Planetarijum

U vedskoj mitologiji Saturn je Suncev sin :lol:

U Denis33 glavi Saturn je i majka, otac, baba, deda, učitelj, ograničava, ne ograničava, početak rađanja i kreiranja te kraj svega i ničega, Bog, Isus, Jahve, Deda Morozko, Coca'Cola kao i tampon za MS.

Drugim rečima, sve što postoji za njega je Saturn. Ako nije Saturn, onda ti nisi u pravu u bilo kom iskazu. Ako kažeš da je Venera, kao jeste Venera, ali ipak je Saturn. Ako kažeš da su kola bela, reći će da jesu bela ali je to samo iluzija jer ljudske oči ne vide zaista pravu crnu boju niti znaju da prepoznaju Saturn, a vole Sunce koje se rodilo zahvaljujući Saturnu te je zbog toga Saturn vladar Bele boje, u stvari.

Sa takvom logikom treba izaći na kraj, čega je on veoma ponosan i pripisuje ''kvalitetima'' Jarčeva.

Inace je 9 kuca kojom prirodno vlada Jupiter materijalna i ne odnosi se na teorijsko obrazovanje, na filozofiju, na presipanje iz "supljeg u prazno", od cega se ne zivi, ali je to zato Jupiteru korijen materijalan, kriz koji simbolizira materiju je ispod, pa se on i ne sekira za egzistenciju, i nema nikakvu odgovornost prema drugima.
SAturn je odgovorni autoritet ( otac, deda, direktor, predsjednik itd) i kao vladar MCa ( kolektiva) mora da misli za sve.
DA, Saturn nas ogranicava, u losem, i tjera na dobro,a to sto mi mislimo da bolje od vladara Vremena ( proslosti i buducnosti) znamo sta je bolje za nas , je druga stvar, na takve mentole SAturn obraca najvise pozornosti :D

Ostale vec ucestale gluposti i nebuloze necu ni komentarisati, mora da se radi o neskladnom odnosu Neptuna i Merkura u karti, jbg niko nije savrsen :super:

Divan nam je ovaj pun mjesec u skorpiji.

2fe8687fa73a68f45c0c1a38db1091fe.gif

Revolucionarno je to, što kada se konačno shvati da je koren svega isti, neće niko nikome moći više da dođe i da napiše da je njegovo znanje netačno. Nego će samo razumeti da je drugačije. Niti će neko moći da govori kako samo on sve razume, a ostali pojma nemaju. Ali svet još nije na tom nivou, čekaćemo još dosta dok se takve stvari dese. A do tad ćemo imati i dalje ratove izazvane dogmama i sl.

EDIT: Ovo je odgovor na olympeino pitanje "šta je u tome što ja govorim revolucionarno?". Vidim da ga je povukla.

Inace je 9 kuca kojom prirodno vlada Jupiter materijalna i ne odnosi se na teorijsko obrazovanje, na filozofiju, na presipanje iz "supljeg u prazno", od cega se ne zivi, ali je to zato Jupiteru korijen materijalan, kriz koji simbolizira materiju je ispod, pa se on i ne sekira za egzistenciju, i nema nikakvu odgovornost prema drugima.
SAturn je odgovorni autoritet ( otac, deda, direktor, predsjednik itd) i kao vladar MCa ( kolektiva) mora da misli za sve.
DA, Saturn nas ogranicava, u losem, i tjera na dobro,a to sto mi mislimo da bolje od vladara Vremena ( proslosti i buducnosti) znamo sta je bolje za nas , je druga stvar, na takve mentole SAturn obraca najvise pozornosti :D

Ostale vec ucestale gluposti i nebuloze necu ni komentarisati, mora da se radi o neskladnom odnosu Neptuna i Merkura u karti, jbg niko nije savrsen :super:

