uvreda, slutim.

ITD.

Jel citas sta pisem? :lol:
Sa drugog podforuma.

hahahahahahahahaha....vidis..isto sam se i ja to zapitao prije neki dan.Saturn je definitivno zvijezda pdf-a ....Medjutim kad bi bio utjelovljen u nekakvom liku,
kao sto je to pokusala docarati autorka animea mjeseceva ratnica...onda bi nam salor saturn def ovo rekla:

giphy.gif

Inace..je autorka animea zavrsila kurs zapadne astrologije ..i ona odlicno poznaje "psihologiju" planeta..tako da su likovi s te strane meni vrh uradjeni.U principu sam naucio karakteristike planeta i prije nego sam znao za astrologiju..zahvaljujuci ovom crticu...Vjerovatno i neki od vas isto.XD

p.s. citam da ste neki nedavno prosli malo teza iskustva u zivotu...drago mi je da ste sad dobro. ^^

Sailor Moon je jedini medij koji je uspešno definisao ulogu Plutona u okviru moći, jer pluton je definitivno povezan sa konceptom Vremena kao direktni ''naslednik'' osme kuće.

Samo, ne bih anime nazivao crtićima ili crtanim filmovima.

Slažem se, Saturn nije karma u modernoj, već nekoj klasičnoj i tradicionalnoj.

Karma se u modernoj više i ne spominje, jer se smatra da je karma nešto negativno vezano za prošle živote... Vodeći moderni astrolozi ne isključuju karmu skroz, već kažu da se i ona nekad pojavljuje, ali ne uvek.

Saturn je deo priče o prošlim životima jedino kada je povezan sa čvorovima ili vlada njima.

Saturn kao i mesec predstavlja poreklo...

Iskreno, kada se govori o životu, Biblija kaže da ne postoji život izvan ovog, ali na koji život se tu tačno misli? Ja iskreno ne verujem da se tu misli na ovaj materijalni život, jer smo mi kao i univerzum još uvek mnogo više energija nego materija. Tako da mislim da se to odnosi na jedan mnogo nadživotniji život.

Pa to poreklo onda nije samo poreklo ovo ovde, nego celo naše poreklo. Zbog toga Saturn i Mesec kao geneza i poreklo imaju veze sa prošlim ili paralelnim životima.

Mi smo kroz modernu nauku sve više svesni energije, tj. spiritualnog dela, tako da te planete izvan Saturna uopšte više nisu toliko neopipljive, jer svi su počeli o tome da pričaju, i svi se trude da osete, da dožive...

Svi meditiraju, astrologija i okultno su sve popularniji...

Tako da naš Saturn kolektivno svesno postaje sve svesnije nesvesnog... Energija sve više prelazi u materiju... Saturn raste, i postaje sve svesniji i jači... Neptun i Uran se smanjuju... Postaju sve poznatiji...

A ovo za to da nismo samo jedni mi pravi mi... Frojd je govorio o tome, mi fluktuiramo, i svi smo višestruke ličnosti. Samo jedna nadvlada ostale u datom momentu, ali u našoj podvsesti one sve žive, i nisu samo apstraktne ideje, već stvarne ličnosti, stvarni univerzumi. To se zove dinamička podsvest...
U astrologiji postoji ona persona chart, koja mi liči na to...

Astrologija je psihologija na slikovit način...

Oho lepak. :mrgreen:

Pa šta znam... Više sam pisao o Trumanu no o Saturnu. :p:lol: (jk jk jk)

Ja sam najviše pisao o Plutonu. Merkur tu i tamo. Mars je zanimljiviji za tumačenje.

Na PDF-u smatram da se najviše pisalo o Veneri i Mesecu, a pitanja su recirpočna - brak, ljubav. Mislim da je to to.

Jeste, Saturn se najviše spominje, ne samo ovde, nego svuda, mislim zato što je dežurni krivac, a pravi krivci su potpuno perfidno svi iza njega, i niko ih ne shvata ozbiljno.

Sad zvučim kao sveštenici kad pričaju o demonima... Đavo koristi upravo to što ga niko ne smatra za opasnost...

