Eh, dakle, ipak si se odlucila za 'uradi sama' varijantu. O.K., za pocetak je sasvim u redu, ali budi spreman i na to da ce mozda biti nedovoljno jednom kada lociras bar okvirno problem.
Fizioloski uzroci bi do sada dali nekakvu klinicku sliku koja bi u mnogim slucajevima (zapaljenje/infekcija urogenitalnog trakta, hronicno/akutna stanja ili tumori prostate i sl.) bila progresivna i tesko da bi on i posle svih ovih godina mogao da se kvalifikuje kao zdrava osoba da je nesto od gore navedenog u pitanju. Moguce je da se radi o hormonalnom poremecaju, ali tada je najcesce erekcija potpuno onemogucena.
Da skratim, sve sto si navela meni licno deluje kao, izvini zbog krajnjeg banalizovanja - slucaj loseg ljubavnika. Jednostavno, covek nije dobar u krevetu i to je to. Ukoliko sam dobro shvatila, ti njega nikada nisi upoznala u drugom izdanju, pa onda ne znam na cemu uopste temeljimo pretpostavku o psiho-fizioloskim uzrocima? Ako ga i ti i devojka koja je takodje bila sa njim opisujete isto - najverovatnije je da je on oduvek bio takav bez nekog posebnog razloga. Ili razlog i postoji, ali ga on nije svestan, njemu ne predstavlja problem, a zene sa kojima je bio su 'krive' sto mu nisu stavile do znanja da im ne pruza dovoljno. Sto znaci da je bio ili sa veoma uvidjajnim damama ili sa onima kojima on kao 'brz' odgovara jer su i same takve. Ponovo se vracamo na pricu o kompatibilnosti/slaganju u seksu. To sto neko ima sve preduslove da bude nesto sto ocekujemo, ne znaci da ce i ispuniti nasa ocekivanja. Na zalost. Bez nekog posebnog razloga. Tako cesto srecemo mlade, zgodne, uspesne, negovane, inteligentne muskarce, situirane i sa svim preduslovima da budu i dobri ljubavnici, a oni to jednostavno nisu ili jesu, ali ih zene ne interesuju preterano.
Ono sto je izvesno, to je da ces morati da doneses neke bitne odluke pre ili kasnije. Mislim da je bolje da razgovaras sa strucnjakom o ovome (da, ti sama za pocetak). To moze biti odlicna osnova za dalje. Terapeut ti moze pomoci u tome kako da se postavis prema njemu, kako da ga 'otvoris', kako da razgovaras, kako da izneses svoje stavove a da ga ne povredis...Svakako si na dobitku ukoliko se obratis strucnom licu.
U krajnjoj liniji, postoji nacin da ga privolis eksperimentisanju - nije klasican odnos jedini nacin za postizanje zadovoljstva. Usput mozda otkrijete i druge stranje sostvene seksualnosti, upoznate bolje jedno drugo, pronadjete modus vivendi za problem...
Sve je bolje od pretvaranja da problem ne postoji.
Dakle, obrati se lekaru.