Jupiter je direktno povezan sa dohotkom novca, tako da je mnogo bolji u poređenju sa Saturnom koji je gubitak istog.
Sa Jupiterom možeš da kupiš mnogo toga korisnog da naučiš, dok sa Saturnom ćeš ostati na selu da oreš njivu.
Uz Jupiter ćeš da proputuješ svet, upoznaš puno kontakta, ljudi i živećeš bezbrižnijim životom. Sa Saturnom ćeš imati problema da dobiješ jednu knjigu, a tek ne nešto bolje od toga.
Jupiter koji je egzaltiran u Raku, upravo znaku koji je direktno povezan sa najvećim Čudom na svetu - životom, naspram Saturna koji vlada Kostima u grobovima gde života nema.
Presipanje ''šupljeg u prazno'' na univerzitetima i globalnim školama gde ljudi uče kako da omoguće svima lakši i bolji život, naspram političara koji redovno kradu od ljudi i uvek su na lošem glasu.

Da, baš mi je nešto tu korelacija zanimljiva.

I evo one Saturnovske fantazije jednog Jarića na forumu : ''POLITIČARI SU ODGOVORNI I DOBAR SU AUTORITET''. :hahaha:

Počni da ga zoveš ''Kale, gospodar vremena''. On je za tebe TAMAN. :mrgreen:

U Denis33 glavi Saturn je i majka, otac, baba, deda, učitelj, ograničava, ne ograničava, početak rađanja i kreiranja te kraj svega i ničega, Bog, Isus, Jahve, Deda Morozko, Coca'Cola kao i tampon za MS.

Drugim rečima, sve što postoji za njega je Saturn. Ako nije Saturn, onda ti nisi u pravu u bilo kom iskazu. Ako kažeš da je Venera, kao jeste Venera, ali ipak je Saturn. Ako kažeš da su kola bela, reći će da jesu bela ali je to samo iluzija jer ljudske oči ne vide zaista pravu crnu boju niti znaju da prepoznaju Saturn, a vole Sunce koje se rodilo zahvaljujući Saturnu te je zbog toga Saturn vladar Bele boje, u stvari.

Sa takvom logikom treba izaći na kraj, čega je on veoma ponosan i pripisuje ''kvalitetima'' Jarčeva.

Meni su oba stanovista besmislena da budem iskrena. I to da je Saturn sve i svja, kao i ono drugo sto lici na neko durenje na Saturn.
Pritom odvajam Saturnovu ulogu na svet generalno i na sve nas gde je prosto neophodna karika u celoj slagalici.
U natalima i na pojedinca ako je naglasen u karti obavezno nekako okine.

Revolucionarno je to, što kada se konačno shvati da je koren svega isti, neće niko nikome moći više da dođe i da napiše da je njegovo znanje netačno. Nego će samo razumeti da je drugačije. Niti će neko moći da govori kako samo on sve razume, a ostali pojma nemaju. Ali svet još nije na tom nivou, čekaćemo još dosta dok se takve stvari dese. A do tad ćemo imati i dalje ratove izazvane dogmama i sl.

EDIT: Ovo je odgovor na olympeino pitanje "šta je u tome što ja govorim revolucionarno?". Vidim da ga je povukla.

Povukoh jer je iskocilo jos poruka izmedju, mrzelo me da citiram.
Ali ti to upravo radis sto si napisala(?)

Inace drzavama treba da vladaju mesari i pekari,a ne politicari, i inace su svugdje na planeti bas kao na zapadnom Balkanu politicari unistili i opljackali narode, pa nigdje nisu omiljeni , ja stvarno mislio da je ovaj bar malo inteligentniji :D

PA sta sam ja rekao nego da Jupiter daje materijalnu podlogu, koja obezbjedjuje mogucnost za obrazovanjem, putovanjima, i na kraju Jupiter dolazi na ono sto SAturn kao duhovni starac na panju spoznaje ima od pocetka.Jer sta je Jupiter u odnosu na dedu Saturna, nego mali djecarac koji tek uci o zakonitostima svemira :super:

Meni je Jupiter vladar karte, nije Saturn, ne negiram ja Jupiterovu beneficnost, mnogo sam koristi imao od nje, ali i sam Jupiter je pravican pa ne moze da a da ne ukaze na tvoje gluposti, koje nemaju veze ni sa cim :D

Ovaj prikan je fantazija. Sad odjednom SATURN ima od početka, a ne ''bezbrižni'' Jupiter.

