Planetarijum

Rasplinjujes pricu na petsto strana...ja evo sad ne mogu vise da pisem :lb: jer otvaras stalno nova poglavlja i ne drzis se one osnovne niti od koje si najprije krenula ...

Vracamo se na muziku sad ^^ ...imas li neki astromuzicki predlog?

Zasto je Zdravko Colic tako nedodirljiv?
Izvinite na upadu...Bilo je uzbudljivo citati o Saturnu koji je krenuo na maskenbal. Wow... Love it! :heart:
Andjeli cuvari su Jupiter... I STA JOS? :)

Занимљива теза, нисам о овоме размишљао на тај начин.
Иначе, у контакту сам са једним човеком који гледа прошле животе и занимљиво је рецимо да за најуспешније спортисте каже да су у прошлим животима били велики ратници. Посебно је споменуо Стефа Карија.

Moras samo voditi racuna da ta prenatalna proslost koju sam pominjao ..ne mora nuzno da se odnosi doslovno na "prosli zivot" u tom smislu...bar ne kod svih..

Rasplinjujes pricu na petsto strana...ja evo sad ne mogu vise da pisem :lb: jer otvaras stalno nova poglavlja i ne drzis se one osnovne niti od koje si najprije krenula ...

Vracamo se na muziku sad ^^ ...imas li neki astromuzicki predlog?

Neće moći, džabe ti lizanje ( opet )..:flert:

Dakle,, zašto je Saturn glumac?

Ovo je i za kolegu profesionalnog astrologa, koji obožava da piše velikim slovima, prenesi mu to i reci da i dalje tvrdim da nema pojma o astrologiji, pošto me je blokirao jer izgleda ne podnosi da nije najpametniji u razredu. :flert: :mrgreen: :rotf:

Dakle, Moderni astrolog, Liz Green: Postoji aspekt Saturna kome nije posveceno dovoljno paznje, a koji ipak drzi kljucnu rec za njegovo znacenje.To je Sklonost ka Prerusavanju.

E, kad je prizvuk podsmevanja meni se nesto smuci i slosi... ali necemo u tom pravcu. Ajd' da opet potegnem Chiron-a na Asc.,, ne volim da se nekom narocitom podsmevaju. :besan2:
Ustvari, ne volim kad se iko ikom podsmeva. Hvala vam sto to ne radite meni. :(
Heh.. Dobar ovaj @Nastia izbor... ne znam sto sam mislila da su 2 pesme...
Valjda jer he-he... :malav:
Nista.
Mnogo lepo.

Ovo je i za kolegu profesionalnog astrologa, koji obožava da piše velikim slovima, prenesi mu to i reci da i dalje tvrdim da nema pojma o astrologiji, pošto me je blokirao jer izgleda ne podnosi da nije najpametniji u razredu.

Ne znam o kome pricas :)

Dakle, Moderni astrolog, Liz Green: Postoji aspekt Saturna kome nije posveceno dovoljno paznje, a koji ipak drzi kljucnu rec za njegovo znacenje.To je Sklonost ka Prerusavanju.

Ma rekao sam ti vec ,mislim da kontekst ne tumačiš baš najbolje pa ga ni ne dovodis najispravnije u vezu sa drugim pojmovima.

Sada može jedna za astrološku kafanu, ja častim :heart:

Jaaaoo...hvaala ... ^^
...wow cisti neptun (pogotovo ovaj drugi dio) ^^ hvala do neeebaa

Ma rekao sam ti vec ,mislim da kontekst ne tumačiš baš najbolje pa ga ni ne dovodis najispravnije u vezu sa drugim pojmovima.

Kontekst je sasvim ispravan.
Planete su simboli.

Saturn je planeta koja deluje na podsvesnom nivou, kao senka ( ukoliko ne simboliše okolnosti ili neke druge osobe )

Kao planeta podsvesnog, ima osobinu da kod pojedinih ljudi razvija potrebu, ili sklonost ka pretvaranju, prerušavanju, glumi...
U tom smislu je izražen kod osoba koji se odlučuju za glumu, i kao profesiju ili poziv jer ih čini naročito *talentovanim* da se izmeste iz svoje prave prirode i ličnosti. Ta sklonost im je urodjena, kao sastavni deo ličnosti -jer Saturn je glumac.

Samo racionalno razmišljanje i poznavanje simbolike, nikakva više filozofija i beletristika.

Poslednja izmena:
Ja sam ona na drugo slusanje. Tacno ista ide vise puta pa mi se prvo svidela onako, a onda vise, a onda najvise.
A sto se tice Saturna... i ovog prerusavanja.... kako izgledaju podeljene licnosti, kako se njima to u natalima pokaze?
@albino, heh... ne to, nego ono drugo, ali ok, hvala, IDEMO DALJE!
Ljudi, neki dan se isplakah na Idemo dalje vise nego na bilo sta sto sam dozivela u medjuvremenu.Nevezano. Dakle... Podeljene licnosti? Nesto narocito?
Ili ono kad kazu ''kriza identiteta''?

Kontekst je sasvim ispravan.
Planete su simboli.

