Pitanja u vezi sa OPREMOM, TUTORIJALIMA, KNJIGAMA, PS PLUG-IN-ovima

slobce:
Uf gde da pocnem...

Pre svega,fina temica....
Zatim,nadam se da se -worm- nece ljutiti....:o

Konachno: dupliraj lejer sa predmetom koji zelish da dobije odsjaj u vodi,rotiraj ga po vertikali (ili 180 stepeni) i stavi ga ispod vec postavljenog predmeta. Da bi dobio na realnosti,mozesh da smanjish "opacity" novog lejera,kako bi se stopio sa bojom vode ili mozda da ga samo malo obrishesh. Talasasti izgled mozesh da dobijesh,pomocu nekih filtera,probaj sa - DISTORT - ripple ili ocean ripple ili wave,koji ti najvishe odgovara,mada ako imash plugin-ove postoje i drugi.
Najbitnije je da trenirash...;)

Probaj Radial blur,ali zoom opciju,ne spin,pa,mozda dodash i Smart blur da se to malo lepshe spoji.
Evo josh jedne cake,kad smo vec kod Blur filtera.
Na paleti Channels,odmah pored Layers,mozesh da odaberesh jedan ili vishe kolor kanala,ako radish u RGB (red,green,blue), ili u CMYK modu( cyan,magenta,yellow,black), koje mozesh posebno da filtrirash sa (meni lichno najboljim) Smart blur filterom.Ovo radish jer se chesto deshava da "blurovanjem" cele slike izgubish na oshtrini,ovako se to nece desiti.

imam pitanje za upucjene: ishla sam na krstarenje brodicjem oko ostrva, majstor je tako jurio, da su kapljice morske vode prskale po aparatima nas koji smo shkljocali unaokolo. od tada je proshlo par dana, na objektivu vidim zrnca soli i plashim se da trljam onim haminim cleaning cloth-om...da sluchajno ne napravim ogrebotine na optici.

ima li neko pametan savet na koji nachin da uklonim tu so, a da ne napravim shtetu? aparat je canon G6, tako da nije bash jeftin i ne bih da ga upropastim.

hvala lepo :-)

Back