N3Wz
Iskusan
- Poruka
 - 5.268

A šta će nam numerologija?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U modernoj zvanično ovako stoji
0-Pl (ništavilost,obnova)
1-So(primaran,jedinstven,apsolutan)
2-Mo (sekundaran,simbolise odraz i diobu-razmnozavanje)
3-Ju (trougao,simbol jedinstva stvaranja (1) i očuvanja(2) koji daje uvid u treću dimenziju savrsenost,sveukupnost,prosperitet)
4-Sa (kvadrat,krst,materiju,teret)
5-Me (simbol čovjeka jer on ima 5 prstiju na ruci, i zbir je prvog parnog i prvog neparnog broja (2 i 3 /djeljenje,diobu unutar sveukupnog ) i simbolise spoj slicnog u razlicitom-dualnost)
6-Ve (matematicki savrsen broj...odraz savrsenog sklada (i simetrije) jer je jednak zbiru svoju djelioca 6:6=1 6:3=2 6:2=3 1+2+3=6)
7-Ur (toliko uran provede u jednom znaku godina a 7 je i broj kosmičke inteligencije -suptilno utkan u sve procese stvaranja ima mnogo o njemu i drugi je broj po redu koji je zbir parnog i neparnog tj. razlicitosti samo ovde potpuno obrnutih jer je cine uvid i u konzervaciju (4) i ekspanziju (3))
8-Ma (objedinjuje četiri glavne i četiri sporedne strane svijeta i sve moguće pravce kretanja i uglove unutar toga -to jest materijalnog svijeta...osmougao je posrednik prilikom transformacije kvadrata u krug i obrnuto -dakle materije u energiju i obrnuto)
9-Ne (zadnji,"najmudriji" korak na putu do konačnog apsoluta,navodno postoje devet svijetlih nebeskih i devet tamnih sfera (u hriscanstvu su to krugovi raja i pakla itd)

Ptolomeja sukladno tadasnjem " ravnozemljaskom" uvidu u geo sliku planete ni ja mnogo ne uvazavam, pa apeninsko poluostrvo jeste Italija, ali Sicilija( mafija) kao dio Italije je ostrvo...U domen Ravne zemlje. Što ga ne čini relevantnim nimalo.
Uticaj Riba je svakako prisutan kod raznih ostrva. Ostrvo ne može da prođe bez simbola Vode. Apeninsko poluostrvo je Italija.
Ne može da planeta Bika koja simboliše Ljubav da bude podjednako egzaltirana u Ribama kao i planeta Pluton, koja simboliše apsolutno uništenje.
Pluton svakako predstavlja treću dekadu Riba i ponovno rođenje, ali ne može da bude egzaltiran u Ribama samo zato što ti lično osećaš da su Ribe ''misterioznije'' i da je zbog toga Pluton povezan s tim po uzoru na egzaltaciju.
Astrologija funkciniše i bez ljudi, to je univerzalni princip Prirode nad kojom Čovek ne može da postavlja poslednju reč. Čovečanstvo će nestati, Astrologija će ostati. ili barem ono što se definiše Astrologijom.
Alhemija više ne postoji. Kao što ne postoji ni Ravna Zemlja. Ti posmatraš Astrologiju kao nešto što je deo Alhemije, što je jedna velika nebuloza s obzirom da je Astrologija starija i od drevnog Egipta.
Netačno. Strelac je sinonim za Slobodu i Slobodu izbora, dijagonalno Blizancu. Ova dva znaka označavaju Slobodu, samim tim se vezuju i za Putovanje iliti Slobodno Kretanje. Pošto voliš da koristiš ljude da upoređuješ horoskope, trenutni Papa je uništio mnoge Dogme, a on je u horoskopu Strelac.
Porez je Državni udeo pod simbolom MC u odnosu na IC. Ljudima stiže porez na kuću, a porez se reguliše preko MC i zakona države.
Ono što ti misliš je Kredit ili Dugovanje, a Kredit i Dugovanje su pod vladavinom Osme kuće, ali i dalje je potrebna Venera.
Pluton u 2 ili Pluton u 8 nisu isto što i Venera u 2 ili Venera u 8.
Novcem vlada Bik. Ne Škorpija.
6 nije Venera već Merkur i to u Devici.
Označava celu sudbinu naroda za vreme vladavine tog predsednika, a ne isključivo njegovo posmatranje naroda sa terase.
Pluton je destruktivna planeta koju najmanje zanima novac. Plutona interesuje isključivo Moć i Dominantnost. Nebitno je da li će tu dominantnost da dobije korišćenjem novca, bejzbol palicom ili noktima.
Svaka planeta u Znaku je bitna, ne postoji biranje da li je planeta jača u Znaku ili Polju. Evidentan je Pluton i njegova egzaltacija u Blizancima u svim primerima koje sam do sada postavio.
U tom slučaju ponovo će to biti upravo pisci koje sam naveo jer su uticali na više ljudi, što direktno, što indirektno, jer je populacija dostigla najveću brojku upravo tokom 20og i 21og veka N.E.
Pridodaćemo i činjenicu da je upravo početak 20og veka i prelaz u 21 vek načinilo knjige superiorno dostupnim do nivoa trivijalnosti, čak.
Moraćeš da se potrudiš mnogo bolje da me ubediš da Pluton nije egzaltiran u Blizancima.![]()