Ja mislim preko svega. Saturn je zamka realnog sveta, zamka materijalnog, u koje može da padne naše biće jer je povedeno onim što vidi, a ne onim što oseća, tj. kada izgubi kontakt sa svojim spiritualnim delom. Tada njemu materijalni život postaje sve, i prodaje dušu za neke sitne radosti, za moć (Pluton), ljubav (Venera), popularnost (Lav)... Za javni uspeh... A taj uspeh ništa ne znači na nekom višem nivou, čak samo skreće pažnju sa pravog cilja...

Ali mi smo robovi svog tela, svoje realnosti, ograničeni smo njom, i okolnostima u kojima smo rođeni...

Hvala svima, ok sam...

Kako misliš pokreće, misliš zbog sekstila?

Ja ne znam, zbog dosta uticaja Škorpije kod mene, ta energija mi prijala uvek u životu, mada nisam baš sigurna baš za Mesec... Mislim da sam davno imala Mesec u osmoj u solaru... To je tako nekako bila godina patnje... Nije bilo tragedija nego neki emotivni lomovi, ali tako sam se osećala napušteno koliko se sećam...

Ne, već kada se dešava tako neka značajna konjunkcija ili stanica planete, koja zaokreće na nekoj solarnoj ili uglu, tada u stvari ona pokrene simboliku planete, ugla ili tačke. Mislim da će kod tebe pokrenuti zato što ti je to solarni ASC, jel tako? A biće u kvadratu sa tranzitnim Jupiterom koji tek što je krenuo direktno. Kada su planete, konjunkcije ili stanice u uglovima onda je to neko dešavanje sigurno.

Mesecu nije lepo ni u Škorpiji, ni u 8. ni u 12. ni u 6....
Znam o čemu pričaš, taj Mesec ume biti opasan jer čovek lako može da izgubi realnu sliku i teško se distancira od nekih dešavanja.
Ali je zato mnogo dobar za neka istraživanja i učenja jer je fanatik. Eto, i ti si se vratila astrologiji i pišeš...:)

Saturn je uvek i svuda glavna zvezda i tema razgovora, gde god sam pisala uvek je on bio najinspirativnija tema baš zbog svoje kontradiktornosti. :D

Ljudi ne vole priče o maleficima pa bi rado da mu nadju opravdanja i učine ga manje teškim, to je dobra uteha, jer teško je suočiti se činjenicom da su neke stvari naprosto takve kakve su - loše.

Zašto nam se ne priključe? :srecna:

Meni je ovo SATURN, pravi pravcati :D zajedljiv, ciničan, mizantrop i u većini slučajeva surovo racionalan i uz to suvonjav, sam, i sa štapom 💌

Poslednja izmena:
Ne, već kada se dešava tako neka značajna konjunkcija ili stanica planete, koja zaokreće na nekoj solarnoj ili uglu, tada u stvari ona pokrene simboliku planete, ugla ili tačke. Mislim da će kod tebe pokrenuti zato što ti je to solarni ASC, jel tako? A biće u kvadratu sa tranzitnim Jupiterom koji tek što je krenuo direktno. Kada su planete, konjunkcije ili stanice u uglovima onda je to neko dešavanje sigurno.

Mesecu nije lepo ni u Škorpiji, ni u 8. ni u 12. ni u 6....
Znam o čemu pričaš, taj Mesec ume biti opasan jer čovek lako može da izgubi realnu sliku i teško se distancira od nekih dešavanja.
Ali je zato mnogo dobar za neka istraživanja i učenja jer je fanatik. Eto, i ti si se vratila astrologiji i pišeš...:)

Mmmne znam šta je stanica... Na koju planetu misliš, na Mesec taj u Škorpiji? Ja sam mislila da za Mesec pišeš.

Da, taj čitav stelijum se dešava na mom Asc...

Screenshot_434.jpgScreenshot_433.jpg

Saturn je uvek i svuda glavna zvezda i tema razgovora, gde god sam pisala uvek je on bio najinspirativnija tema baš zbog svoje kontradiktornosti. :D

Ljudi ne vole priče o maleficima pa bi rado da mu nadju opravdanja i učine ga manje teškim, to je dobra uteha, jer teško je suočiti se činjenicom da su neke stvari naprosto takve kakve su - loše.

