Pitbul odgrizao uvo devojčici

Ево шта је рекао власник Голдија, пса који је одгризао уво трогодишњој Лари:

Ima samo sedam meseci i nije bio nasilan. Vodili smo ga na dresuru i to baš pri našoj policijskoj stanici. Ne znam šta ga je izazvalo i zašto je napao dete

Он прича исто што ти овде мени причаш. А јадно дете остало осакаћено за цео живот. Дај људи уозбиљите се више, доста празне приче, псе на повоце и корпе на њушке па се шетајте.
Ако нећете, мораће неко да вас натера на то, јер ми немамо децу за бацање у овој земљи.

Видећу и то да нађем мада не знам француски.

http://www.ne.ch/neat/documents/vie...3969/Animaux_de_compagnie_4946/MORSURES06.pdf

Imas ovde.

Ako sam dobro razumeo 2002. pitova i srodnih vrsta je bilo 3,1% u populaciji pasa, a bili su odgovorni za 10,1% ujeda, dok je 2005. situacija bila nesto bolja 4% u populaciji a 9% ujeda.

Sad sam video ima i posebna statistika samo za pitove, staforde i buldoge.
2002. 0,7% u populaciji, a 5,1 % ujeda, 2005. 1,6% u populaciji, a 5,5% ujeda.

Poslednja izmena:
Ја нећу из принципа да стављам свом псу корпу.
Нека ме казне ако хоће.
Који власник процени да псу треба корпа,нека ставља.
Ја не желим и нећу.

Па ти си онда да извинеш на изразу већа џукела од тих џукела које шеташ. И поред свега што се догодило ти јавно овде изјављујеш да немаш намеру да поштујеш закон. Значи ми са вама немамо шта да разговарамо, него или ће полиција да почне да спроводи закон, па да сваку шетњу платиш 5000, и ко дуже издржи, или ћемо ми грађани да се организујемо па да моткама помлатимо и вас и ваше џукце, јер је ово стварно догорело до ноката..

a imas li ti pojam uopste koliki pritisak stvara ugriz odredjenih pasa ili napamet pricas ?
a drugo svaki pravi poznavalac ove rase zna kako se odnosi sa psom u slucaju napada i kako se smiruju pitovi i srafordi !
PRITOM cu da napomenem da dobar poznavalac i savestan vlasnik koji poznaje svog psa uvek zna kada je pas nervozan ili ljut i moze preventivno i pravovremeno da reaguje i pre nego sto dodje do 'napada'

I ja treba da računam na to da će svaki vlasnik pravilno i hitro odreagovati kad mu pas poludi u mojoj blizini???
To je ravno hodanju kroz minsko polje sa uglavnom obeleženim minama.

Па ти си онда да извинеш на изразу већа џукела од тих џукела које шеташ. И поред свега што се догодило ти јавно овде изјављујеш да немаш намеру да поштујеш закон. Значи ми са вама немамо шта да разговарамо, него или ће полиција да почне да спроводи закон, па да сваку шетњу платиш 5000, и ко дуже издржи, или ћемо ми грађани да се организујемо па да моткама помлатимо и вас и ваше џукце, јер је ово стварно догорело до ноката..

Наравно да нећу да стављам корпу мом псу.
Други нека раде и причају шта хоће.
И нека ме казне ако хоће.
Моје је да ли ћу да платим или ћу у затвор.
И са којим правом ћеш ти да таманиш мотком мене и мог пса???
Много си курчевит.
Када мало боље размислим,волео бих да видим ту сцену...како нападаш мог пса са мотком...

I ja treba da računam na to da će svaki vlasnik pravilno i hitro odreagovati kad mu pas poludi u mojoj blizini???
To je ravno hodanju kroz minsko polje sa uglavnom obeleženim minama.

А замисли још водиш мало дете поред себе. И ти треба да се поуздаш да ће нека дрипчина која лечи комплексе уз помоћ свог џукца да одреагује, треба живот свог детета да повериш том дрипцу.
Па где то још има?

Наравно да нећу да стављам корпу мом псу.
Други нека раде и причају шта хоће.
И нека ме казне ако хоће.
Моје је да ли ћу да платим или ћу у затвор.
И са којим правом ћеш ти да таманиш мотком мене и мог пса???
Много си курчевит.
Када мало боље размислим,волео бих да видим ту сцену...како нападаш мог пса са мотком...

Море и тебе и твог џукца, док вам кости не попуцају од батина, можда ти тако дође из дупета у главу...

25000. Platio moj komšija. Pit bul nije imao korpu, a skočio nogama na mog sina i izgrebao ga po stomaku. Da ga je izujedao, svi bi išli kod Sv. Petra na večeru.

Ја нећу из принципа да стављам свом псу корпу.
Нека ме казне ако хоће.
Који власник процени да псу треба корпа,нека ставља.
Ја не желим и нећу.