:per:

Za prikana je Starac na Panju uspeo da se teleportuje i vidi ceo svet, očigledno. :mrgreen:

ali i sam Jupiter je pravican

Taman je odlično što sam onda ja Strelac. :mrgreen: Taman da naučiš nešto korisno u životu.

Povukoh jer je iskocilo jos poruka izmedju, mrzelo me da citiram.
Ali ti to upravo radis sto si napisala(?)
Ne, ja nikome ne govorim da mu je tumačenje netačno, primeti da podržavam postove koji govore suprotno onome što ja govorim.
To upravo radiš ti, jer si sklona religioznom shvatanju astrologije. Mnogi TA astrolozi su skloni da ismevaju modernu, jer ne razumeju da je ona šira slika od TA astrologije.

Mogu nekad da kažem da se ne slažem. ALi to govori o mom subjektivnom.

Ne nastupam kao ti, kako su svi primetili dogmatski, i isključivo, ocenjujući nečije kao netačno.

Ovaj prikan je fantazija. Sad odjednom SATURN ima od početka, a ne ''bezbrižni'' Jupiter.

:per:

Za prikana je Starac na Panju uspeo da se teleportuje i vidi ceo svet, očigledno. :mrgreen:

Taman je odlično što sam onda ja Strelac. :mrgreen: Taman da naučiš nešto korisno u životu.
HAhah, pa Jupiter je bezbrizan jer je materijalno situiran od malih nogu, i ne sekira se za egzistenciju, njemu je kiz materije ispod, znaci da se podrazumijeva, sa Saturnom je kontra, je li to toliko tesko da shvatis, falilo ti ljubavi u zivotu pa puko ? :lol:

Neko ko vlada vremenom, prosloscu i buducnostu logicno da unaprijed zna sta svakoga od nas ocekuje.

Prvo ne mislim da si Strijelac, jer su Strijelcevi flegme i ne lazu toliko, sam sam Ac Strijelac pa znam :D

Ne, ja nikome ne govorim da mu je tumačenje netačno, primeti da podržavam postove koji govore suprotno onome što ja govorim.
To upravo radiš ti, jer si sklona religioznom shvatanju astrologije. Mnogi TA astrolozi su skloni da ismevaju modernu, jer ne razumeju da je ona šira slika od TA astrologije.

Mogu nekad da kažem da se ne slažem. ALi to govori o mom subjektivnom.

Ne nastupam kao ti, kako su svi primetili dogmatski, i isključivo, ocenjujući nečije kao netačno.

Ne podrzavas, jako si iskljuciva a to prebacujes drugima.
Sama si napisala da te astrologija ne zanima, ostavi je nama koje zanima i koji volimo u njoj da trazimo neke logicnosti i veze.
Meni je to uzivanje da nesto sto je nedefinisano i u mraku i trenutno nepoznato podvrgnem nekom testu, vidim sta jeste, sta od toga nije tacno. To je Saturn izmedju ostalog :mrgreen:
Nisam ja iskljuciva zato sto verujem nekoj dogmi, nego proverila videla da nije tako i to je to.
Ja razumem sta ti pises, ali besmisleno mi je izigravati buntovnika na tom terenu. Spiritualnost je jedno, astrologija drugo.

Meni su oba stanovista besmislena da budem iskrena. I to da je Saturn sve i svja, kao i ono drugo sto lici na neko durenje na Saturn.
Pritom odvajam Saturnovu ulogu na svet generalno i na sve nas gde je prosto neophodna karika u celoj slagalici.
U natalima i na pojedinca ako je naglasen u karti obavezno nekako okine.
Ma SAturn nije sve i svja, on je samo ono sto vezemo za 10 pa donekle i 7 kucu horoskopa, a tu je simbolika presiroka pa je logicno da onda ispadne da ga neko beneficira.

