Pitanje za zene: brak ili posao?

Мене занима како уопште успевају да преживе породице у којој је само један члан запослен.
Нисам иронична, него једноставно радознала: како је могуће да муж издржава жену и двоје деце,
а да то буде неки пристојан живот (никакво баханалисање, али да не оскудевају)?
Немогуће је да баш сви ти мужеви (случај да само жена ради нисам виђала) зарађују толико, а да нема неке помоћи од стране родитеља
или да немају неку кирију од неког стана или слично...
Понекад ми делује да је то луксуз и привилегија у Србији да жена не ради и, наравно, овде не рачунам оне жене које не могу да нађу посао.

bilo gde u svetu je luksuz da zena ne radi, ne samo u srbiji
tamo gde novac nije problem, pitanje je da li zena moze da podnese da bude sve vreme u kuci jer to nije lako.
nekome ko je afirmisan na poslu, kome je vazan profesionalni uspeh tesko pada kada se nadje izmedju 4 zida bez obzira da li tu ima dece ili ne a zene kojima posao nije bitan, koje rade iskljucivo zarad novca mogu lakse da se prilagode takvoj promeni. onda, tu je i pitanje podele rizika - sta se desava ako se muskarac razboli ili dozivi neku nesrecu u porodicama u kojima samo on donodi prihode?
posao mi nije ispred porodice ali ga se ne bih tek tako odrekla jer mislim da se zena bolje oseca kada radi (sto zavisi od uslova na poslu, ne kazem da je tako za svaku od nas) a i da su za decu bitne i pare koje cemo da im ostavimo jednom jer ne mislim da im je dovoljna samo roditeljska ljubav.

tamo gde novac nije problem, pitanje je da li zena moze da podnese da bude sve vreme u kuci jer to nije lako.
nekome ko je afirmisan na poslu, kome je vazan profesionalni uspeh tesko pada kada se nadje izmedju 4 zida bez obzira da li tu ima dece ili ne a zene kojima posao nije bitan, koje rade iskljucivo zarad novca mogu lakse da se prilagode takvoj promeni. onda, tu je i pitanje podele rizika - sta se desava ako se muskarac razboli ili dozivi neku nesrecu u porodicama u kojima samo on donodi prihode?
posao mi nije ispred porodice ali ga se ne bih tek tako odrekla jer mislim da se zena bolje oseca kada radi (sto zavisi od uslova na poslu, ne kazem da je tako za svaku od nas) a i da su za decu bitne i pare koje cemo da im ostavimo jednom jer ne mislim da im je dovoljna samo roditeljska ljubav.

e upravo to, missim da skratimo pricu, i plus zena treba da ima neki svoj dinar, nebitno koliko...

e upravo to, missim da skratimo pricu, i plus zena treba da ima neki svoj dinar, nebitno koliko...

....slazem se..

...cak i kada je muz, imucan pa jos dobro zaradjuje zena opet treba da radi, da ima svoj dinar i svoje obaveze mimo kuce....zivot se za cas
okrene naglavacke ....

Ženi treba na prvom mjestu da bude porodica, pa tek onda posao.
Za ove koji se pitaju kako preživi porodica sa jednim zaposlenim u kući, nek se sjete naših đedova i baba koji čak i bez posla uspješe da odgoje toliku đecu. :)

Да ли би ми преписао тај рецепт, како се без посла издржавају силна "ђеца".

Они који нису имали "посао" како ти кажеш, радили су на њивама. Дакле, имали су посао.

Нису децу издржавали од ваздуха.

И немојте се толико баш присећати баба и ђедова, ја желим да живим боље од њих.

Да ли би ми преписао тај рецепт, како се без посла издржавају силна "ђеца".

Они који нису имали "посао" како ти кажеш, радили су на њивама. Дакле, имали су посао.

Нису децу издржавали од ваздуха.

И немојте се толико баш присећати баба и ђедова, ја желим да живим боље од њих.

Једино моја мајка није критиковала моју жену кад је кренула да ради после 6 месеци породиљског. У оба "случаја"..Како може, сирота деца, па коске раздора и све остало, али нисмо се дали.
Није вама лако и у тако неким релацијама и ситуацијама безрезевно подржавам жене.

Ja se rado secam pokojne babe. :mrgreen:
Dok je ona bila ziva, ona silna zemlja je sluzila necemu. Nema cega nije bilo u basti. Paraziti koji sad zive u toj kuci su pustili da sve zaraste i propadne iz razloga sto su lenji. Goveda...

Лоше сам се изразила.

И ја се радо сећам своје бабе, али не и њеног начина живота.

На то сам мислила.

Nekada je tesko uskladiti ovo dvoje, narocito za zene.

Gotovo nikada ne ide "glatko"

Mnogi bracni nesporazumi nastaju kada muzevi traze od zena da im na prvom mestu bude brak i porodica, a ne posao.

A zene to odbijaju...

Jeste li vec imali takvih bracnih problema? :think:

Ako je problem njegova sujeta i ljubomora onda se nadam da bih na vrijeme to prepoznala pa ne bi ni bilo braka. Ako zaista porodica toliko trpi zbog mog posla, potrudila bih se naci neki koji manje opterecuje, a ako mozemo ziviti od muzevih primanja, ne bih radila. Ali to bi zaista bila zadnja solucija i samo pod uslovom da se oboje slozimo. Nikada ne bih to uradila samo zato sto to on trazi od mene.
Pitanje je i sta znaci da su brak i porodica na 1.mjestu jer mi je tesko zamisliti da je drugacije.

Back