Pitanje za vernike?

Pa jel bi ti pomogao "da mozes" ili bi pustio da unesreceni umre jer kao sto si na pocetku rekao, bog to cini za njegovo dobro

Ja sam drugo a Bog je opet nešto drugo.

Bog zna zašto a ja ne znam mnogo toga kao ni ti.

Eto, ja bi pomogao ali možda bi taj unesrećeni poslije pobio na milijune ljudi recimo pa mu Bog onda s razlogom neće pomoći je vidi do kraja a ne kao mi samo sadašnje stanje.

- - - - - - - - - -

U bibliji mnogo toga pise , ali za odabrane.
U istraznom ostajes koliko je potrebno. Dok ne dobijes presudu.

- - - - - - - - - -

To je istovremeno i osuda.
Umrecete, nije samo saznanje , nego i osuda, kao i izlazak iz Raja.
Hteo si znanje o zlu , samog sebe si time i osudio. Odrekao si se vere u Boga Oca.
Zato nam je sada vera potrebna da bi se tamo vratili.

Sve je to dio Božjega plana klolega!

Poceli smo o ljubavi boga prema coveku koga je stvorio pa presli na to da je ta ljubav kada ljudi neduzni ginu opravdana, da je za dobrobit coveka.
Jel i dalje ostajete pri stavu da u saobracajnoj nesreci ne treba pomoci unesrecenom jer to je za njegovo dobro ?

- - - - - - - - - -

Svako o sebi misli da je zdravog razuma

Mnogi se prave blesavi, ne slusaju svoju savest, pa kad dobiju presudu cude se...bune se...negoduju....ali dzaba.Presuda mora da se ispuni.

To je samo tvoj pogled na svet. Svako moze da radi sta god hoce i sto je normalno i sto nije. Ono sto nije odgovarace pred normalnim ovozemaljskim sudom i kraj price, nema drugog suda, to samo pricaju babe po selu. Niko nikad nije odgovarao pred bozjim sudom, nije dokazano u realnosti a u prici mozemo i na mesec da letimo.
A odakle ti ta vera u bozji sud i zasto verujes da on postoji a da ne postoji baba roga ?

To je samo tvoj pogled na svet. Svako moze da radi sta god hoce i sto je normalno i sto nije. Ono sto nije odgovarace pred normalnim sudom i kraj price, nema drugog suda, to ssamo pricaju babe po selu. Niko nikad nije odgovarao, nije dokazano u realnosti a u prici mozemo i na mesec da letimo.
A odakle ti ta vera u bozji sud i zasto verujes da on postoji a da ne postoji baba roga ?

Svaka ti je dlaka na glavi izbrojana.
Ti o sebi skoro nista ne znas a o tebi se sve zna.

Svaki covek nosi svoju sudbinu,pa i ti. Tvoja sudbina je sud nad tobom.verovao,ne verovao.

Poslednja izmena:

Back