Ne duri se ovaj " promaseni" slucaj na SAturna, nego na mene, jer sam mu pokvario koncepciju danonocnog pisanja bajki na Forumu :D

HAhah, pa Jupiter je bezbrizan jer je materijalno situiran od malih nogu, i ne sekira se za egzistenciju, njemu je kiz materije ispod, znaci da se podrazumijeva, sa Saturnom je kontra, je li to toliko tesko da shvatis, falilo ti ljubavi u zivotu pa puko ? :lol:

Aha, sada je Jupiter ponovo taj koji je bezbrižan, a ne Saturn koji je KONTRA nečemu, zato što SIMBOL ima krstić ispod polukruga. Kako je lepo u tvojoj glavici.

Na sreću nisi još otkrio čari Digitrona, u suprotnom bi govorio da je Venera ta koja Oduzima jer predstavlja - (minus) s obzirom da su ravnice povezane sa istom jer tu najbolje rastu usevi, a da Saturn isključivo dodaje jer predstavlja + (plus). Čekam taj dan kada ćeš napisati da dve Venere daju jedan Saturn i da je to matematička konstanta!

Neko ko vlada vremenom, prosloscu i buducnostu logicno da unaprijed zna sta svakoga od nas ocekuje.

I zato Astrologija nije ni na koji način povezana sa znakom Jarca. Jarac je znak koji NAJMANJE voli Astrologiju. Da je tačno to što pišeš shvatio bi čak i ti da Jarčevi najmanje vole da se bakću Astrologijom. :per:

Prvo ne mislim da si Strijelac, jer su Strijelcevi flegme i ne lazu toliko, sam sam Ac Strijelac pa znam :D

Strelac flegma. :hahaha::hahaha::hahaha:

''Lažem'' oko nečega :hahaha::hahaha::hahaha:

Asc = Položaj Sunca :hahaha::hahaha::hahaha:

Samo kod Denis33 na kanalu u sitne sate.

Aha, sada je Jupiter ponovo taj koji je bezbrižan, a ne Saturn koji je KONTRA nečemu, zato što SIMBOL ima krstić ispod polukruga. Kako je lepo u tvojoj glavici.

Na sreću nisi još otkrio čari Digitrona, u suprotnom bi govorio da je Venera ta koja Oduzima jer predstavlja - (minus) s obzirom da su ravnice povezane sa istom jer tu najbolje rastu usevi, a da Saturn isključivo dodaje jer predstavlja + (plus). Čekam taj dan kada ćeš napisati da dve Venere daju jedan Saturn i da je to matematička konstanta!

I zato Astrologija nije ni na koji način povezana sa znakom Jarca. Jarac je znak koji NAJMANJE voli Astrologiju. Da je tačno to što pišeš shvatio bi čak i ti da Jarčevi najmanje vole da se bakću Astrologijom. :per:

Strelac flegma. :hahaha::hahaha::hahaha:

''Lažem'' oko nečega :hahaha::hahaha::hahaha:

Asc = Položaj Sunca :hahaha::hahaha::hahaha:

Samo kod Denis33 na kanalu u sitne sate.
Naravno da su svi promjenjivi znakovi najmanje podlozni ispadima Ega,a ti ga na bolestan nacin prezentiras, naucio da pises gluposti i bajke te umislio da dobijas na vaznosti :hahaha:

Jest, ja nekada govorio da je Jupiter odgovorni realista, da nije bezbrizan, haha.

Ma ja, JArac najmanje voli astrologiju,a najvise sukladno Saturnu vjeruje u sudbinu, pa su Kepler i Nostradamus kao JArcevi bili operisani od astrologije :hahaha:

LAzes ti oko svega, ocito promasen zivot i nalazenje utjehe u virtualnom svijetu, u kojem niko ne moze vidjeti koliko ti je tesko :super:

Kako ono " energijom " vlada vodeno trojstvo":hahaha:

Poslednja izmena:
Naravno da su svi promjenjivi znakovi najmanje podlozni ispadima Ega,a ti ga na bolestan nacin prezentiras, naucio da pises gluposti i bajke te umislio da dobijas na vaznosti :hahaha:

Na bolestan način? Nije valjda da imam temperaturu? Šta bi sa onim tvojim ''Temperatura je bolest''? :think:

Jest, ja nekada govorio da je Jupiter odgovorni realista, da nije bezbrizan, haha.

