Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

Treba izvući za nas bitnu sustinu simbolike toga sto analiziramo jer rasclanjivanjem na etiologije dolazimo u konacnici do svih arhetipova koji su zaista u sve manje-vise utkani...
Dakle alkohol (mars/neptun) je i sama riječ kaze, žestoko,ljuto (mars) piće ,vrsta droge -psihoaktivne supstance (neptun), ,pobudjuje i izbija nasu animalnu nagonsku strastvenu prirodu (mars) van "kontrole" (vise svijesti) , prividno "opušta"...i jedna je od najčešćih supstanci koje se veži za zavisničko ponašanje (neptun).
To je to sto sam i naveo, da polozaj MArsa u karti u mnogome odredjuje sklonost ka alkoholizmu, bravo ! :)

Bolesti zavisnosti imaju vise veze sa lose postavljenim a naglasenim Saturnom, koliko i Neptunom.

Bolesti zavisnosti imaju vise veze sa lose postavljenim a naglasenim Saturnom, koliko i Neptunom.

"Lose" postavljen saturn nije jednako nužno loše sagledani uvidi u sopstvene granice i mjere do kojih će njihovo prekoračenje načiniti štetu i ostaviti posljedice...To prvenstveno zavisi od našeg procesa osvješćivanja sto je individualan put za svaku osobu...nezavisno od njenih polazaja aspekata na nebu.

Ali vratimo se na temu.Ima jedna recenica koja opisuje sustinu bolesti zavisnosti...Dakle to je pretjerana zudnja za izvorom ugode i zadovoljenja te ugode. Želja da se do tog zadovoljstva iznova i iznova dodje, nadvladava sva druga interesovanja i sve druge sfere licnosti i života koje ovisnik odredjene psihoaktivne supstance zbog tog 'uzitika' stavlja u drugi plan.

Dakle ako shvatis sustinu neptuna shvatićeš i sustinu njegove povezanosti sa ponasanje ovisnika...a da ne govorimo da je njihove navike dovoljno samo pogledati da bi asocirale na neosvjestenog neptuna..Neptun u takvom obliku je kao ona sirena sto umilno pjeva mornarima da bi ih odvukla u dubine i uzela dusu,a zavisnike u tom smislu potpuno 'progutala' u svoj svijet iluzornog užitka,zadovoljstva,ugode..Zasto iluzornog? Jer se o zavisnosti počne razmisljati od momenta kad uzitak u nekoj supstanci objektivno prestaje da postoji tj. blijedi i osoba ne osjeća nikakav ili pak slab objektivni uzitak (veneru),stvara tzv rezistenciju...ali shvata da se uprkos tome ne moze oduprijeti ovom neutaživom demonu sada već psihičke gladi, čiji ona postaje suptilno privučen i neprimjetno "namamljen" rob.

Saturn u bilo kom vidu upravo ihibira zelju za osjecajima ugode i u tome pravi restrikcije....pa tako neće donjeti zavisnost od slatkisa vec u tom smislu mucninu na pretjerano slatko...ili gubitak apetita,strah od debljanja od istih tih slatkisa i sl. Dakle priroda mu je dijametralno suprotna od stvaranja obrazaca zavisnosti...koji su kompulsivno ponavljanje ugode do momenta kada se ta ugoda preslika i veže za dublje strukture nase licnosti..i prestaje biti samo culna.