Hvala na ispravci, uvazavam, ali i 7 godina je predug period( razlika izmedju prvacica i ucenika 7 razreda) da bi polozaj Urana u istom znaku imao jednak uticaj na toliki broj ljudi.
Ascedent promijeni znak svaka 2 ( ili malo vise) sata, i zato mu je vazan i znak i stepen, sporijim planetama( cak i SAturnu) je vazniji polozaj po kucama, jer isti polozaj imaju generacije ljudi.
A vidim ima vas i neukih koji brojeve ravnaju iskljucivo po zodijaku.
 I to o onoj najgoroj, iz perioda Religijske bljuzgavice.

Ne zna se gde im je doope, a gde glava!
 (o kojoj ništa ne znamo, ali mislimo da znamo, ofc)
Meni je ovaj novi...jer ovi stari jednostavno nisu znali za postojanje transcedenata..pa im je zahvalilo astroloskih tijela da popune sve jednocifrene brojke..i onda su ugurali nekakav mjesecev rahu i ketu da popune prazninu...mislim
 Ali dobro, koga je za to briga kada ''mora da su indijci glavni'' kada je reč o Astrologiji. A Sumere i komplet Egipat ko šiša 
 dakle univerzalni simbol broja dva nikako nije mogla biti venera
2-Mo (sekundaran,simbolise odraz i diobu-razmnozavanje)

Nećeš reći ''ček' da uzmem Mleko da poboljšam ovaj ljuti ukus'' već ćeš reći ''ček' da mleko neutrališe ovu ljutinu''.
 al' ponesi olovkeHehe, kada kazes dezinformacija navodis me na pomisao da mislis da sam nesto zelio da slazem sto je u ovom slucaju nemoguce, jer je pomenuti detalj vrlo lako provjeriti, nego me je prebacio uticaj Neputuna i Plutona,a ni Uranov tranzit znakom nije bas " sprinterski"Pa nisam to rekao da bi te nesto ubjedjivao...nego samo ispravljam ono sto nije tacno samo po sebi kao cinjenica..jer se radi o dezinformaciji...A inače svi transcedenti imaju kao i druge planete podjednak uticaj na zivot na zemlji...samo na nesto suptilniji nacin to rade....mislim nije mi jasno ako si pogleda iole dovoljno karti u zivotu shvatio bi da je sa transcedentima slika mnogo jasnija i potpunija...bez njih je malo mučenje.
I sam imas pluton egzaktno na MC i sigurno ti daje samom mnogo jasniju sliku kada je tvoja kolektivna svrha u pitanju i sudbinski dogadjaji...