Neko ko ima materiju od malih nogu i u stanju je da putuje gde hoće i vidi ''više realnosti'' je svakako realniji od nekoga ko sedi kod kuće i piše o Saturnu jedno te isto po 5-6 godina unazad sa bukvalno istim rečima tipa ''dječarac''. :hahaha:

Koliko puta si pisao, do sada je svako naučio svaku tvoju napisanu glupost.

Ma ja, JArac najmanje voli astrologiju

Tako je, Jarac je znak koji najmanje voli i poštuje Astrologiju.

LAzes ti oko svega

Izgubio si svaki mogući argument do sada, i sve sam ti uspešno uništio u sitna crevca :per: Sada možeš samo da govoriš kako imam

ocito promasen zivot i nalazenje utjehe u virtualnom svijetu, u kojem niko ne moze vidjeti koliko ti je tesko :super:

Što je u stvari analogija na samoga tebe jer upravo ti sada Saturn tranzitira znakom Jarca, pa te drnda finansijski jer ti skembava kuću 2. :per:

Kako ono " energijom " vlada vodeno trojstvo":hahaha:

Nikakav problem, dokle god tvoja glavica može da nauči nešto kad si već tu u prolazu.

Ovan, Lav i Strelac - Dimenzija prostora
Bik, Devica i Jarac - Dimenzija materije
Blizanci, Vaga i Vodolija - Dimenzija vremena
Rak, Škorpija i Ribe - Dimenzija energije

DA imas ikakve veze o astrologiji, ne bi spavao na ovom Forumu godinama i nudio prisutnima nebuloze i bajke,a ljudi iz sazaljenja nece da te uvrijede, valjda im malo odmaras mozgove :super:

Energija nema veze sa vatrom nego sa vodom, hahaaha, nego koje dimenzije, objasni nam :hahaha:

Tebi je Neptun natalno u 2goj ,pa zato visis ovdje decenijama, ako ti treba kakva materijalna pomoc samo javi, human sam ja :super:

DA imas ikakve veze o astrologiji, ne bi spavao na ovom Forumu godinama i nudio prisutnima nebuloze i bajke,a ljudi iz sazaljenja nece da te uvrijede, valjda im malo odmaras mozgove :super:

Ja najmanje ljudima odmaram mozgove. Moje poruke su veoma često intezivne, čak i u šali. Sa svim tvojim klon nalozima koje si ovde imao, sada se praviš lud da ne znaš ni osnove o meni. To je već zabrinjavajuće za moje mišljenje o tvojim moždanim kapacitetima. Ugl, svako ko je sa mnom pričao, bilo pozitivno ili negativno, je gotovo uvek o meni nešto zapamtio - osim tebe. Mada, iz nekog razloga si sebi u poruci kontradiktorno napisao da ''znaš da sam tu godinama'', iako bi želeo da naglasiš kako ti nisi. Ako znaš da sam tu godinama, kako onda to znaš ako ti sam nisi bio tu sve vreme? :think:Kako ti znaš šta sam pisao i kome? Jesi li ti taj koji je ovde uznemiravao ljude dok sam bio odsutan? :banovati:

Energija nema veze sa vatrom nego sa vodom, hahaaha, nego koje dimenzije, objasni nam :hahaha:

Sve ću da ti objasnim, nikakva frkica. Treba da učiš i da znaš nešto korisno u životu.

Dimenzije koje te okružuju i čine tvoje postojanje su upravo dimenzije materije, prostora, energije i vremena.

mest-quadrant-be.png
https://i.postimg.cc/VvSzzZPv/mest-quadrant-be.png

Dinamika astrološka upravo leži u konceptu Četiri Dimenzije i po tri Stanja. Svaka dimenzija ima po Tri stanja.

