Pitanja iz poznavanja saobracajnih propisa

Pazi, prvo vozac mora da vidi svakog pesaka, a saobracajca uvek....to ti je isto kao da ne vidis semafor ili pesacki....
Drugo, policajac je stub drzave na ulici, znaci ne smes da ga prodjes...svaki od policajaca na ulici jeste drzava i s pravom ocekuje paznju i postovanje....
Sasvim je druga stvar, kada sam pocne da krsi pravila drzave...onda sam dolazi u situaciju da postaje taraba....

2x je u mom zivotu policajac izazvao manji sudar ali nije hteo da zonglira a da je hteo ja bih bio ugrozen kao pesak koji nepropisno prelazi ulicu , ne I neoprezno.
Tako da nemam saobracajnu negativu prema plavcima , cak I kad sumaher kaze da su kao muva bez glave na ulici (saobracajci su vec druga prica , imaju interes da te ucine krivcem) .

to je teze dokazati ako nemas snimak kamere
moze da kaze da je vozio tvojom trakom i da se nije ubacio..
Ovo je toliko cesto na gazeli zbog slalomasha ,cisto sukob pravila odstojanja I bezbednosti u voznji tj ako ostavis vise od 3m sjebo si se iako si po pravilu.

trebali bi testovi za voznju da se polazu periodiccno na svakih 5 do 10 godina.
pola ljudi zaboravi i znake a kamoli ostalo.
mi smo u oš kad nije raspoložen da se aka sa nama 2 časa dobijali od jove iz oto-a testove da zaokružujemo tačne odgovore. na početku časa nam da po gomilu i onda dođe pred kraj drugog časa da pokupi.

meni to uvek bilo zanimljivo.

to je bilo takmicenje "sta znas o saobracaju"
ko dobro prodje te testove takmicio se ispred skole, bilo je super
takmicenje je bilo iz dva segmenta.. prvo testovi a onda voznja bicikla po poligonu...to je bilo bas do jaja. dobili smo od skole slobodno nedelju dana da vezbamo poligon u dvoristu i dok su drugi bili na casovima mi smo vozili bicikl po dvoristu :D
posto sam dobro prosao na takmicenju nagrada je bila da dobijes uniformu i sa pravim saobracajcem kao saobracas saobracaj.. bilo awsome :D

Problem je kad kruzni tok ima vise traka, tj. vise krugova/prstenova.
npr. dok sam ziveo u Beogradu na kruznom toku na NBG kod opstine mi se vise puta desilo da zamalo Imam sudar sa vozacima koji ne znaju da se pravilno prestroje za izlazak iz kruznog toka, nego npr. iz skroz unutrasnje trake naglo skrenu kad vide da treba da izadju i preseku druge trake u kojoj sam ja bio. uvek je za dlaku falilo. ali posto ne vozim prebrzo onda je uvek bilo vremena da odreagujem.
lepo se zaletis u kruzni tok sa desnim migavcem i prodjes kroz njega kao kroz puter ;)

to je bilo takmicenje "sta znas o saobracaju"
ko dobro prodje te testove takmicio se ispred skole, bilo je super
takmicenje je bilo iz dva segmenta.. prvo testovi a onda voznja bicikla po poligonu...to je bilo bas do jaja. dobili smo od skole slobodno nedelju dana da vezbamo poligon u dvoristu i dok su drugi bili na casovima mi smo vozili bicikl po dvoristu :D
posto sam dobro prosao na takmicenju nagrada je bila da dobijes uniformu i sa pravim saobracajcem kao saobracas saobracaj.. bilo awsome :D
Ja na regionalnom dobio foto aparat za neko od prva tri mesta. :rumenko:

Back