Grešiš, zato što ti nikada ne znaš da li će se pas nekada osetiti ugroženim i napasti nekoga. Moja majka je imala psa, bretonca, poznatog kao dobroćudna rasa. Slušao je, nikada nikoga nije napao, deca su mu radila šta god su htela i nikada nije bilo reakcije. Jednom i samo jednom je bez ikakvog razloga kidisao na neku kevinu prijateljicu i očigledno je imao nameru da je ujede. Kezio zube, režao, otimao se, jedva smo ga savladali. Sirota žena se prenerazila, a i mi smo, iskreno da ti kažem. Šta ga je isprovociralo, ne znam, žena mu se nije obratila, najnormalnije ušla u dvorište i eto...pre nje su poznati i nepoznati normalno ulazili i svima se radovao, ali je tada iz nekog razloga poludeo. Da je uspeo da je izujeda, pojma nemam šta bi bilo, ali to je za mene bio stvarno šok. Iz umiljatog psa se pretvorio u zver iz samo njemu znanog razloga. Možda je ta žena loša, nemam pojma, ali to ne znači da treba da je ujedaju psi.

Prema tome, ne možeš bezrezervno da veruješ životinji, koliko god ti mislio da je dresiran, da te sluša itd.

А замисли још водиш мало дете поред себе. И ти треба да се поуздаш да ће нека дрипчина која лечи комплексе уз помоћ свог џукца да одреагује, треба живот свог детета да повериш том дрипцу.
Па где то још има?

И ти предлажеш корпе?
Мој пас да хоће да убије дете,то би могао да уради и шапама.
Ако ниси знао,немачки овчари су изузетно заштитнички настројени према малој деци.

Па где то још има?
a zamisli da vodis malo dete pored sebe i usput setas psa i budes napadnut od strane nekih bitangi a pas zato sto je borben i srcan zastiti i tebe i dete po cenu svog zivota...

http://www.ne.ch/neat/documents/vie...3969/Animaux_de_compagnie_4946/MORSURES06.pdf

Imas ovde.

Ako sam dobro razumeo 2002. pitova i srodnih vrsta je bilo 3,1% u populaciji pasa, a bili su odgovorni za 10,1% ujeda, dok je 2005. situacija bila nesto bolja 4% u populaciji a 9% ujeda.

Sad sam video ima i posebna statistika samo za pitove, staforde i buldoge.
2002. 0,7% u populaciji, a 5,1 % ujeda, 2005. 1,6% u populaciji, a 5,5% ujeda.

Хвала на труду. Ја колико видим овде пише за 2006-ту...

4.4.2. Types de races les plus mordeurs dans le canton de Neuchâtel
2006 2002
1. Bergers allemand et belge 18,2% (11,1%)
2. Labrador et Golden retriever 7,3% (9,1%)
3. Bouviers bernois et appenzellois 5,5% (20,2%)
4. Rottweiler 5,5% (6,1%)
5. Border Collie 5,5% (2%)
6. Saint-Bernard 3,4% (2%)
7. Pit-Bull 3,4% (2%)
8 Yorkshire 3,4% (2%)
9. Beauceron 3,4% (1%)
10. Caniche 3,4 % (1%)

Како год, види се да нису најчешћи нападачи и поред својих предиспозиција. Мени је то било битно да постујем.

Па где то још има?

Ma čak i da se ne dešava ništa, umesto da uživam u šetnji ja treba da se osvrćem oko sebe i izbegavam ljude sa psima ili pse lutalice.

Море и тебе и твог џукца, док вам кости не попуцају од батина, можда ти тако дође из дупета у главу...

Смешан си.
Мене би можда и могао,стварно те не познајем.
А ''џукца'''...е то бих волео да видим.
Не би знао шта те је снашло.

25000. Platio moj komšija. Pit bul nije imao korpu, a skočio nogama na mog sina i izgrebao ga po stomaku. Da ga je izujedao, svi bi išli kod Sv. Petra na večeru.

Ali neverovatno je koliko te zveri imaju pik na decu.

Ja mislim da ljudi koji drže takve pse u suštini nisu sasvim svoji i da im treba ozbiljna psihoterapija. Da izleče komplekse pa da onda ljudski porazgovaramo.

И ти предлажеш корпе?
Ако ниси знао,немачки овчари су изузетно заштитнички настројени према малој деци.

Не предлажем ја корпе, него стоји у закону, стоји и казна за непоштовање тога.
А зато постоји поводац, да га тргнеш да неко не би био повређен шапама пса. Корпа наравно служи као превентива уједа, јер ако загризе, поводац неће помоћи..

И баш ме заболе нешто који пас је заштитнички настројен према коме, што бих ја то морао да знам и да ме занима?

И ти предлажеш корпе?

ni jednom psu ne treba verovati...imam i ja nemackog ovcara koji je velik kao tele i umiljat kao maca, ali ga i pored toga ne vodam okolo bez korpe...

Poslednja izmena:
Не предлажем ја корпе, него стоји у закону, стоји и казна за непоштовање тога.
А зато постоји поводац, да га тргнеш да неко не би био повређен шапама пса. Корпа наравно служи као превентива уједа, јер ако загризе, поводац неће помоћи..

Давилица.
Са давилицом је под контролом.

Смешан си.
Мене би можда и могао,стварно те не познајем.
А ''џукца'''...е то бих волео да видим.
Не би знао шта те је снашло.

Па такви као ти и лече своје компексе џукелама, такви су неко и нешто само кад са својим џукелама прошетају, обично ништа друго у животу ни немају...

Back