naterasi
Buduća legenda
- Poruka
- 28.796
drugari, citam Bibliju i nije mi jasno zasto Gospod pronalazi Sarinu robinju i tako je fin prema njoj, zar ona nije ljubavnica i samim tim los lik u Bibliji?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
drugari, citam Bibliju i nije mi jasno zasto Gospod pronalazi Sarinu robinju i tako je fin prema njoj, zar ona nije ljubavnica i samim tim los lik u Bibliji?
da, procitao sam sve i sta znam, razmisljao sam i u tom smeru, ali opet, po meni je ona nekako ljubavnica i i dalje mi nije to najcistijenije ljubavnica nego je podarila dete Avramu jer sara nije mogla da rodi![]()
Jos jedan razlog zasto joj je Bog pomogao ...jer je ona pomogla Avramu da dobije sina
nijee, zar ne bi cak i po danasnjim standardima to bila ljubavnica?!
Ako je Bog nesto dozvolio u staro vreme onda je to oknijee, zar ne bi cak i po danasnjim standardima to bila ljubavnica?!
nijee, zar ne bi cak i po danasnjim standardima to bila ljubavnica?!
Ako je Bog nesto dozvolio u staro vreme onda je to ok
Bila je bitna Bozja namera i Avram je trebao imati potomka...
Do Hrista
nakon Njega zakon je drugaciji...
1 Mojsijeva 16
16:2 — Je li Sara ispravno postupila kad je Avbramu dala svoju sluškinju Agaru za ženu?
Sarin postupak bio je u skladu s tadašnjim običajem — žena koja nije mogla roditi bila je dužna dati svom mužu konkubinu da bi mogao imati nasljednika.
Poligamija se prvi put pojavila među Kainovim potomcima.
S vremenom je postala običaj koji su usvojili i neki Jehovini sluge (1. Mojsijeva 4:17-19; 16:1-3; 29:21-28).
Međutim, Bog Jehova nikad nije promenio svoj stav prema monogamiji (1. Mojsijeva 2:21, 22)
. Noa i njegovi sinovi, kojima je ponovljena zapovest da ’rađaju i napune zemlju‘, očigledno su imali svaki po jednu ženu (1. Mojsijeva 7:7; 9:1; 2. Petrova 2:5).
Osim toga, sam Isus Krist je potvrdio da Bog odobrava jedino monogamiju (Matej 19:4-8; 1. Timoteju 3:2, 12).
Avram i Sara postupili su u skladu s općeprihvaćenim običajima onog vremena, misleći da je takvo postupanje ispravno
. Međutim, Bog Jehova nije želeo na takav način dati Avramu potomstvo...
Ne znaqm sta ti nije jasno???
ljudi su gresili a Bog je nekad tolerisao i pogreske njihove....
ma jel e pa upravo mi ta tolerancija nijee jasna
da, procitao sam sve i sta znam, razmisljao sam i u tom smeru, ali opet, po meni je ona nekako ljubavnica i i dalje mi nije to najcistije
pa onda da ne verujemo Bibliji uopste, to hoces da kazes jel?Ni meni kako neko moze da odredjene trenutke iz davne proslosti tumaci danasnjim vremenom.
ali on nikome tamo nije ukazao na greskeBog je tolerantan ali ne zauvek
On ocekuje da ljudi prestanu gresiti
Sta ti znaci "podarila dete Avramu"? Zar se nije s njim svalerisala i ostala trudna pa je sebi i Avramu rodila dete? Zar to nije preljuba?nije ljubavnica nego je podarila dete Avramu jer sara nije mogla da rodi
Jos jedan razlog zasto joj je Bog pomogao ...jer je ona pomogla Avramu da dobije sina
pa onda da ne verujemo Bibliji uopste, to hoces da kazes jel?
ali on nikome tamo nije ukazao na greske
Sta ti znaci "podarila dete Avramu"? Zar se nije snjim svalerisala i ostala trudna pa je sebi i Avramu rodila dete? Zar to nije preljuba?
Zapravo, u pitanju malo zamesateljstvo. Sara buduci jalovica, ponudila je svoju robinju (sluzavku) Hagar Avramu da mu rodi dete. Kada je ova (Hagar) rodila dete Ishmailia, ponasala se nadmeno prema Sari pa ju je Avram morao da je otera. Njoj je bog rekao da se vrati i obicao da ce ona, tj. sin Ishmail biti rodonacelnik ogromnog broja ljudi. Muslimani veruju da je Muhamed Ishailov potomak. Avram je Sari ipak napravio dete kada mu se u 99. godini povratila seksualna moc i Sara mu je rodila sina Isaaka.
Jos malo da se komplikovalo bilo bi da se "ne zna ko koga". Avram se posle Sarine smrti ponovo ozenio i dobio je dvanaes princeva.
Uzgred, Avram je prvi judejski patrijarh i on je sklapao ugovore sa bogom Jahvehom.
Ne, nego bas sa Jahvehom. A i da je po tvome, da li to menja sustinu???Mislis Jahveom?
Ne, nego bas sa Jahvehom. A i da je po tvome, da li to menja sustinu???