Dakle vidimo da bilo teza ili laksa zavisnost sa sobom uvijek nosi teza ili blaza stanja pomaknute psihe (bezumlja-neptuna). Zabrani nekom pusacu jedno vrijeme cigarete i pocni obracati paznju na njegovo sumanuto iracionalno izvitopereno ponasanje...Dakle bolesti zavisnosti prevazilaze domen jupitera (viši um) ,koji bi u tom neosvjestenom smislu predstavljao težnju našeg duha da se u okviru datih okolnosti njenom obilju izbora sto ekspanzivnije ,slobodnije (jupiter) izrazi i pritom prekorači (izgubu uvid,svijest) u sopstvene granice (Saturn) tjelesne , emocionalne (psihicke) ili duhovne ravnoteze. Tako da neosvjesten jupiter (narušen duhovni sklad primarno) hoće donijeti prepijanje, 'pijančenja' ,bahatost i razuzdanost u tom smislu..i nesvjesno (jer je neosvjesteno ponasanje) eventualno "popločati" put budućem adiktivnom ponasanju ( navikama),tj. uvesti ga u neptunovu psihičku zavisnost..koja onda postaje problem dublje emocionalne i nagonske (nečulne) prirode.

shvatate zasto neptun =bolesti zavisnosti

Ne radi se to samo o "štetnoj navici" ,problematika je dublje transcendentalnije prirode. Zavisnost je ono sto prevazilazi granice razumijevanja naseg i višeg (jupiter) i nižeg (mer) racia....kojima su one 'neobjasnive'...jer ovisne sustance (neptun) svoj "uzitak" ,kada predje u zavisnost, pomiču sa venerinog organskog (čulnog) zadovoljenja užitka, na mnogo dublje, kompleksnije (neptun je njena visa oktava) i neutaživije "potebe" vezane za zadovoljenja (ve) naših emocionalnih (i nagonskih) (Mo/Ma) priroda...Dakle bolesti zavisnosti su najprije veza naseg osobnog marsa (nezadovoljena strast,tjelesne potrebe) i mjeseca ("unutrasnjih" potreba) sa transcentnim neptunom (najdublje psihičke funkcije)...koji njihova "zadovoljenja" u ovakvom neosvjestenom obliku vodi u "nepovratni" disbalans (neptunom "zamjenjenu" veneru).

Poslednja izmena:
''Neptunom zamenjen Mesec''. Venera nema veze s tim.
Muzicki :D oni najpopularniji- gitara, bubnjevi, violina, klavir...

Fantastično pitanje! Na koje ne postoji jednostavan odgovor, ali možemo da probamo da definišemo.

Gitara i generalno sve što se tiče gudačkih instrumenata je obojeno jakom simbolikom Jupitera. Zvuk je slobodniji i nema ograničenja. Ali to je samo zvuk! ne ogvori nam ništa o funkciji gitare kao instrumenta.

Funkcija gitare je masovno komplikovana i to je tako sa svim instrumentima. Prvo imamo vrat gitare koji je tipično u funkciji Venere, dalje imamo materijal koji je takođe od drveta. Žice su poređane po funkciji Device (tradicionalno 6) i moraju biti naštelovane po funkciji Device (Merkur), dok se prstima svira (Blizanci, Merkur). Žice mogu biti metalne ili plastične (najlonske) u većini slučajeva. Ispunjene različitim vrstama metala, preko srebra do bronze.
Žice se dele u dve kategorije po tri žice. Možemo reći da su žice u funkciji znaka Blizanca, ali u najužem smislu u funkciji Merkura što time kako su naštelovane, što time od čega su napravljene, a što time što su analogne znaku Strelca (Razapinje žice da ispali Strelu).
Ako definišemo žice i gitaru lukom Strelca, onda Strelu koju ispali možemo da definišemo marsom (intezitetom), dok celu pojavu definišemo vladavinom Jupitera.
Tako da je gitara u Vladavini Jupitera.

Postoje diferencije u zavisnosti od toga koja je namena gitare, odnosno šta se svira, odnosno ko svira, odnosno koji su njegovi/njeni afiniteti, odnosno zbog čega svira, odnosno koji su uticaji bili itd.

