Pitanja u vezi sa OPREMOM, TUTORIJALIMA, KNJIGAMA, PS PLUG-IN-ovima

izvoli

http://rapidshare.com/files/121960391/Nikon_Camera_Control_Pro_v2.0.rar

da bi to radilo kako "valja" moras da podesi sledece (bar je tako na D200)

ides u MENU pa u SETUP MENU i prebacis sa USB MASS STORAGE na PTP, inace ce ti svaki put kada prikacis aparat na komp kontati kao drive. Osim ako ne koristis neki "vajerles" :D

sto se tice ozbiljnog aparata moras biti malo preciznija... npr za amatera je i fuji 6500 ozbiljan aparat... za nekog je D200 . za nekog D4...a za neke hasselblad

izvoli

http://rapidshare.com/files/121960391/Nikon_Camera_Control_Pro_v2.0.rar

da bi to radilo kako "valja" moras da podesi sledece (bar je tako na D200)

ides u MENU pa u SETUP MENU i prebacis sa USB MASS STORAGE na PTP, inace ce ti svaki put kada prikacis aparat na komp kontati kao drive. Osim ako ne koristis neki "vajerles" :D

sto se tice ozbiljnog aparata moras biti malo preciznija... npr za amatera je i fuji 6500 ozbiljan aparat... za nekog je D200 . za nekog D4...a za neke hasselblad

H V A L A.

vjeko isto sto i na analognom =)

Inache ako je shutter na 1s ne znachi da ce fotka biti mutna ( ako se lepo koristi)

Evo primera:

IMG_5067b-1.jpg

Subjekat je oshtar ali je razmuceno sve ostalo =)

Korishcen ST-E2 i canon 430ex

pa eksperimentisanje meni je sa digitalcem gde ja mogu odmah da vidim rezu a ne da moram da cekam da mi se razvije film :( to je malo boring proces :)

znam ja sve to... cita maca puno svega i svacega na netu... stvarni problem je u tome sto se ja bojim da koristim blic... gadim ga se... :)

vatreno krshtenje sa blicom imam u sredu, treba da fotkam neki koncerat u pozoristu... to ce da bude zanimljivo :|

ihaj da imam digitalca... ne bih ja bila ovoliko tupava... volim ja tehniku- ali modernu :)

sad kad znas, sta da radim sa pozoristem? posto je to redovno slabo osvetljeno... a ja nisam neka hrabrica sad ja da ustajem sa mesta i da ljutim ljude sto im zaklanjam vidik da bih slikala, moram sa zumom... a zum malo svetla upija... i... eto meni problema :|

da i to- sto ne sme da se u pozoristu blica... i to znam... ali... mozda jedno dva puta... nece niko primetiti :)

pa i misla sam na to da uzmem od jedno 200 ili 400 asa... mozda ako nadjem jedan bw od 400 to bi bilo genijalno... ali uvek mogu da konvertujem u ps...

muahahaha... oprema??? LOL... :) canon ae-1, 50mm i 70-210mm i nista nije moje... dobri ljudi dali da se igram :) i nravno moj omrazeni kompakt canon a530

ima f4... ako je eksp na 125 mozda 60 ali samo mozda...

...dakle mislis da ce vise asa da pomogne... ali onda ce da bude veliko zrno :( ali ne lezi vraze, postoji noiseware :)))

Eksperimintisala sam sa vise Nikonovih i Canonovih modela. Zakljucak je da svi aparati, bez obzira na aktuelnost mogu biti kompjuterski upravljivi ako u meniju imaju mogucnost PTP transfera ondosno ako se nudi MASS STORAGE ili PTP. Oni modeli koji nemaju mogucnost rucnog izbora podrazumevaju samo MASS STORAGE, a to ne omogucuje upravljivost vec samo transfer fajlova sa aparata. Takav je na primer Canon A650 koji spada u relativno novije kompaktne modele.
Ako neko nadje softver za Pentax neka se javi.

Back