Pitanje za gitariste

ma kapiramo se, ne brini ;) za Akustichnost elektrichne gitare si u potpunosti u pravu. ali deci koja ocje da krljaju, ne vredi objashnjavati shta je shta, nego lepo oni znaju za EMG magnete, krnu ga, i da ga nategnu na metlu ili u najbolju gitaru, zvuk je isti - sintetichki.

drugar ima USA Strat iz 60`i neke [te godine je doneshen iz USA, al ne znamo koja je godina proizvodnje], belo telo, crna maskica, SSS magneti. u kombinaciji sa JCM 800 je zvuk bio savrshen.

hlns:
drugar ima USA Strat iz 60`i neke [te godine je doneshen iz USA, al ne znamo koja je godina proizvodnje], belo telo, crna maskica, SSS magneti. u kombinaciji sa JCM 800 je zvuk bio savrshen.

Skinite vrat i videcete tacno godinu proizvodnje, ako vas to zanima.

Jeres je utaknuti Fendera u Marshalla, to nije ni blizu kao u kobinaciji sa Vox-om AC 30 ili Fenderom, Alzo pomenu da ima Twin Reverb, e to ja zovem pojacalo, ili bilo sta slicno Vibrolux, Pro itd.......ti na JCM 800 nikako ne mozes dobiti pravi Fender zvuk, krljacki da, ali nikad onaj Tele twang ili Strat clean.........

Taj Strat, ako je proizveden do `65 bi mogao da vredi poprilicno na vintage trzistu.

vredi taj strat dosta. sigurno, nudjeno mu je 3000e za njega, na svirci.

[sex je skidati vrat :D]

inache ima 3 gitare, Strat, Ibanez RG550 - ogledalo [90` uvezhen], i neku ruchni rad iz nemachke sa zlatnom posvetom, jako, jako metalska gitara - javor, open book, stomachicj elegantno uradjen, svi detalji su handmade, floyd rose handmade isto sa posvetom... ljubichasto plava... u mraku je ljubichasta, na svetlu je plava, i naravno vidi se shara javora.

inache on kod kucje svira na marshall bluesbanger-u 2x10".

[a to gde je jeres utacji gitaru je sve individualizam, ja sviram bass i najvishe volim da ga utaknem u TraceElliot-a]

Tom Morello(Rage Against The Machine)
The Edge(U2)
John Frusciante(Red Hot Chili Peppers)
Mark Knopfler(Dire Straits)
Vlatko Stefanovski(Leb i Sol) i solo
Eric Clapton(Cream) i solo
Kirk Hammet(Metallica)
Don Felder(The Eagles)

Ima ih masu.... Vai, Satriani... Malmsteen... :)

Ajde, nemojte da umire ova tema, jedina za gitariste, o gitaristima, o gitari.... Dolazi li ko od vas u CG primorje(na ljeto)? Ima masu zanimljivih bendova, imaju svoje pjesme itd. - Vetustas,
Detonator, Epitaf, Dakote, Bokezi, Prometehus(tako neshto), Diabolus, Che-Nova... nedje cu uploadovat klipove sa svirki... pa da vidite...

Iskreno, na [nashem bivshem] CG primorju nisam bio 15 godina. A sad mi se nikako ne isplati da dodjem dole da slusham bendove, kad ih u NS i okolini ima samo mali milijon. Dole bih doshao eventualno ako bih svirao, al sa organizovanim smeshtajem :D i cugom... i curama... i tako to :D

gitaristi - Nikola Pejakovicj [Kolja] i Rambo Amadeus, sviraju dosta slichnu muziku, samo je nekako Kolja mnogo jachi sa tehnikom. Rambo se vishe drzhi chistog Jazz-a. [jel ste ih poslushali obojicu? jednostrano tvrdjenje ne znachi nishta :D]

pa ono. nije problem doci, sta nam je to 25~30e po osobi putarina, problem je prezhiveti dole.
Jedino bih sa Irish bendom mogao to, al ko zna kad. s obzirom da se spremamo za rad na autorskom materijalu, necjemo imati ni vremena, a ni "vremena" za putovanja.

hlns:
gitaristi - Nikola Pejakovicj [Kolja] i Rambo Amadeus, sviraju dosta slichnu muziku, samo je nekako Kolja mnogo jachi sa tehnikom. Rambo se vishe drzhi chistog Jazz-a. [jel ste ih poslushali obojicu? jednostrano tvrdjenje ne znachi nishta :D]

Rambo , da se malo uozbilji, bio bi izvanredan gitarista, odlican je svakako, a to sto vuce na jazz, pa to je samo veliku plus.

