Pitanja u vezi sa OPREMOM, TUTORIJALIMA, KNJIGAMA, PS PLUG-IN-ovima

ako se tako dešava, onda je to čudno...sada sam probao na mom sony, tu si u pravu, to se dešava kada ne čekaš da aparat obradi fotku nego odmah priiskaš do kraja...on uradi fotku, ali ponekad će se desiti da fotka bude zamućena jer obrada fotografije ili nije bila uspešna zbog nedovoljne osvetljenosti ili kada se aparat trese ili se obrada ne obavi do kraja...hmm...

to manuelno-automatsko mi nije baš jasno...
mislim, ako u A-modu aparat sve sam radi umesto nas, zašto bi uopšte koristili taj manuelni mod?
A opet..ko zna, možda baš tu negde i leži rešenje..

jooj, nemoj da te neko čuje da aparat može sve sam...
reci mi jednu stvar, kada ti je na glavnom točkiću nameštem automatski mod odnosno tamo gde je nacrtan aparat, da li ti se pojavljuje NR, a ne diraš okidač...

Pozdrav svima i srecni praznici.
Vec duze vreme razmisljam o kupovini foto-aparata,glavni problem je novac ali nikad ne zalim kad je dobra stvar u pitanju,rukovodim se izrekom "nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari".
Taj aparat,kao i svu tehniku do sada, ne planiram da menjam duze vreme.U pitanju je FUJI s6500 koji sada kosta oko 265e(valjda bez mem.kartice).
Koje su prednosti a koje mane u odnosu na druge aparate u tom cenovnom rangu?
Da li postoji bolji izbor [zbog cega], i ako postoji da nije preko 300e?
Koliko je komplikovan za pocetnika i da li mogu da se prave dobre fotografije u "auto-modu"?

ja da pitam nesto kratko..
necu da se mesam u diskusiju, a tesko mi je da odolim..
znate vec ono, ja bih da budem fotograf..pa nerviram ljude oko sebe..:P
e taj ko bi da bude fotograf, tj moja malenkost, prvo treba da kupi fotoaparat.
hehehehe
do sad sam hvatala slike u glavi!
dakle, nesto jednostavnije, ali sa dobrim performansama. i da staje u tasnu!! :)
skituljak sam ja, i volela bih da slikam sve sto mi se dopada a da ne iskilavim...
parice...do 300e.mislim da je dosta.
ne mora bas explicitni odgovor, samo mi recite koje parametre da gledam.
Znam da nije toliko lako..za jedan post, ali svaka pomoc je dobrodosla!
:)
hvala i ciao!

ma imash tu u tom rangu sjajnih malih spravica-kontam da Fuji 6500 nije za Tebe pevelik je...neshto tipa Canon A720IS,ili 650 ...ma ima tu da se proberwe i taj aparatic ce sasvim lepo raditi posao...taman dok ne sazrish za neshto ozbiljnije...Ija i solidnih Fujija,manjih dimenzija...al ajde zvirnucu malo kasnije na NET da procheshljam najnovije tokove,malo sam ispao ovih meseci iz tih voda...iskreno...

.. ma Fuji 6500 je zakon, a ovi malecki... pa ne znam baš!?
misli-1.gif

Back