Plaćaj kao Amerikanac, troši kao Rus...

Interesantno je ako e grejes na struju da napon varira izmedju 180 i 190 volti zimi..
Nikako se nema 220 koliko bi trebalo..
Zato klimama i TA pecima treba vise vremena da se napune a samim tim se vise trosi struja ...naravno to im se isplati jer cena je visoka a napon mali..
Uveo sam kod sebe NORVESKE RADIJATORE i grejem se ceo dan ...
Trose jako malo a toplo u stanu..
Reklamiranje zabranjeno :lol:
uh a sto kazesh nekakvo grejno tijelo od 600 W? Pa to trosi manje neg fen.

Grejem oko 50kvadrata...
Trosim izmedju 650kw i 1100kw..mesecno
Imam jedan od 1kw koji greje 20kvadrata dnevni boravak + radnu sobu 8kvadrata
I dva po 600wati koji greju ,jedan spavacu sobu a drugi kuhinju i trpezariju..
Jedino jos nisam obezbedio hodnik i kupatilo..
Kupatilo je naime jako malo /4-6kvadrata/
Inace zivim u dvoiposobnom stanu od 60kvadrata..

Жени нам се Вукота:razz::razz:

KAd smo vec kod struje.. ja samo znam da me odvalise sa racunom svaki mesec !!!

Jos jedan od tekovina demoNkratije od 2000. jeste ekstra skupa struja i poskuljnje od 10x ako ne i vise... ko ce vise da popamti sva ta poskupljenja. A sve pare odose u dzep onom, kako se zvase... sto mucka sa strujom, sto su ga radikali pretretresali na anketnom odboru pa se malo znojio ali naravno nista od toga kad zuti drze sudstvo...

Norveski radijatori uvlace hladan vazduh i izabcuju topli..
U stanu toplo za 5 minuta...

Bez uvrede ali...600W je 600W, a da li su norveski ili bilo ciji drugi to veze nema. Po osnovnim zakonima fizike uredjaj (termogeni otpor) koji ima snagu 600W moze da zagreje okolinu samo za onoliko kao bilo koji drugi uredjaj iste snage i istog stepena korisnog dejstva. Toplotne pumpe se tu malo razlikuju, ali to je vec neka druga prica.

Bez uvrede ali...600W je 600W, a da li su norveski ili bilo ciji drugi to veze nema. Po osnovnim zakonima fizike uredjaj (termogeni otpor) koji ima snagu 600W moze da zagreje okolinu samo za onoliko kao bilo koji drugi uredjaj iste snage i istog stepena korisnog dejstva. Toplotne pumpe se tu malo razlikuju, ali to je vec neka druga prica.

pa nije bash .... efikasnost je isto toliko vazhna

glasaj za SPS, nacrt:
racun stize u ponedeljak na iznos npr 5000din
u ponedeljak je Evro 100din
u ponedeljak kupis 10e
sledece nedelje evro je 500 din
razmenis 10 e i platis ceo racun

Ziveo miloske!!
Jedini je problem bio u tome što posle te razmene nemaš više platu.
Što se cene struje tiče, mi tu pored ostalog palćamo i ogroman višak radne snage, a i one silne neplaćene račune s Kosova.

Svako ko je dobio račun za struju, opet je mogao da zatekne harač od Tijanića, ali i nebulozu na plavom papiru.
Veliki potrošači se kažnjavaju a mali i nikakvi teraju u trošak.
Koja je ono logika?

Priča koja je krenula od Kori Udovički sa svetskom cenom struje spala je na radiklasku ideju o štednji.
Ne znam ko je bio toliki debil da ove dve krajnosti na kraju spoji?
nuklearna_elektrana.jpg

Imam para, hoću da trošim. Hoću da živim, treba mi 18.8KW dnevno!
Kako da distribucija naplati ako nam ne da da trošimo?
Ja želim da trošim! Trošenje je moj hobi!

ma degeni...to nigde u sveteu nema da kad kupujes na veliko dobijas penale umesto bonusa...samo u Srbiji...

blago njihovim majkama kad su tako inteligentni :D

Back