Tako da je razlika između toga ŠTA je instrument ogromna kada se uporedi sa tim koja se vrsta muzike svira, koja je tehnika, koji je pristup itd. Generalno ceo horoskop individue će biti umešan u priču oko gitare, ali treba imati u vidu da su neki od najboljih gitarista sveta poreklom iz Italije (Blizanci), a da je najpopularniji metod gitare i zemlja koja se najviše vezuje za smisao gitare Španija (Strelac). Pa ako neko želi da se nadoveže na to, neka slobodno krene...
Analogno se pojavljuje na mestima gde je ispoljen Blizanac.

Možemo reći da znak Riba ima veliku privrženost gitari i u stanju je da ispolji fantastične melodije kao u slučaju gitariste Piotr Grudziński koji je bio u znaku Riba sa Jupiterom na Ascendentu.

Ribe čine fantastične muzičare i generalno umetnike. Ali više su vezane za Pevanje nego li za instrumente.

Violina je čist simbol Venere po mom mišljenju, ali Funkcija i epitet su definitivno Merkurovski. Kao instrument koji je proslavljen u Italiji, tj. Blizancima, analogno je povezan sa znakom Strelca. Violina je možda i najbolja kombinacija Blizanca i Strelca u izvedbi Venere, pretežno Vage u ovom slučaju.
Dakle Vaga, Strelac i Blizanac su svakako tu. 13. decembra je svetski dan Violine.

Bubnjevi su u simbolici Merkura i Marsa. U funkciji su Venere i Marsa (okrugle, tradicionalno presvučene životinjskom kožom ovce ili bika). Bubnjar je kombinacija Merkura, Marsa i Venere i oni određuju princip sviranja, način, metodu, tempo itd. Funkcija je tipično povezana za Veneru i Merkur, oscilacija zvuka prilikom udara (Mars) preko Blizanaca (Ruke).
Ali vladavina može biti potpuno Zemljane prirode, dakle Bik, Devica, Jarac. Ova tri znaka mogu da se veoma vežu za bubnjeve ili tonalitete koji su niski ili niži u odnosu na druge. Devica kao znak najviše voli da čuje dobre bubnjeve, precizne, tačne, brze. Voli da čuje dobar tempo. Jarac kao znak takođe voli da se posveti bubnjevima.
Ipak, prevlast dajem Blizancima i Devici u ovom slučaju, tako da ću vladavinu da postavim kod Merkura. Funkcija je definitivno ''zemljana'' i rekao bih usko povezana sa Venerom toga šta instrument predstavlja, a ritam se dobija preko Marsa. Odnos čoveka i bubnja je odnos Venere i Marsa. Impulsivno, ritmički.
Ali vladavina je Merkura.
Prednost Merkura je
a) ritam se ponavlja
b) matematički je karakteran
c) preciznost je bitna

Klavir je u simbolici Merkura i Meseca. Klavir je u vladavini Blizanaca, ali u funkciji Saturna i Venere. Analogno se pojavljuje na mestima gde je ispoljen Strelac.
Naravno, to je samo šira klasifikacija. Tu se može još dosta napisati o klaviru koji je nepovratno fascinirajuć instrument.
Klavir se može posmatrati i kroz prizmu Jupitera ili čak Neptuna, ali mislim da bi to bilo malo off jer su to samo specifični klaviri i vrste klavira koji se koriste u crkvi.
O klaviru smatram da nisam dovoljno istraživao da bih mogao da naširoko napišem. Svakako ga simbolički povezujem sa znakovima Vage i Blizanaca.

pa takve što je u kući strelca sa sazvežđem u konjukciji dupeta

Nema sazvežđa u Astrologiji.
Nego, što te banuju svakih dva minuta? Sedi malo k'o čovek. Pričaj o sebi.