Zašto nam se ne priključe? :srecna:
Koliko dobar emotikon :lol:

Mislim da to nije sustina fascinacije Saturnom, ima i toga doduse sa onim stanovistima 'nije Saturn strasan lekcije bla bla stisni zube' smh
Po meni je fascinacija u tome sto je malefik, a opet on je svuda na neki nacin jer je ona finalna brusilica, keramika
I onda kao kako to malefik, a tako je bitan.
Plus je simbolika Saturna prepuna kontradiktornosti, rigidan a kontras, stidljiv a voli da bude u oku javnosti, kompleksas a na kraju pobedi kompleks, predstavlja zemljoradnike a ovamo i direktorske pozicije
Mogu do sutra o ovim kontradiktornostima, jer ih je previse :D

Meduse - stanica, kada planeta zastane da bi krenula ili retrogradno ili direktno, kao i kada je u konjunkciji sa Suncem ili sa nekom drugom planetom.
Jupiter je tek krenuo direktno, znači da još ima uticaja njegova stanica, ali je bitnije što će posle nekog vremena Venera imati helijački izlazak i biti sa njim u kvadratu, to je dobro za Veneru.

Da, vidi kako ti je sve na ASC pa to sigurno donosi neko dešavanje i sve sa Jupiterom u kvadratu.
Čak i sa Saturnom u trigonu, on je retro, to može da donese nešto iz prošlosti jer Saturn vlada 7 poljem i Vodolijom. :)
Ne razumem, da li je ovo solar sada, koji treba da počne za desetak dana? :)

Koliko dobar emotikon :lol:

Mislim da to nije sustina fascinacije Saturnom, ima i toga doduse sa onim stanovistima 'nije Saturn strasan lekcije bla bla stisni zube' smh
Po meni je fascinacija u tome sto je malefik, a opet on je svuda na neki nacin jer je ona finalna brusilica, keramika
I onda kao kako to malefik, a tako je bitan.
Plus je simbolika Saturna prepuna kontradiktornosti, rigidan a kontras, stidljiv a voli da bude u oku javnosti, kompleksas a na kraju pobedi kompleks, predstavlja zemljoradnike a ovamo i direktorske pozicije
Mogu do sutra o ovim kontradiktornostima, jer ih je previse :D

Baš tako, slažem se skroz! I on je stvarno fascinantan, svuda je prisutan ali bez njega ništa ni ne uspeva, ko njega pobedi i savlada, savladao je i pobedio sebe.
Postaje...paaa Alhemičar! :D

Da to je solar koji sad počinje...
Ovaj tranzit kroz petu je Device načinio kamenjem koje samo misli na obaveze i posao, i uglavnom pošto je peta, baš uživam da budem odgovorna i da obavljam dužnosti.

A to misliš, ja to zovem stacionaran... Ali sam mislila da govorimo o Mesecu u Škorpiji.

Pa u principu da, kada planeta zastane ona je stacionirana ili u svojoj stanici, a ti dani +-3-5 dana se smatraju njenim najsnažnijim dejstvom.

A o Mesecu sam i pisala, da nije ni malo prijatan kada se nadje u Škorpiji, tebi je još na natalnom Marsu, to jeste i bol, i povreda.
Ali je jako dobar za učenje ili neko istraživanje jer voli da se zamajava, treba mu fokus i lako ga nalazi u nečemu misterioznom, nejasnom, pa i okultnom...još ti je u 3 i odlično za nova astrološka istraživanja.

Pa to, baš to inače je orijentalan i tek izašao iz druge stanice, a mislim da ta 12. jedino za to i valja, inače ume biti samodestruktivna.
A Mesec mi vlada 8 kućom, spaljen je tj balsamičan, 6* od Sunca, u 12. u padu...opisuju ga kao starca i mudraca, u melanholičnoj je fazi.

Meni je astrologija bila pravi ventil, baš sam lepo uposlila i Mesec i Merkur :D

Pa baš da je mrtva trka :D

Mada, mislim sa Mesecom možda ako je karta noćna, onda je baš zeznut, pošto je Saturn dnevna a Mesec noćna planeta, pa u noćnom rodjenju Saturn van sekte, onda je toliko hladan :D i baš ume pravi neke komplikovane i teške situacije da čovek ne može nikako da dodje na svoje i da kaže da je sve kako treba...kao onaj osećaj da si baksuz.

Mada i sa Marsom je naporan, kao pas na lancu i to su planete različite sekte :D

Back