Плаћање у кафићу, ресторану, кафани

А шта кажу ваши мужеви или их то никад нисте питали? :))))

па да је мој муж у питању, не би му ни сметало да ја платим конобару
него се ради о надувененку чије је објашњење било да ме конобар не превари :roll:

Ма, наравно. Изненадила ме је Вед са причом о кретену. Ако немаш, онда немој ни да седаш у кафић, а битно ти је ко ће да уручи новац конобару.

Ја сам мислио на оне случајеве да кад излазимо не носимо обоје новчаник и уме жена да каже да ја платим, а њен је новчаник, као што и ја зовем конобара.

fala bogu pa mi se nije desilo da neko pokušava da se bahati na moj račun
to mi je malo u fazonu sitkoma, ne znam kako bih reagovao
verovatno izašao iz lokala pa nek plaća

- - - - - - - - - -

Нема он право да се понаша тако кад други плаћа. Ти си у праву, мушкарци немају осећај за неке ствари.

pa nije ni da nema ako se inače tako ponaša
a poznaju se dovoljno da naizmenično plaćaju
ja recimo ako ja volim opušteno i galantno kad ja plaćam
ne bih se snebivao kad drugi plaća
ako nam je praksa da takoreći obrćemo ture

Какви су вам обичаји по питању плаћања рачуна кад изађете са неким?
Свако за себе, наизменично, пуштате да вас часте, или ви чашћавате?
Да ли у свом друштву имате особе које се никада не хватају за новчаник?

...........................................................

Кад седим са једном другарицом плаћање је наизменично, са другом - увек свака свој рачун.
Када неко инсистира да ме части - допуштам, али другу туру плаћам ја.
На сву моју срећу, не познајем никога ко излази без новца и очекује да ја све платим.

zavisi od situacije
ako imamo para, onda mi sve placamo jer mi i zovemo
kad nemamo para, ne izlazimo, a ako izadjemo samo za sebe, ne pozivamo siri krug ako necemo mi platiti
ako nas neko pozove, prihvatimo ako je dobro drustvo i znamo da imaju para
nikada ne placam po pola ni sa kim, sta god da je u pitanju, niti to merim, to je odlika tuznih ljudi koji ne umeju da se druze
kad nemam para da platim i ne izlazim, drzim se starog pravila - da u kafani treba biti dzek, ako vec hoces u kafanu :zjede:

Ja mislim da nema sta da se raspravlja o ovom kod prijatelja..druga stvar je sto neki za ljude sa kojima se druze tako nazivaju..a vamo ni p od pravog prijateljstva.
Placali smo i sve pare na gomilu pa ko koliko ima (tokom srednje skole kad bas nismo imali), skupi se i kupi sta moze..niko nije vagao ni merio. Placala sam ja nekad vise, nekad drugarice..Jedino nikad nismo placali svako svoje, sto bi rekli - ko Slovenci :mrgreen: to mi je ok ako idem na pice sa nekim relativno nepoznatim, pa ajd..ali za prijatelje mi je bas ruzno da svako placa svoje.
Cak i da ja imam milione a moja prijateljica ima samo za caj, potpuno mi je jadno da ona placa svoje a ja kao pijem francuski konjak ili sta ti ja znam vec pa kao necu da je ostetim. U tom slucaju bih ja platila sve.
ALi, ponavljam, pricam o pravim prijateljima ne o nekima sa kim odem na pice da ubijem vreme ili sta ja znam..mada ja takvih ljudi oko sebe i nemam

imamo prijatelja, dobrog sa kojim smo egal skoro po placanju racuna
nekad oni plate nekad mi
apsolutno ne gleam ko je platio vise i sl
i ne smeta mi da li se nekad nama zalomi veci ceh i sl
ne smeta mi ni cesce da placam
ali
piiiizdim, kao sad jer upravo dolazim iz kafane gde nas je i zvao da izadjemo
sto on sve vreme zove konobara, narucuje, dorucuje, salje ture pica
a racun platimo mi
e to mi seta
ne sto placamo racun\
i treba mi da platimo, zadnji put je placao on
nego sto se sve vreme ponasa tako
sto cascava ljude oko sebe, konobare i sl
a mi placamo

i da dodam nije on cicija, isto se tako ponasa i kad on placa
nema razlike u narudzbi i sl
slanju pica
samo..

mm mi kaze da nisam u pravu sto mi to smeta, al meni si se nekako cini da ne gresim....

slazem se s tobom
ulogu dzeka vodi onaj ko placa ceh, a ne onaj ko ne placa :ok:
al tvoj muz je dobrica, pa tako....
ja bih isto pizdela, a moj muz bi napravio neki fazon pa bi se taj naduvenko postideo vako il nako

zavisi od situacije
ako imamo para, onda mi sve placamo jer mi i zovemo
kad nemamo para, ne izlazimo, a ako izadjemo samo za sebe, ne pozivamo siri krug ako necemo mi platiti
ako nas neko pozove, prihvatimo ako je dobro drustvo i znamo da imaju para
nikada ne placam po pola ni sa kim, sta god da je u pitanju, niti to merim, to je odlika tuznih ljudi koji ne umeju da se druze
kad nemam para da platim i ne izlazim, drzim se starog pravila - da u kafani treba biti dzek, ako vec hoces u kafanu :zjede:

Bas to. Secam se da drugarica nije htela da izadje jer nije imala love, i naravno kaze to i glupo joj je da izadje bez dinara. Ja joj kazem - imam ja, uopste me ne zanima, izlazimo i gotovo..sta znace te pare spram provoda koji se pamti..a takav moze biti samo sa odabranim ljudima.
Naravno da ona bez obzira na sve, to upamti, i neki od narednih izlazaka ona insistira da placa cugu celo vece.
Meni je ovo nekako prirodna stvar, ne znam..

Desavalo mi se da nemam, a da sam pozvana
To ne volim, ali ako mi je do te osobe bas stalo, i ako mi je draga, pretrpecu da progutam da nemam i da plati ta osoba umesto mene
prvom prilikom cu uzvratiti, ali ne da se nadmecem, nego ne zelim da neko meni nesto stalno placa, a ako mi je stravno drag, to nije ni pitanje, bitno je da ima kinte za toliko - jednu kafu ili sok, cisto da se potazgovara
ono sto zameram sebi jeste sto nisam spremna, odn. kod mene su izlasci strogo planirana stvar, tako da ako nas neko iznenada pozove, obavezno mora da se vidi racunica
to je to kad sve mnogo racionalno radis, nekad propustis u zivotu dobro sruzenje

Back