Pitbul odgrizao uvo devojčici

I moj je kastriran,ali sa 5 godina jer je imao tumor na testisu.

Noje sterislisanje kuja obaveza nego svaki savestan vlasnik bi to morao da uradi.
Moj ce sledeci pas biti verovatno zenka jer je manja od muskih pa je lakse s njom "hendlovati"
ali ce biti sterlisana pre prvog teranja. Nemam ja nerve da je branim od napada muzjaka.

Mnogi psi duže žive nakon pomenute operacije. Vidiš da znaš razlog zašto sam to pomenuo.
Zar treba sterilisati psa da bi mi živeli lagodnije? Bolje opet uzmi mužjaka, nego da ženki poremetiš priču sa hormonima. Inače, mogu se kupiti i "pantalone" za ženke u teranju. Izgleda smešno, ali i kragna na psu izgleda smešno, pa je neki koriste.

Pa naravno da se ne bi razmnozavale, ne znam od kud Reeferu ideja da se to radi iz nekakvih drugih razloga.

Zamisli kuju koja svakih 8 meseci ima teranje i svakih 8 meseci radja 10 malih?
Svaki odgovaran vlasnik kuje svoju kuju strelise i pre prvog teranja.

Upravo zato ja to nikako ne mogu da nazovem ljubavlju prema životinjama. Ne sterilišemo ih zato što to one vole, nego zato što nama tako odgovara. Mnogo daleko od ljubavi.

Ма нема потребе ни ти да се купаш, а камоли твој пас, ако неко не дај боже падне у кому кад прође поред вас, само игнориши.. :rotf::rotf::rotf:

Ja sam jedna jako pristojna lady ( ti nisi, ali to i sam znas) i mislim da je jako off mene prozivati ovde kao smrdljivu cigansturu.

Usput, smisao za humor ti je stran, ali nije ni cudo,ti ne razumes humor Zorana Radmilovica jerBo nisi odavLe.

Ne treba prečesto kupati pse, oni nisu ljudi. Šta msiliš koliko često se u divljini vukovi, psi i mačke kupaju?
Па вуковима и јесте место у дивљини, а псима и јесте место напољу, није у њиховој природи да буду у 4 зида. Зато и јесте казна држати пса у 4 зида, а онај ко га држи мора и да га купа, ако не жели да му цео стан воња, а ако га купа често, ослабиће његову природну заштиту.
Све у свему, мучење животиње.

Па вуковима и јесте место у дивљини, а псима и јесте место напољу, није у њиховој природи да буду у 4 зида. Зато и јесте казна држати пса у 4 зида, а онај ко га држи мора и да га купа, ако не жели да му цео стан воња, а ако га купа често, ослабиће његову природну заштиту.

Nije sasvim tačno. Kupanje treba da bude redovno, ali ne prečesto. I samo kupanje neme puno veze sa mirisom psa.

...i beskonačno licemerje takozvanih ljubitelja životinja.

Nije sasvim tačno. Kupanje treba da bude redovno, ali ne prečesto. I samo kupanje neme puno veze sa mirisom psa.

Ма не знам уопште зашто о овоме расправљамо, мени ни најмање не смета ако нечији пас смрди, ако му цела кућа смрди на пса, његов проблем, мене погађа кад се десе ствари о коима говори ова тема.

Ne treba prečesto kupati pse, oni nisu ljudi. Šta msiliš koliko često se u divljini vukovi, psi i mačke kupaju?

Vidi, to sa kupanjem pasa jako je zeznuta stvar. Ali vidim da ti to znas. Psi( kao i vukovi) imaju savrseno drugaciju kozu(PH faktor) od nas,ljudi.

Nego ima budala koje svoje pse unistavaju stvarajuci im alergije a tako sto ih kupaju svaki dan.

Uostalom, samo je zadnjih dvadesetak godina tako da ljudi imaju kupatila i da se besmisleno sapunjaju i kupaju 2xdnevno.

Ljudi su ranije (zene) kosu ,prekrasnu,dugu,jaku,lepu jednom godisnje prale nekim petrolejom, a onda eventualno i vodom.
Tako je bilo u Srbiji,tako je danas u Boliviji,Peru.

Ajde otvori temu "korupcija u zdravstvu" jer je to mnogo strasnija i veca rak rana srpskog drustva od ovih relativno bezazlenih incidenata sa psima.

A pogodio si sustinu onako " u sridu". I to je to.

