Pitanja u vezi sa OPREMOM, TUTORIJALIMA, KNJIGAMA, PS PLUG-IN-ovima

Izvini Guru ali 350 D nije cigla od kilograma!Naprotiv-400g...ali nebitno po meni tezina tj.velichina je po meni bolja shto je veca-bolje lezi u ruci,a i govori o kvalitetu izrade...no to je subjektivno....

.. 127x 94x 64
.. 550gr. sa baterijom, preko 900gr. sa objektivom, ne mogu tačno da se setim, to je bilo pre više od godinu dana.. u svakom slučaju, ja ga merio...
.. prvo me je odbila veličina, zatim težina, pa na trećem mestu boja- silver... dakle nikako nisam bio spreman da nosim toliku budžu gde god da krenem.... da mi neko pokloni, nekog Marka, verovatno bih ga prodao i kupio nešto manje.... ali to je, samo, moje mišljenje.. kao amatera......
misli-1.gif

.. 127x 94x 64
.. 550gr. sa baterijom, preko 900gr. sa objektivom, ne mogu tačno da se setim, to je bilo pre više od godinu dana.. u svakom slučaju, ja ga merio...
.. prvo me je odbila veličina, zatim težina, pa na trećem mestu boja- silver... dakle nikako nisam bio spreman da nosim toliku budžu gde god da krenem.... da mi neko pokloni, nekog Marka, verovatno bih ga prodao i kupio nešto manje.... ali to je, samo, moje mišljenje.. kao amatera......
misli-1.gif

... kako sam ja razumeo,... Guru profesionalno koristi razne pucaljke,... to je i moja mala ,,manija,, i mnogo takvih stvarcica sam propustio kroz ruke, mnoge sam smo kratko ,,opipao,, bez sireg upoznavanja,... bacim i kazem: ,,Nije za mene!,,
Isti slucaj i sa foto-aparatima,... veliko, glomazno, komplikovano,... poklonjeno ne bi' uzeo, pa nek kosta i nek moze, jednostavno... ,,Nije za mene !,,.

ne palim se na to , nego smatram da bi mi to drastichno olakshalo posao .

Ako si foto reporter kojem je primaran posao fotkanje kojekekvih utakmica, i tome slicno, onda da........kao foto entuzijasti koji radi svakodnevde dogadjaje, ne...........za godinu dana sam koristio Continuous shooting ili Drive Mode od 3fps , zavisi kao ga ko zove, mozda 4-5 puta.
Sa druge strane, dzaba ti sve to ako nemas brz objektiv..........

... evo prave novosti,... ja se danas castio onim (manjim) foto-aparatom koji sam imao nameru da pazarim do leta,... ali,... ideja za dva lepa komaTa ostaje,... jedan od 300 evrice i jos jedan od 1000 evricica,... sad, ovo je samo Novogodisnji ,,pr_cko,,.... 7,1 pikselica, ima neki stabilizator, 16 mogucih programa snimanja, 5 cm za makro,... i sad se baterija puni,... bice slika, bice promene u kvalitetu,... sladak malisa OLYMPUS X-785 sa karticom od 1 GB, objektiv od 38-122,... samo 200 Sfr,.. vec mi se svideo...

Pazi ja sam imao Olyja ranije ali ti modeli tipa-sve automatika,samo scenski modovi,objektiv nit tele nit shirok...shta ja znam nishta to posebno nije...mislim ja Tebi ipak chestitam kupovinu,i zelim da Te shto bolje sluzi ali...sad da mogu da nadjem neki od navedenih aparata,pazario bih odma,kao back-up aparat-Oly C-5060,ili C-8080,Sony F717,F828,ili Nikon Coolpix 5000/5400...aparatiod pre 4 5 godina ali sa nekim stvarima koje malo danas aparata ima-ili extra otiku,pokretni ekran,manuelna podeshavanja full,extra ergonomiju...ustvari samo ih senzor sputava...sad kad bih nashao neki od navedenih aparata nov,po nekoj realnoj ceni(300-400 evrica max)odma bih pazario jedan...ovi kompakti tipa 100-200 evra danas to je sve...da ne prichjam...ajde uzdravlje i sorry ako picham protiv tvog aparata...iz najbolje namere je,zaista...

Sve najbolje svima, a sad jedno pitanjce..

Dugme za okidanje nema više onaj dvostruki klik već odmah ide na jedan pritisak do kraja.

Da li sam to ja negde nešto zeznuo u podešavanjima ili to i ne može da se podešava nego se dugme pokvarilo..? Aparat radi normalno, ali bih svejedno voleo da radi opet onako, da eliminiše blur itd..

Aparat je Sony Syber-Shot DSC-H5

evo sad pokušavam, ali..ništa se ne dešava..
To dugme je radilo na 'pola pritiska' po pravilu kad zumiram nešto, pa onda kao pritisnem do pola i onda se to što sam zumirao 'razbistri', tj nije više blur.

e sad, se to ne dešava.
Stavio sam na AF, ali moram da kliknem na mutno i da sačekam da aparat obradi. Onda svakako dobijem jasnu sliku, ali pre nije bilo tako, pa reko da nisam nešto zeznuo..

Back