Saturn je planeta koja deluje na podsvesnom nivou, kao senka ( ukoliko ne simboliše okolnosti ili neke druge osobe )

Kao planeta podsvesnog, ima osobinu da kod pojedinih ljudi razvija potrebu, ili sklonost ka pretvaranju, prerušavanju, glumi...
U tom smislu je izražen kod osoba koji se odlučuju za glumu, i profesija ili poziv jer ih čini naročito *talentovanim* da se izmeste iz svoje prave prirode i ličnosti.

Samo racionalno razmišljanje i poznavanje simbolike, nikakva više filozofija i beletristika.

Nije saturn u svojoj esenciji podsvijesna planeta...već je jos dublji u tom smislu..on je u domenu nesvjesnih planeta.

Medjutim...moram da te kao tradicionalistu napomenem da termini svijest podsvijest...i sl ..nisu ni postojali za vrijeme tradicionalne astrologije...tako da se oni nisu ni razmatrali kroz prizmu nebeskih tijela...To je recimo novije .nesto.."modernisticko" :)

Ja sam ti baš iz tog razloga i navela tebi blizak izvor, i činjenicu da čak i Moderni astrolozi smatraju Saturna planetom zaslužnom za prerušavanje i glumu.

Tradicionalna astrologija se nije bavila popularnom psihologijom, logično...ali za nju je Saturn takođe bio zaslužan za prerušavanje, simbolično ga je predstavljao starac sa kapuljačom.

Yep!, @albino, read my mind, podeljena licnost, licnost u problemu!
A ovo da je ne ovo nego ono drugo je insinuacija na @Truman je bio ukljucen u konverzaciju iako nije bio prisutan. To je kao... neka ono etika, sta znam... ali sta mlatim, mora da deluje totalno bezveze.... Ja to naucila tamo gde nije red da se ogovara ha-ha... kuku-lele kako sama sebi kopam jamu... :aha:

Ja sam ona na drugo slusanje. Tacno ista ide vise puta pa mi se prvo svidela onako, a onda vise, a onda najvise.
A sto se tice Saturna... i ovog prerusavanja.... kako izgledaju podeljene licnosti, kako se njima to u natalima pokaze?
@albino, heh... ne to, nego ono drugo, ali ok, hvala, IDEMO DALJE!
Ljudi, neki dan se isplakah na Idemo dalje vise nego na bilo sta sto sam dozivela u medjuvremenu.Nevezano. Dakle... Podeljene licnosti? Nesto narocito?
Ili ono kad kazu ''kriza identiteta''?

Ja se naplakah ceo jul mesec. Ne pamtim da mi je bilo tako teško kao što mi je bio ovaj jul.

Valjda me je sve nešto stiglo, puno obaveza, i onako...često razmišljam o tome kako je za ženu mnogo bolje da je Mesec, da se identifikuje sa lepim, ženskim planetama. Mislim da su te žene srećnije, tačnije zadovoljnije jer umeju da traže i dobiju podršku i zaštitu, ne moraju da budu jake. To mi je nekako prirodnije.

Nešto u poslednje vreme često razmišjam o tome.

Ma jesu dvije odvojene pjesmeee, ova druga je heaven:

U medjudimenziji sam sad...nemojte me dirati XD

@Sublime9

neptun je ovo...

Yep!, @albino, read my mind, podeljena licnost, licnost u problemu!
.

Morao bih pogledati koju kartu...na tu temu .zanimljiva je ali meni mnogo komplikovana,jer je i samim psihijatrima dovoljna misterija...U principu se radi o psihickom poremećaju (ribe,neptun,dvanesto polje) koji je vezan za fenomen višestruke (merkur) ličnosti (sunce,mjesec) One imaju svaka svoj različit (mer) obrazac (sa) ponašanja u koji osoba "upadne"...bez da ima dodirnih tacaka sa ostalim licnostima u sebi. Osoba kao da se switchuje s jedne uloge na drugu ,trecu...i sav svoj prirodni karakter prilagodi toj trenutnoj ulozi...na koju se strikno ograniči za jedan vremenski period trajanja..dok ne predje na sljedecu.

Tako da bih se u karti fokusirao naravno najprije na temeljni karakter: stanje svijetala (so,mo- ličnost)...prvog polja (način istupanja prema drugima)...zatim

•merkura (proces razdvajanja tih ličnosti) i

•saturna (odjeljenost,razgraničavanje tih ličnosti ,buduci da s vana djeluje da nemaju jedna s drugom dodirnih tacaka,funkcionisu kao jedinstven obrazac)..

i naravno u sve to upletenu seriju dvanaest (psihicki poremecaji)...Ocigledno da osoba u tom smislu bi trebala imati naglasen promjenjivi i kardinalni kvalitet i vazdusni i vodeni element u karti (znaci rak,ribu,vagu i blizanca)...ali to bi sve trebao i u praksi pogledati..svaka karta je individualna.

A ovo da je ne ovo nego ono drugo je insinuacija na @Truman je bio ukljucen u konverzaciju iako nije bio prisutan. To je kao... neka ono etika, sta znam...ali sta mlatim, mora da deluje totalno bezveze.... Ja to naucila tamo gde nije red da se ogovara ha-ha... kuku-lele kako sama sebi kopam jamu... :aha:

Truman zna da se ja samo salim.

Back