Pitanje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

bih123

Početnik
Poruka
5
Dali ima neko ko moze da mi pomogne, imam jednog prijatelja koji mi stalno salje viruse i ostala gamad na racunar.Non stop mi blokira windows live mesenger krade pasword i nemogu zbog njega i njegovih budalastina na mesenger.Eh sad moze li ko da mi pomogne da ga malo ohladi.i da njemu nesto slicno uradi.:worth:

ugradi antivirus i antispyware i sve ocisti da nemas gamadi,osiguraj racunar,ako ti zablokira msn i da ne mozes tamo nista raditi to je vec ozbiljan problem jer i meni je to kolega radio pa sam ga blokirao i ne moze vise tako i ti napravi ako i dalje nastavi,a ako mu hoces poslati virus skini neku zarazenu datoteku pa ga nateraj da je pokrene:Dili sam napravi virus a to je jako lako,bilo je reci o tome i ovde,pozdrav

Dali ima neko ko moze da mi pomogne, imam jednog prijatelja koji mi stalno salje viruse i ostala gamad na racunar.Non stop mi blokira windows live mesenger krade pasword i nemogu zbog njega i njegovih budalastina na mesenger.Eh sad moze li ko da mi pomogne da ga malo ohladi.i da njemu nesto slicno uradi.:worth:

Kakav ti je to prijatelj:dash:

Zini jauci i kukaj,spamuj po forumu ili uzmi NOD32 protiv virusa ili promeni messinger npr. uzmi Pidgin.

Najverovatnije mu provali šifru za messengera i blokira ga jednostavno.Najbolje prvo da skeniraš računar sa antivirusnim programom i adware programom.Zatim restart pa ponovo skeniraj da se nije povratio virus.Ako je sve čisto moraš da promeniš šifru msn-a.

Posalji mu po seljacki jedan batch file (upises odgovarajuce komande,naravno):), neka ga otvori pa kad mu rikne windows onda neces morati ni da ubacujes nikakav firewall.
Mislim tako je ekonomicnije.:confused:

Ja ovde nisam spomenuo virus:), to je samo jedan mali beznacajni *.bat fajl.:mrgreen:

Lepo kao i svaka komanda koju ukucas preko ms-dos-a. Grubo receno.

Sada da pricam o skriptama koje se mogu napisati u najobicnijem notepad-u ne bih zeleo jer mi je tog notepad-a zaista dovoljno za veceras, pa bih takav vid pametovanja ostavio za drugi put. :)

Poslednja izmena:
Ok,slazem se da ne treba vise da forsiras notepad,posle onog malo pre ;)

Nego,znam ja sta je .bat fajl i kakve komande postoje i sta rade ;) Nemoj da sumnjas u to kao u ono malo pre za notepad.Jesi video sta je ispalo na kraju? :lol:
Uglavnom pitao sam te da li imas neku predstavu kako to treba da izgleda.Sta komande treba da rade.U slucaju da stvarno znas ne treba da pises imena komandi i sadrzaj bat fajla jer bi to neko mogao da zoupotrebi.Zato sam i rekao grubo objasnjenje.
Znaci mene interesuje znas li ti znas o cemu pricas ili si to onako cisto usput prokomentarisao. ;)

Ukratko ms-dos osnova sistema, tj.Operativni sistem bez grafike.
Izvrsava procese putem zadatih komandi preko tastature.

Laicki receno ceo windows se pokrece preko njega.

Naravno da ne zelim da neko zloupotrebi tako nesto, jednostavno umesto deskrutivnih primena,kao sto mnogima prvo pada na pamet pomocu njega se mogu obaviti i neke korisne stvari.

npr. kopiranje podataka,gasenje racunara, startovanje odr.programa itd.

Jednostavno windows permanentno izvrsava sve njegove komande.

To nije odgovor na pitanje,al' nema veze ;) A i to laicki...jeste po malo laicki :D

Posto smo dovoljno paznje posvetili resavanju gore pomenutog 'problema' i iscrpeli sve teme :
8391lock.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back