Planeta Zemlja – Jedina "država" svih nas.

Skafander

Domaćin
Poruka
4.492
Zamislite svet bez granica. Bez država, bez teritorija, bez linija na karti. Sve što nazivamo “našim” – laž je. Simulakrum. Iluzija koju smo stvorili da bismo se osećali važnijim, moćnijim, odvojeni od svega što nas okružuje.

Postoje različite rase, kulture, plemena – ali niko nema pravo da poseduje Zemlju. Niko ne poseduje reke, šume, planine. Mi smo od nje, a ne ona od nas. Pre nas je bila. Posle nas će ostati. Sve što radimo – gradimo li zidove ili krčimo prirodu – odražava našu kratkovidost, a ne stvarnu moć.

Planeta je jedina država koja pripada svima. Njena vlast je tišina vetra, snaga okeana i vekovna mudrost planina. Ako prestanemo da je tretiramo kao svoj posed i počnemo da je poštujemo, možda još možemo naučiti šta znači živeti kao deo sveta, a ne iznad njega.

Zato pitam vas: koliko smo spremni da odbacimo iluzije i priznamo stvarnost? Da prestanemo da posedujemo, a počnemo da budemo?

Neverovatno, baš juĉe sam sa komšijom načeo sličnu temu, kako bi jednakost na ovoj planeti bukvalno stvorio raj na zemlji. Nebi bilo jedne države države koja čerupa materijalna bogatstva druge drżave gde deca umiru od gladi a ovoj deca voze Lamborginije, Ferarije itd gde samo vrednost jednog od tih automobila može prehraniti nekoliko hiljada dece na godišnjem nivou. U nekim državama Afrike dovoljno je od $50 do $100 godišnje da jedno od tih dece preživi da nebi ymrlo od gladi !
Nejednakost i to astronomskih proporcija je najveće zlo a to potiče od pohlepe od kojih se razvija sebičnost i želja za što većim prisvanjem i to se odvija ne samo na individualnom, već i kolektivnom nivou, poput država, organizacija, institucija porodica, elita itd.
Naš razgovor se sveo na zaključak da u ovakvom svetu gde je materijalna vrednost toliko izdigla iznad svega da je prosto nemoguće stvoriti taj raj na zemlji bez buđenja kolektivne svesti koje može samo neka globalna katastrofa da inicira ili intervencija bića viših i razvijenijih inteligencija, vanzemaljskih, anđeoskih ili Božijih.
U više navrata kroz život sam posmatrao kako se ideali kod ljudi menjaju kada stiču veće bogatstvo. Moj nekadašnji najbolji prijatelj se naglo obogatio za vrlo kratko vreme i istom brzinom se naglo promenio da smo istovremeno prestali biti prijatelji iako sam mu izražavao zadovoljstvo što mu se ispunili snovi i nisam tražio ništa od njega. Dali je to ljudska priroda? Zato je komunizam, u istinskom značenju te reči nemoguć, jer dovoljno je jedan ambiciozni, pohlepni pojedanac da kroz laž i manipulaciju ispliva iznad drugih (većine) koji mu veruju i da kontroliše sve. Takav primer ti je svugde u politici danas.

Nije tacno .....
Zemlju poseduju animalci , i uvek ce po razvoju dogadjaja koji je sada..
To znaci da bandoglavi poseduju Zemlju i uvek ce se voditi razgovori o podeli kolaca i vlasti samo izmedju tog nivoa ponasanja i psihe..

Svi ostali mogu samo da duvaju..

Suvise su nesvesni i slabi , ili nesvesni ili slabi...
A bandoglavi su jaki i povezani u male grupice interesa i to je dovoljno , ako zatreba povecace grupice..

Kad pricas sa bilo kojim nivoom gluposti , znaci od 50 do 150 IQ , preko vec je druga prica, svaki taj nivo gluposti zeli da mu se ti dodvoris, a ne on tebi...
To znaci da je razgovor a i razumevanje optereceno njegovim samoljubljem i kontrolom sta je moguce, sta je dobro sta je lose....njegovom, ne da saslusa ili da razume...ne ...
Dok kod kapitala i bande to nije tako , tamo je interes jasniji , na nizem nivou , otimanje i navuci nekog...iskoristiti poziciju..

Dok se ogroman broj ljudi razjedinjuje svakom recenicom razgovora , jer tu je mnogo razlicitih nivoa shvatanja, rekoh od 50 do 150, , dotle se bandoglavi i animalci svakom recenicom lakse razumeju....

Back