Necemo valjda opet pokretati temu o heavy metal gitaristima kao najjacima........to su mala deca u odnosu na jazz gitariste.

joj, al si ga lupio :D i prezhiveo fala bogu.

ne mozhesh ni porediti zvuk akustichne [klasichne, kantri, dvanajsterac] gitare, i elektrichne... nisam nachin sviranja nije isti. Distorzija i Elektrichna - san svakog klinca.

zashto squier ... :D al dobro, mislim da je oko 7000, ne znam. ja sam te gitare kupovao samo da ih sredim i prodam napaljenim klincima :D

pazi kad Stagg ima bolji zvuk od Squier-a, a imash sad i GreTsch i Epiphone budzhet gitare, koje bolje sviraju od Squiera.

E jbt... Sad bash ne znam shta da uzmem... Gretsch i Epiphone... nikad ni razmishljao o tim gitarama nisam... Pa ja imam 15 god. al nisam tako nalozen bash... Sviram akustaru 2 godine i kod druga Squier bullet, mada je vecinom ta gitara kod mene :)...

@Devil`s_Advocate
Imas malo godina i sigurno ce se vremenom tvoj ukus menjati.......i ja sam imao nekad gitaru sa Dimarziom superdistorzen pick upovima i pobegao sam od tog zvuka kad sam malo porastao, a sad se jako tesko snalazim na distorziji...napraviti buku je lako...treba to nekako i da zazvuci....odrastao sam na Parplu, Cepelinima, Hendriksu, Claptonu, Flojdima i vremenom sam otkrivao druge pravce umuzici.....blues , jazz.....i pocinjao je da me interesuje i drugi zvuk gitare....danas najvise volim klin zvuk , ponekad malo nafarban blusebreaker papucom, ili ibanezovim tube scrimerom koji moram da nabavim......klika je lepo rekao...nadji gitaru koja lepo svira klin, ostalo se dobije pedalama.....kad kupujes gitaru gledaj da ti lepo lezi u ruci.....nemoj da ti tu bude najvaznija marka gitare.....bacene pare ako se ti mucis dok sviras.....imas i Hamerovih a i Slamer gitara u Mix musicu...nadji ih na Googlu, imaju sajt.....to ti je Dzindzerova firma.....ima i Yamahinih gitara a pogledaj i maric.co.yu...imas i www.lyrastyle.co.yu pa vidi.........

@alzo
E, bash sam danas htio da pitam... Yamaha Pacifica 112.... Da li si svirao? Ili neko drugi sa foruma..?

Body: Alder
Neck: Bolt-on maple
Fingerboard: Rosewood (112), maple (112M), 350mm (13.75”) radius
Frets: 22
Scale length: 648mm (25.5”)
Pickups: Two single-coils, one humbucker
Controls: Five-position pickup selector, master volume, master tone
Bridge: Vintage-type vibrato

Napishite neshto o karakteristikama.. Ko je svirao i chuo... Obavezno o podebljanim gore...

alzo:
Nisam probao tu gitaru ali izgleda da je u svojoj klasi dobar instrument.....evo ti link pa procitaj razna iskustva, probaj gitaru i onda odluci....ipak je to dosta licna stvar sta ti se dopada...

http://reviews.harmony-central.com/reviews/Guitar/product/Yamaha/112/10/1

Dosta dobre kritike, ne znam samo kolika je kod nas cena, vidim da je ovde u rangu US$250-300 sto je ok. Po ovim karakteristikama bi se reklo da je soidno uradjena, jedino sto se meni licno kod strat tip gitara ne svidja humbucker. Sve ostalo je ok ovako napamet gledano.

drugar jedan svira tu gitaru, svirao sam je.

generalno kod svih budzhetskih gitara ochekuj krckanje, prckanje. poshto nisam imo prilike da je sviram na cleanu, na overdrive-u ima problem [kao i vecjina dakle budzhet gitara] da magnet ne hvata bash lepo sve tonove. [tu su, al ne mozhesh da ih razdvojish lako i precizno].

mada, za prvu gitaru, to ti je sasvim lepa tamburica. obavezno je kotiraj, nemoj da shtedish, sviracjesh ti lakshe, a i gitara necje biti muchena.

Back