možeš li mi naučnim proračunom..... dokazima..... garantovati da sutra gravitacija neće jednostavno prestati da deluje (kada govorimo o ovakvoj sili neizbežno je pitanje postanka sveta) i da nas centrifugalna sila neće odbaciti u ništavilo?
Ok, ja sebe smatram osobom otvorenog uma i ponekad predstavljam svoju misao citatom " sve sto covek moze da zamisli, postoji mogucnost da to vec negde postoji"
Da li je moguce da gravitacije nestane odjednom? U zadnjim par godina sam obradjivao dosta misaonih i racunskih zadataka sa istom osnovom. Sta bi bilo kada bi gravitacija presatla u jednom momentu da deluje, na lokalnom, ili na univerzalnom nivou? Cini mi se Sveti da sam postavio jedno slicno pitanje. No vratimo se tvom pitanju. Da li mogu izracunati da gravitacija nece prestati da deluje u nekom od trenutaka u buducnosti. Da. Mogu. Da li je taj racun tacan, da jeste i odnosi se na univerzum koji mi poznajemo, dakle ovde govorim o beloj materiji prozetom belom energijom. Ali i dalje, uvek postoji mogucnost, da nesto moze da se desi.
Znam da drustvo sa susedne teme ce reci onda mogu da prihvatim i boga, da, naravno, uz dovoljno informacija koje nisu zasnovane na verovanju vec na proveri i testiranju, da.
U slucaju misaonom eksperimentu " nestanka " gravitacije -da li bi smo zaista imali problem sa centrifugalnom silom ili bi se i sa njom nesto desilo???
Fizika nas jeste tu prilično osakatila i ovo su egzistencijalna pitanja, a ja ne vidim razlog da me neko onako detinjasto i bezobrazno popljuje, a da pri tom nema pojma o čemu govorim, stvarno nema smisla, ponaša se kao petlić.
Jel se ovo odnosi na mene?
Ako se odnosi na mene, ja se izvinjavam ako sam preterao. Mislim da svi ljudi imaju pravo na misljenje i da nema potrebe da se prepucavamo i svadjamo trazeci istu stvar, istinu.
I ne nalazim ja to minusom nauci, samo smatram da svako treba da proširi malo vidike, kao opozit njihovom bojenju u neka verovanja kojima bismo da zadovoljimo svoju urođenu radoznalost (kakva divna osobina!) i da se pred drugim ljudima predstavimo puni znanja
Apsolutno se slazem, nemozemo se baviti novim idejama ako sebe zatvorimo u ustaljeni misaoni sistem zasnovan na dogmi, autoritetima i slicno.
Inače cenim tvoje postove i ma koliko ovo delovalo kao neko šlihtanje, čak i da kopiraš svoje informacije u svrhu postovanja, vredno hvale je što znaš o svemu po malo i znaš gde da tražiš.....
Hvala na respektu. Kad imam vremena sednem i pisem jer obozavam nauku i duboko sam u njoj u poslednjih 10 godina. A sto se kopiranja tice, da ponekad to uradim jer me zaista mrzi da pisem jedno te isto a znam da ako ostavim link ovde ka nekom drugom sajtu niko skoro ni ne pogleda taj sajt. Objasnjenje o komsickim brizinama sam mislim 2 ili 3 puta licno pisao na krstarici na razlicitim temama. na ovoj temi sam uzeo objasnjenje od jednog prijatelja. No svejedno, poenta je ista nadam se.
Ja samo ne vidim da čovek (dečak?) koji tvrdoglavo tera neku svoju besmislenu priču ignorišući činjenicu da je tema odavno premašila i da nikoga više ne zanima o čemu govori, može ikada da doprinesee nekoj opštoj koristi ili da bude (ko zna?) sutra naučnik.....
Ako se ovo odnosi na mene, mogu li da znam sta je besmisleno, mozda mogu da se ispravim?