Jedinu " neutralnu " prirodu od svih licnih planeta ima Merkur koji neme ni muski ni zenski pol ( hermaftoditVidi, ovo nisam video
Mesec simboliše Začeće zavisno od toga u kom se znaku nalazi (Muški, Ženski) u trenutku Začeća. Mesec Neutrališe, apsolvira, simbolizuje spajanje. Mesec je Neutralan! A ne Dualan.Nećeš reći ''ček' da uzmem Mleko da poboljšam ovaj ljuti ukus'' već ćeš reći ''ček' da mleko neutrališe ovu ljutinu''.
A Venera je ta koja simboliše Plodnost i Ženu. Od 1. Oca i Sunca egzaltiranog u Ovnu, Prvom znaku Zodijaka, preko 2. Majke i Meseca egzaltiranog u Biku, drugom znaku Zodijaka, do 3. Deteta i Merkura, trećeg znaka Zodijaka egzaltiranog u Numerološki konkretnoj 11ici (simbolička dvojka Novog Kruga) (Vodoliji) koja označava Množinu ili Skup. Mleko iz Grudi (kojima vlada Rak) dolazi nakon rođenja. Mesec je tu egzaltiran jer Majka Doji mlekom (4), a time hrani (2) bebicu (3).
Ako hoćeš da se igraš ''visoke'' numerologije, dođi, tu sam.al' ponesi olovke
N3Wz, ti prvi nisi znao da je trigon aspekt Jupitera, niti zasto je aspekt Jupitera.
Onda si tvrdio da je opozicija prirode Marsa.
Toliko o holier than thou, a ovo su osnove osnova.
Na prakticnim primerima je provereno vezano za Rahu i Ketu.
Kakve veze ima sto je uzeto od Sumera?
Proveri njihovo delovanje pa onda pisi, ali u natalnim kartama a ne po sumerskim spisima.
Btw, ako cemo o uzimanju jedni od drugih, zapadnjaci su pripisali skoro od a do s osobine Urana prema osobinama Rahua.
Ti se stalno nesto bunis.

N3Wz, ti prvi nisi znao da je trigon aspekt Jupitera, niti zasto je aspekt Jupitera.
Onda si tvrdio da je opozicija prirode Marsa.
Toliko o holier than thou, a ovo su osnove osnova.
Na prakticnim primerima je provereno vezano za Rahu i Ketu.
Kakve veze ima sto je uzeto od Sumera?
Proveri njihovo delovanje pa onda pisi, ali u natalnim kartama a ne po sumerskim spisima.
Btw, ako cemo o uzimanju jedni od drugih, zapadnjaci su pripisali skoro od a do s osobine Urana prema osobinama Rahua.
Ti se stalno nesto bunis.
Trigon je aspekt blagostanja, ljubavi, plodnosti I prijateljstva koji proizilazi iz odnosa koji imaju domicili Jupitera ka Luminarima - Strelac ( Jupiter ) 120 Lav ( Sunce ) I Ribe ( Jupiter ) 120 Rak ( Mesec).
Kvadrat je aspekt povrede I razaranja I proistice iz pozicija domicila Marsa ka luminarima ( svetla zivota ), Ovna ka Raku I Skorpije ka Lavu, I jednako je opozicija aspekt koji dovodi do razdvajanja I pucanja, I smatra se najmaleficnijim aspektom jer potice od odnosa domicila veceg malefika, Saturna ka luminarima, Jarca ka Raku I Vodolije ka Lavu.
Naravno, ovaj sled domicila je proistekao iz Haldejskog poretka planeta koji prati njihov sled u dnevnim I nocnim domicilima, sve do luminara ( od Jarca ka Raku I od Vodolije ka Lavu ) onako kako su planete "poredjane" I na nebu: Saturn ( Jarac, Vodolija ) Jupiter ( Strelac, Ribe ) Mars ( Skorpija, Ovan ) Venera ( Vaga, Bik ) Merkur ( Devica, Blizanac ) I konacno domicili luminara ( Lav, Rak ).
Ovo su prirode aspekata koje se Modernom astrologijom ne mogu objasniti jer su dodati transsaturni koji remete ovaj sled.
 Kako idealistički, zar ne? Na stranu sijalice koje svi koriste da osvetle gradove sa svim moćima Urana, Neptuna i Plutona da usklade u ovo novo doba koje je tek počelo da se budi iz sna mnogih stradanja i najgorih dogmi Ere Riba. Zar ne?

Spomenula si recepciju gore iznad, po tebi da li su moj Saturn u Lavu i Sunce u JArcu u recepciji?Slazem se sa tvojim vidjenjem, tacnije, razumem ga.
Ja imam razna iskustva, I mogu reci da, bez obzira na aspekt, mnogo je bitnije kako su te planete koje nas aspektuju, postavljene I koliko su kvalitetne u necijoj karti.
Sam aspekt bar meni, nije presudan koliko uticaj neke spucane planete koja mi se nacrta na nekoj mojoj, ili mom uglu pa me muci...