ma nisam ja tako struchnjak,nego samo imam iskustvo sa kojekakvim hardverom a i pre kupovine prvog digitalca,sam se doooobro informisao chak par godina unapred...znamd azvuchi smeshno al tad su to pogotovo bile skupe spravice pa Ti niej bilo svejedno dal cesh dati nova(300-400-500evra)i zenuti se...pa sam pocheo da ispitujem amteriju mnogo pre nego shto sam imao kesh u rukama...
Dakle onn-toppic: Epson genaralno kao firma radi jako dobru optiku i elektroniku,a kad sam kupivshi njihov skener video ispod "Seiko corporation" sve mi je bilo jasno...
Sony genaralno ima dobre senzore(CCD) i sochiva iako se samo u one skuplje(R1,F828,ranije F7171 i sl.)ugradjivao Carll Zeiss Vario Sonar,ovo ostalo je mahom Vario Tessar....
a za ~150 evrica imash lepih aparatica danas,Canon A 550/60/70,sad od ostalih ni ne znam shta bih izdvojio za te novce,jer i danas je po meni neka realna cifra za neshto neke jake srednje klase,potrebno dati oko 300 evra...jedino shto danas u odnosu na pre 3 godine dobijash vecu rezoluciju,bolju optiku(tj.veci raspon zooma,veci ekran,vishe memorije,video klip solidan,itd.itd...)dakle moj favorit bi bio Canon A550