Materija ima solidno, tečno ili gasovito stanje.
Prostor ima svoj XYZ.
Vreme ima svoju prošlost, sadašnjost i budućnost.
Energija je ono što pokreće sve i preoblikuje sve forme iz jedne u drugu.

Dakle, Materija ne može da funkcioniše bez Energije, Energija ne može da protiče bez Vremena, Vreme ne može da postoji bez Prostora.
Ovo su četiri osnovne Dimenzije u Astrologiji koje definišu preostalih dvanaest znakova Zodijaka.

Najveći proizvođači električne energije na svetu su HIDROELEKTRANE (Uran egzaltiran u Škorpiji), a ne nuklearne elektrane. S druge strane, HIDROELEKTRANE su najbliže PRIRODI i prirodnoj konzumaciji koja ne narušava BALANS.

Iako nuklearne elektrane mogu da proizvedu mnogo više energije generalno, ova vrsta energije je nestabilna kao što smo imali primer da vidimo kada je reč o Černobilu ali i ne tako davno u Japanu.

Tebi je Neptun natalno u 2goj ,pa zato visis ovdje decenijama, ako ti treba kakva materijalna pomoc samo javi, human sam ja :super:

Ne decenijama, vekovima. Vekovima sam tu. Pametna tvoja glavica.

Poslednja izmena:
Dinamika astrološka upravo leži u konceptu Četiri Dimenzije i po tri Stanja. Svaka dimenzija ima po Tri stanja.

Materija ima solidno, tečno ili gasovito stanje.
Prostor ima svoj XYZ.
Vreme ima svoju prošlost, sadašnjost i budućnost.
Energija je ono što pokreće sve i preoblikuje sve forme iz jedne u drugu.
MAterija ima tecno i gasovito stanje,a ne voda, oblaci su proizvod isparavanja zemlje a ne vode :hahaha::hahaha::hahaha:

Hidroelektrane su kreirale Suncev sistem i svojom energijom te toplotom darovali zivot na zemlji,a ne Sunce ( vatra) :hahaha:

Bjezi odoh na posao da mi ne predje glupost od tebe :super:

Samo se ti smeškaj, lepo je kada se smeškaš jer pokazuješ koliko si nedorastao shvatanju nekih elementarnih stvari u našem postojanju. :per:

Astrologija je skrojena prema ljudima i na taj način i pišem o podeli Astrologije. Ako želiš da pišeš o astrofizici, gde tek mogu da ti držim neumoljiva predavanja, to možeš na PDF-u Nauka. Mada, ne predlažem ti da tamo odeš jer pišeš stvari poput ''Temperatura je bolest''.

Solarni paneli su najmanje zastupljeni po pitanju kreiranja energije u našem društvu, kao što sam i naveo to su Reke (Škorpija) koje su de facto povezane sa Energijom i u tumačenjima predstavljaju energetiku, između ostalog. Isto kao i Ribe, isto kao i Rak.

Ova rečenica ''Materija ima tečno i gasovito stanje, a ne voda'' ne znam da li uopšte da komentarišem. Nisam čuo tupaviju rečenicu na forumu do sada.

Vidim da je tvoje poimanje toga šta je materija, a šta energija, vrlo uzano, čak veoma neinformisano, što smatram da je posledica nedovoljno učenja. Iz tog razloga smatram da tebi Jupiter definitivno nije planeta koja prednjači. Da je to tako, ne bi ostao toliko nazadan po pitanju toga šta je materija, šta energija, niti bi ti izgubio mogućnost razumevanja toga o čemu se piše.

U suštini uveliko si pobeđen u argumentaciji, a toga nisi ni svestan ili nemaš pravi odgovor osim '':hahaha: '', što je zapravo u najmanju ruku tragikomično.

Smatram da je na pitanje odgovoreno, a to što si ti nesposoban da ga razumeš nije moj problem :mazi:

Back