Pitanje za vernike?

Tako bi verovatno i ti postupio kad bi video ovakvu saobracajku koju sam gore opisao ?

Ponekad ne možeš pomoći u saobračajki, kada je recimo nekome kičma slomljena, pa treba čekati nekoga pametnijega koji zna kako se u toj situaciji može zbilja pomoći unesrećenom, jer bi ga mi laici lako mogli ubiti ako bi ga krivo podigli sa mjesta nesreće.

Zato Bog i ne pomaže uvijek jer neke stvari treba da se urade, kao škola za budući život, eto ukratko.

Ponekad ne možeš pomoći u saobračajki, kada je recimo nekome kičma slomljena, pa treba čekati nekoga pametnijega koji zna kako se u toj situaciji može zbilja pomoći unesrećenom, jer bi ga mi laici lako mogli ubiti ako bi ga krivo podigli sa mjesta nesreće.

Zato Bog i ne pomaže uvijek jer neke stvari treba da se urade, kao škola za budući život, eto ukratko.

Ne lupetaj kao sektas.
Bog ne ceka pametnijega. Bog je najpametniji.Moze pomoci svakom kad hoce. Ali ne pomaze onima koje osudi.

Pa jel bi ti pomogao "da mozes" ili bi pustio da unesreceni umre jer kao sto si na pocetku rekao, bog to cini za njegovo dobro

Unesreceni vernici u zemljotresima idu u raj jel tako ?

Bog zna ko ide u raj. na nama je da se nadamo i verujemo.

Neko plati malo. neko plati puno. A neko bas najebe - debelo.
Bog je pravedan, ali i milostiv prema onima koji to zasluze.Ko ne zasluzi milost, tesko njemu.

Ti recimo sa tim avatarom, strasan greh cinis.Svrstavas sebe u antihriste.

Ta ne mislis valjda da ce te Bog za to nagraditi kukavce?

Poslednja izmena:
niko ne biva osudjen za ono sto nije zasluzio;sem ako se sam ne zrtvuje.

.
Uzmimo primer Toseta Proeskog, dobar covek, dobrotvor, gradio crkve, davao na stotine dobrovoljnih priloga za bolesne i unesrecene, ni jedan greh mu nisu pripisali.....ma nevidjena legenda. Nije se sam zrtvovao a poginuo, bas je surovo od boga sto nije sprecio tu saobracajku

- - - - - - - - - -

Ti recimo sa tim avatarom, strasan greh cinis.Svrstavas sebe u antihriste.

Ta ne mislis valjda da ce te Bog za to nagraditi kukavce?

Kukavice.......zasto kukavica ?

Poslednja izmena:
Uzmimo primer Toseta Proeskog, dobar covek, dobrotvor, gradio crkve, davao na stotine dobrovoljnih priloga za bolesne i unesrecene, ni jedan greh mu nisu pripisali.....ma nevidjena legenda. Nije se sam zrtvovao a poginuo, bas je surovo od boga sto nije sprecio tu saobracajku

Mozda je unapredjen. mozda mu je tamo bolje nego ovde?
Ovde je robija. Lepo je u raju a ne ovde.
Ovde si dok traje sudjenje.Ovo je cistiliste.Istrazni zatvor.

ne mozes da odes kad ti oces. Ovo je istrazni zatvor covece. Ides kad dobijes presudu.

Mozes, kako da ne. Odes na Savski most i skocis ali gledaj da skocis tamo gde prolazi voz pa ako se ne ubijes od pada nek ti druga sansa bude da te zgazi voz.
Posto je samoubistvo po bibliji greh onda jednostavno prestani da pijes lekove za pritisak ili za neku bolest od koje bolujes [ne odnosi se na tebe nego uopsteno na vernike koji su u godinama a veruju u to o cemu ti sad pricas]. Prestanes sa lekovima a pojacas molitve i to je to.
Ako vise ne budes ziv ovaj zivot tj robija ce prestati i ides da uzivas po skracenom postupku :D

Mozes, kako da ne. Odes na Savski most i skocis ali gledaj da skocis tamo gde prolazi voz pa ako se ne ubijes od pada nek ti druga sansa bude da te zgazi voz.
Posto je samoubistvo po bibliji greh onda jednostavno prestani da pijes lekove za pritisak ili za neku bolest od koje bolujes [ne odnosi se na tebe nego uopsteno na vernike koji su u godinama a veruju u to o cemu ti sad pricas]. Prestanes sa lekovima a pojacas molitve i to je to.
Ako vise ne budes ziv ovaj zivot tj robija ce prestati i ides da uzivas po skracenom postupku :D

Ne mozes . to se tretira kao pokusaj bekstva. Time samo utvrdjujes krivicu i prosirujes optuznicu.A za begunce zna se gde ih vracaju;u samicu.

Pokusajem bekstva od suda nisi sebi gore mogao corbu zaprziti;
neuzimanje terapije ako se tretira kao nemarnost, nemarnost je greh. Smrtan greh.
Ako je pokusaj bekstva - jos gore.

Nije mi poznato da u bibliji ima nesto sto pise o bekstvu i nemarnosti. Citao sam bibliju ali mozda mi promaklo......
Hoces reci da se ipak treba sto duze zadrzati u istraznom zatvoru ?

U bibliji mnogo toga pise , ali za odabrane.
U istraznom ostajes koliko je potrebno. Dok ne dobijes presudu.

- - - - - - - - - -

Nije osuda tu u pitanju nego stjecanje neophodnoga iskustva koje svi moraju iskusiti bez iznimke.

To je istovremeno i osuda.
Umrecete, nije samo saznanje , nego i osuda, kao i izlazak iz Raja.
Hteo si znanje o zlu , samog sebe si time i osudio. Odrekao si se vere u Boga Oca.
Zato nam je sada vera potrebna da bi se tamo vratili.

Back