3d66571ab3d45d871546b80cdac4687f.jpg

ZAnimaju me licna iskustva, vaseg odnosa sa ljudima koji sebe nazivaju " astrolozima"( naravno ako ste imali kontakta sa takvima), da li su se i u kojoj mjeri ispunila njihova astro " predvidjanja", da li su kao i meni nakon " navlakusa" podpitanja, gdje sam im sam morao kazati neke pojedinosti iz svoje proslosti, na vrlo lagan nacin pronalazili simboliku za takve dogadjaje ( jer u astrologiji je simbolika presiroka, uvijek se mozemo uhvatiti za nesto, zato svako sukladno vlastitom "kreativnoscu", moze da lupa sta stigne) ili ste se u 100%nom procentu uvjerili da ti ljudi sa pravom nose naziv " astrolozi", tj svojim odgovorima su vam pomogli da lakse spoznate svoju buducnost , koja se kao takva i ostvarila.

Meni je kartu gledalo na desetine razlicitih astrologa, niko nije precizno predvidio ni jedan jedini dogadjaj, ali za dogadjaje ciji epilog poznaju su experti, kada je u pitanju astro simbolika.

ZAnimaju me licna iskustva, vaseg odnosa sa ljudima koji sebe nazivaju " astrolozima"( naravno ako ste imali kontakta sa takvima), da li su se i u kojoj mjeri ispunila njihova astro " predvidjanja", da li su kao i meni nakon " navlakusa" podpitanja, gdje sam im sam morao kazati neke pojedinosti iz svoje proslosti, na vrlo lagan nacin pronalazili simboliku za takve dogadjaje ( jer u astrologiji je simbolika presiroka, uvijek se mozemo uhvatiti za nesto, zato svako sukladno vlastitom "kreativnoscu", moze da lupa sta stigne) ili ste se u 100%nom procentu uvjerili da ti ljudi sa pravom nose naziv " astrolozi", tj svojim odgovorima su vam pomogli da lakse spoznate svoju buducnost , koja se kao takva i ostvarila.

Meni je kartu gledalo na desetine razlicitih astrologa, niko nije precizno predvidio ni jedan jedini dogadjaj, ali za dogadjaje ciji epilog poznaju su experti, kada je u pitanju astro simbolika.
meni je naša Elle dala izuzetno tačna tumačenja

Meni je npr fascinantno to sto ljudi uopste imaju potrebu da znaju svoju "budućnost" (pogotovo daleku i te neke 'sudbinske' dogadjaje)...Da je trebalo sve da znamo,i da nam je trebalo biti sve unaprijed otkriveno i mi tako unaprijed izbjegavali predstojeće nepovoljnosti ,ne bi nam ni trebao ovaj život i njegova iskustva...Nikad nije dobro da se astrolog mnogo bakće egzaktim
prognozama ,niti je danasnja astrologija na to usmjerena.Njeno znanje bi nam najprije trebalo otvoriti odredjene vidike i dati širi uvid na stvari...te nam tako pomoći da 'spremniji' dočekujemo predstojeću budućnost a njene izazove osvjestenije,"mudrije"hendlujemo. To bi ,u tom prediktivnom smislu, bilo sasvim dovoljno od nje.

N3Wz, iz cista mira si krenuo da provociras, nemoj posle da stiskas prijavu ako ti neko odgovori na provokaciju, jer si inicijator.
Prepucavanje ce biti obrisano.

Moje mišljenje o njegovom pisanju nije nikakva provokacija niti se bazira na uvredama. Svaka osoba sme da otvoreno napiše i slobodno kaže mišljenje, ne znam zašto to tebi smeta?

MajorTom je ovde jedan jedini provokator koji širi demagogiju i laži povodom toga da mu je na desetine astrologa radilo kartu. To su ozbiljne optužbe kada neko napiše i naravno je da će da ljudi koji se bave astrologijom da reaguju na to.

Ja imam svako pravo da argumentovano postavim pitanje i da pitam da na neki način to dokaže, u suprotnom je lažov. Tvoja moderatorska uloga nije da prekidaš raspravu između dva člana koji diskutuju, već da posmatraš da ne dođe do eskalacije.