Nije to samo korupcija u zdravstvu, ovde je korupcija na svakom ćošku...i na poštanskom šalteru...
Jednostavno, mi ne znamo da se može živeti drugačije....Dok se nekome ne uvučemo u du.upe, mi nismo ništa uradili....I onda imamo razlog da se hvalimo kako poznajemo onog mu.udonju iz MUP-a, koji može da nam završi "stvar"...a inače privatno mišljenje je da su to nevidjeni drotovi..smradovi....i, tako...To smo mi, samo što nećemo da priznamo sebi svoje mane. ..Pazi, moj rodjeni sin, dodje jednom kući besan što mu pandur pisao kaznu za neki saobraćajni prekršaj....ma, da ne pričam kakvim je sve imenima nazvao čoveka koji je samo radio svoj posao, a dešavalo se da dodje kući i kaže, taman da mi pandur piše kaznu, ja mu munem hiljadu dinara i on savije blokče...dobar neki lik.... :D
Tuga je što mi još uvek ne znamo šta hoćemo.

Što se tiče pasa, po mom mišljenju, kao prvo treba uvesti u već postojeći dobar zakon Kinološkog zavoda odredbu da svaki vlasnik pasa mora biti i član Kinološkog zavoda, kako bi bio upoznat sa zaprećenim kaznama, ili odredbe iz zakona KZ uvesti u Krivični zakon, i onda poštovati zakon. Nema treće.

Ма не знам уопште зашто о овоме расправљамо, мени ни најмање не смета ако нечији пас смрди, ако му цела кућа смрди на пса, његов проблем, мене погађа кад се десе ствари о коима говори ова тема.

Tako je, neodgovrni vlasnik može slobodno sebi da usmrdi stan, ali ne sme da ugrozi drugu osobu ili drugog psa.

Hajde ,da se vratim a temu.
Tema su psi i deca.

Deca koja odrastaju sa psima (mogu to i macke da budu ili prasici i,kokoske) mnogo su zdarvija i normalnija od dece
kojima roditelji kao sto si ti govore da se klone zivotinja jer ce smrdeti

Naucno dokazano da ljudi,deca,bake,deke koji zive sa zivotinjama imaju mnogo lepsi zivot , ai bez
alregija od danasnje dece koje roditelji sapunjaju tri puta dnevno i zabranjuju im kontakt sa zivotinjama.

Što se tiče pasa, po mom mišljenju, kao prvo treba uvesti u već postojeći dobar zakon Kinološkog zavoda odredbu da svaki vlasnik pasa mora biti i član Kinološkog zavoda, kako bi bio upoznat sa zaprećenim kaznama, ili odredbe iz zakona KZ uvesti u Krivični zakon, i onda poštovati zakon. Nema treće.

Непознавање прописа никад није било и не може да буде разлог њиховог непоштовања.
Можда ја не знам да имам обавезу прелазим улицу на пешачком прелазу, али ће ми казна јасно указати на то..

Nije to samo korupcija u zdravstvu, ovde je korupcija na svakom ćošku...i na poštanskom šalteru...
Jednostavno, mi ne znamo da se može živeti drugačije....Dok se nekome ne uvučemo u du.upe, mi nismo ništa uradili....I onda imamo razlog da se hvalimo kako poznajemo onog mu.udonju iz MUP-a, koji može da nam završi "stvar"...a inače privatno mišljenje je da su to nevidjeni drotovi..smradovi....i, tako...To smo mi, samo što nećemo da priznamo sebi svoje mane. ..Pazi, moj rodjeni sin, dodje jednom kući besan što mu pandur pisao kaznu za neki saobraćajni prekršaj....ma, da ne pričam kakvim je sve imenima nazvao čoveka koji je samo radio svoj posao, a dešavalo se da dodje kući i kaže, taman da mi pandur piše kaznu, ja mu munem hiljadu dinara i on savije blokče...dobar neki lik.... :D
Tuga je što mi još uvek ne znamo šta hoćemo.

Svaka opština da ima kinološko udruženje. Pas se sme nabaviti i šetati samo uz odobrenje. Redovne kontrole obavezne. Plaćanje članarine na godišnjem nivou kao osnovno sredstvo za rad udruženja.

Hajde ,da se vratim a temu.
Tema su psi i deca.

Deca koja odrastaju sa psima (mogu to i macke da budu ili prasici i,kokoske) mnogo su zdarvija i normalnija od dece
kojima roditelji kao sto si ti govore da se klone zivotinja jer ce smrdeti

Naucno dokazano da ljudi,deca,bake,deke koji zive sa zivotinjama imaju mnogo lepsi zivot , ai bez
alregija od danasnje dece koje roditelji sapunjaju tri puta dnevno i zabranjuju im kontakt sa zivotinjama.

Јест' јест', по теби се одмах види да си одрастала са псима дабоме, пуцаш од здравља и нормалности..

Evo dokaza da se postovi samo čukaju.......

Malo pre sam napisala par redaka o kupanju pasa.... ..nešto što me naučio prof. dr. Radiša Ružić, i što svi veterinari navode.

I samo kupanje ima veze sa mirisom pasa ! ..... Ajd, opet ću...
Pranjem se razgradjuje neophodna masnoća na koži psa, posna koža puca, prašina sa dlaka padne na rane, otvore na koži, nastane infekcija koje se prvo oseća, kasnije smrdi i stvara probleme. Logično, zar ne?

Back