Pitanja u vezi sa OPREMOM, TUTORIJALIMA, KNJIGAMA, PS PLUG-IN-ovima

ono...ja bih to skinuo (sa lokalnog trackera jer tamo imam duplo vecu brzinu DL-a) po nekom proracunu za 90 sati = 3.75 dana :) ali morao bih da obrisem celu jednu particiju,zato sto mi je budjav HD 40 Gb,j b g kad sve rezem na DVD,nekako je tako najjeftinije,a i koliko bi mi HD-va trebalo za nekih 900 Gb podataka koje imam na DVD-u i non-stop stizu novi...
smorio sam :lol: anyway mozda skinem ako iscimam danas/sutra HD viska od nekog ortaka
ako se to desi,tj. ako pocnem da skidam...javljam... :)

@anaboj
Svaka cast za ulozen trud i zelju da se pomogne! Bravisimooooo!
p.s.kupila sam super knjigu Ps cs2 za digitalne fotografe, sve je lepo i slikovito, bas korak po korak objasnjeno.Odusevljena sam! :P :)

Imamo istu knjigu, medjutim to su bre trikovi. Dosta osnovnog tu fali. :razz:
Nego nas dve da ucimo fotografiju, prvo. :-)

sva pitanja oko kupovine novog aparat, saveti, servisi, popravke, problemi

E pa posto na oglasima me niko ne ferma 2%, mozda mi se ovde posreci...

Ako iko zna gde bih mogao da kupim polovan digitalni foto aparat Epson L-400 (to je negde iz 2003., 2004. godine model...), biJo bih zahvalan...
To je mlogo jedan dobar aparat, al su mi ga maznuli, bezveze. Ima 4 MP, al' k'o da ima 10, dobra optika.
Okacicu ovde neke slicke koje sam opravio sasnjim, nisam jos upoznao ovaj PF.

Dakle EPSON L-400, ako netko zna...

http://www.itsvet.com/proizvod/epson-photopc-l-400/comp_tehn_camera/50/150

Ne znam gde ima polovni, ali ako će te izaći 150e, za te pare bih ti preporučila neke mnogo bolje aparate.

bug.gif

Ajaoj, bolje da si mi shamar lupila!
Ziveo sam u blazenom neznanju, mislio sam da i nema novih, a da su polovni oko stotke!
QQ i lele...

Ama znam da ima boljih, novijih, sa vise MP i sta ti ja znam, ali ovaj aparat sam dugo koristio i usao sam mu u "dusu" robotsku.
Mislim da je izvanredan aparat, eto okacio sam neke slicke na "prirodi", a ima i boljih.
QQ mene, mislio sam da mogu da prodjem jeftino :?
Uf.

Pa znam da MP nisu najvazniji, ali zato sam i napisao ovo sve za taj aparat.
Kao ima 4 MP ali su fotke bolje nego na nekima od 7.2 MP. Ima izvrsna podesavanja, optika mu je, cini mi se, iz Jene, tako da nije bas slucajno sto tako dugo drzi cenu.
A reci mi, jesi li imala prilike da radis sa njim?
Ima on svojih mana - spor je, nema nekih tehnickih mogucnosti koje imaju noviji aparati, ali tvrdim da radi izvrsne fotke.
Evo jedne za primer
attachment.php

ili
attachment.php

Koji preporucujes, do 150 evritja od trenutno aktuelnih?

Prilozi

• Ruža 1.jpg
    Ruža 1.jpg
    36,3 KB · Pregleda: 63
  • Suton brazda.jpg
    Suton brazda.jpg
    55,6 KB · Pregleda: 61
Lepe su fotke. :D
Lično, nisam neki expert za aparate. Bolje da pitaš Ghosta, Anaboja ili Bruna ako se poajvi. I ja sam isto ko i ti verna jednoj marci pa čak i modelu. Lično, nisam sigurna da bih kupila Epson fotoaparat ili HP npr. Uvek bih se pre opredelila za Canon ili Nikon, eventualno Sony, ali to ne znači da je to pametno razmišljanje. Što se tiče para od ovih marki što sam nabrojala pogledaj ove:

Canon

Nikon

Sony

bug.gif

ma nisam ja tako struchnjak,nego samo imam iskustvo sa kojekakvim hardverom a i pre kupovine prvog digitalca,sam se doooobro informisao chak par godina unapred...znamd azvuchi smeshno al tad su to pogotovo bile skupe spravice pa Ti niej bilo svejedno dal cesh dati nova(300-400-500evra)i zenuti se...pa sam pocheo da ispitujem amteriju mnogo pre nego shto sam imao kesh u rukama...
Dakle onn-toppic: Epson genaralno kao firma radi jako dobru optiku i elektroniku,a kad sam kupivshi njihov skener video ispod "Seiko corporation" sve mi je bilo jasno...
Sony genaralno ima dobre senzore(CCD) i sochiva iako se samo u one skuplje(R1,F828,ranije F7171 i sl.)ugradjivao Carll Zeiss Vario Sonar,ovo ostalo je mahom Vario Tessar....
a za ~150 evrica imash lepih aparatica danas,Canon A 550/60/70,sad od ostalih ni ne znam shta bih izdvojio za te novce,jer i danas je po meni neka realna cifra za neshto neke jake srednje klase,potrebno dati oko 300 evra...jedino shto danas u odnosu na pre 3 godine dobijash vecu rezoluciju,bolju optiku(tj.veci raspon zooma,veci ekran,vishe memorije,video klip solidan,itd.itd...)dakle moj favorit bi bio Canon A550

Кажу ''трећа срећа''.
Рус ''откључао канона''. Само фали да му додамо џојстик, тастатуру и ТВ тјунер.:D
Је ли неки власник испробао ово http://chdk.wikia.com/wiki/Downloads
Таман сам се спремао да купим неки дигиталац кад прочитам (СК 1/2008 ) "firmware hack" за канона па ко велим да уштедим неку пару и купим претходни модел.8)
Ако је неко испробао нек се огласи да видим шта ми је чинити.:confused:

Back