Meni je npr fascinantno to sto ljudi uopste imaju potrebu da znaju svoju "budućnost" (pogotovo daleku i te neke 'sudbinske' dogadjaje)...Da je trebalo sve da znamo,i da nam je trebalo biti sve unaprijed otkriveno i mi tako unaprijed izbjegavali predstojeće nepovoljnosti ,ne bi nam ni trebao ovaj život i njegova iskustva...Nikad nije dobro da se astrolog mnogo bakće egzaktim
prognozama ,niti je danasnja astrologija na to usmjerena.Njeno znanje bi nam najprije trebalo otvoriti odredjene vidike i dati širi uvid na stvari...te nam tako pomoći da 'spremniji' dočekujemo predstojeću budućnost a njene izazove osvjestenije,"mudrije"hendlujemo. To bi ,u tom prediktivnom smislu, bilo sasvim dovoljno od nje.
Vidi, niko od astrologa i ne ocekuje da se u tancine dotakne svakog segmenta njegovog zivota, to jednostavno nije moguce, a ne bi ni bilo pozeljno, sto zbog losih dogadjaja koji cine zivot( ne bi valjalo da ih unaprijed znamo), sto zbog " ubijanja" iscekivanja nekih ljepsih stvari.Ali postoje neka krupnija, vaznija pitanja, tipa pronalazenja posla, zenidbe , rodjenja djece i slicno koja su ljudima bitna, pa se ocekuje od astrologa da bar na tom planu na sto precizniji nacin ljude bar usmjere prema zeljenom rjesavanju " problema".ALi eto ja nisam jos uvijek naisao ni na jednog koji mi je na precizan nacin dao bilo kakvo usmjerenje na planu pitanja koja sam postavljao, sto ne znaci da mozda nema kvalitetnijih astrologa koji bolje rade svoj posao.I jako me iritira kada miu astrolog pocne nalaziti astro simboliku vezanu za moju osobenost i karakter, pa valjda ja dobro znam kakav sam, trebaju mi neke preporuke za buducnost, to i jeste cilj i smisao astrologije.Jasno je da astrologija zapravo nista ne definise i da ne moze da " tvrdi", nego astrologija jednostavno samo moze da predlaze, da nam da usmjerenje sa kojim bi mozda bolje prosli u zivotu, ali se mi ne moramo drzati toga, mozemo izabrati i neki drugaciji zivotni put.ZAto me malo iritiraju oni koji silom Astrologiju dogmatiziraju i zele od nje silom da naprave " egzaktnu nauku", mada zato sto u 100%nom slucaju ne moze da potvrdi svoje hipoteze, cak nije ni nauka.

Meni je npr fascinantno to sto ljudi uopste imaju potrebu da znaju svoju "budućnost" (pogotovo daleku i te neke 'sudbinske' dogadjaje)

Zanimljiva konstatacija.
To se zove radoznalost i inteligencija. Jeste fascinantno, ali ne u negativnom kontekstu. Ljude je to uvek zanimalo. Od vremenske prognoze, do fubalske prognoze, pa sve do životne prognoze. Od malih nogu ljudi maštaju i stvaraju sliku o sebi. Da li je bolje ostaviti dete da se trudi da nešto dosegne što ne može nikako, ili da se usmeri da radi nešto što zna da radi i što će vremenom da usavrši? Može se i reći ili obavestiti osobu da će da ima stent, ali ne znači da će osoba da prestane da puši cigarete. Neki ljudi puše cigarete iako piše na pakli da pušenje ubija, recimo. Neki ljudi se mire sa svojom sudbinom i poznajući istu su u stanju da žive slobodnije ponekad. Ako ti znaš da ćeš biti invalid za nekih tridesetak godina, recimo, sada ćeš izaći i trčati neumorno i iskoristiti sve to vreme koje imaš. Neki ljudi u nesigurnosti toga šta sutra donosi čine velike životne greške. Imaš ljude koji iako čuju od astrologa sve, i dalje će da se upletu u nešto odakle iako su znali da je loše će i dalje da učine. Ponekad je to jače od čoveka.

