Pitanja u vezi sa OPREMOM, TUTORIJALIMA, KNJIGAMA, PS PLUG-IN-ovima

Komšinice a ja se obradovao da si kupila dobru stvar za male pare.Ja cekam novi fuji pa sta kosta neka kosta.

http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/s/finepix_s100fs/index.html

.. mi'sim da će da bide do mooda!! oops
confus28-1.gif

Za one koje imaju CANON, odnosno modele a620, a630, a640, a700, a710, S2IS, ili S3IS,
kao i A560, A570, SD500, SD700, i G7, mogu da pogledaju sledeći zanimljiv sajt
http://chdk.wikia.com/wiki/Downloads
Radi se o grupi ljudi koji su napravili softere za gore navedene fotoaparate koji poboljšavaju njihove hardverske mogućnosti, snimanje u RAW-u, informacije o fotografiji u toku fotografisanja(udaljenost, DOP), live histograme u boji...šta da vam pričam idite pa vidite...e da morate imati, po meni, čitač kartice sa kojeg će te pokrenuti ovaj softver ako ga budete instalirali...

Dvoumim se izmedju dva aparata Canon A720IS i Fuji S6500fd

Do sad sam imao nekog matorog Canona od 2MP. Nisam neki zaludjenik za fotografiju ali volim lepu sliku :D . Pa sam resio da se za nadolazece leto opremim nekim ozbiljnijim aparatom.
Pretpostavljam da je Canon laksi za koriscenje, posto sam totalni amater, a za Fuji sam procitao da mu je mana automatski mod, a ne znam koliko su podesavanja komplikovana.
Procitah negde ovo : " Imam ga oko 10 meseci i kupio sam ga kao amater i zaista mi je trebalo dva tri meseca da savladam sve osnovne opcije i mogucnosti a i dan danas se nesto novo pronadje i nauci."

Da li je zaista potrebo toliko vremena da se savladaju osnovne opcije na Fuji-u?

Sta kupiti?

Slažem se sa Bakkyyjem. ;) Neću uopšte zalaziti u to koji je bolji aparat, ali Fuji je dosta velikih dimenzija i kabast. Ako nisi zaljuđenih za fotografiju, verovatno će ti predstavljati problem njegova veličina kada treba negde da ga poneseš (na putovanje npr.). S druge strane, pored toga što je Cenon 710IS dobar aparat, ima i mnogo manje dimenzije od Fujija i na automatici verovatno radi super kao i svaki Canon. :D

bug.gif

Back