Da je trebalo sve da znamo,i da nam je trebalo biti sve unaprijed otkriveno i mi tako unaprijed izbjegavali predstojeće nepovoljnosti ,ne bi nam ni trebao ovaj život i njegova iskustva...

Logička greška nerazumevanja paradoksa između predznanja i iskustva, te rada da se dođe do cilja unapred određenog.

Ne usaglašavam se. Šaljem maleni predgovor jedne fine astro knjige koju sam kupio dok je još Jugoslavija bila cela.

deluis.jpg

U mojim istraživanjima i iskustvu, ovakvo mišljenje uvek nagoveštava ljude koji početnički pristupaju konceptu sudbine i astrologije. Znati stvari i pripremiti se unapred je samo po sebi deo života koji se uveliko odigrava. Kvalitet se uveliko ogleda u činjenici da možeš da znaš nešto i da ti je upravo zbog toga dozvoljeno da znaš nešto, što neko drugi, recimo, ne zna. Pretpostavka da znati unapred nije prirodan proces je samo po sebi uzaludan predlog iz tog razloga što se ne može otkriti da li je to zaista tako ili ne. Osim ako ti Bog lično ne priča te u kontekstu toga ili je osoba luda ili se to zaista dešava, a možda i jedno i drugo pomalo.
S druge strane, pretpostavka na ''dato'' je preobimna s obzirom da je arogantno smatrati da čovek ne treba da nešto zna, iako ima tu mogućnost. Znanje o budućnosti sa sobom donosi potvrdu. Problem je mentalne prirode i suočavanja sa znanjem o tome šta će biti u budućnosti. U najpraktičnijem obliku donosi preko potreban osećaj mira, staloženosti i beneficije bez obzira da li se radi o situaciji u kojoj se nešto dobija ili gubi. Zamka je jednostavna za isključivo fragilan um - mišlju da ne mora da se trudi i da iskusi život se uveliko dobija i zamka jer osoba koristi predznanje da se opusti i čeka nešto na determinističkoj osnovi.
Ne znam koliko je to fascinirajuće jer je poprilično bazično.

Nikad nije dobro da se astrolog mnogo bakće egzaktim prognozama

Uvertira u dogmatiku
Dobro je da se bakće egzaktnim prognozama, jer je to osnova progresa i procesa u kom nema bajanja, mađijanja i slično tome u sklopu jednog. Astrologija treba da bude čista i koncizna, a ne prepuna bunara u koje ljudi upadaju.

niti je danasnja astrologija na to usmjerena.

Prekoncepcija i logička greška
Astrologija jeste usmerena na egzaktno istraživanje još od samog početka s obzirom da se egzaktni kvaliteti prepoznaju uveliko.

Egzaktno je da je Mars crveno.
Egzaktno je da je Mesec belo.

Empirijsko istraživanje nečega ne isključuje činjenicu da postoje egzaktni elementi koji predstavljaju komponente više ili šire slike.
Prost primer, ali dovoljan da dokaže da usmeravanje na egzaktnost i te kako postoji. Samo što je preobimno pa treba to sve razrešiti i arhivirati zbog toga što se radi o kohezivnoj manifestaciji koja se prostire milenijumima unazad i koja dodatno zavisi od hronoloških faktora, pa i samog toka socijalnih voda. Astrologija je trenutno u blagom buđenju. Neka traje dok traje Era Vodolije. Posle dolazi Era Jarca i astrologija će da se zaboravi, a ljudi koji se budu bavili njom će se ubijati. Tek u Eri Strelca ponovo dolazi Astrologija, i to proširenje astrološkog znanja, te generalnu teoriju postanka i koncepcije astrologije. Ne mogu ni da zamislim do kojih će se detalja tada raditi astrologija, ali svakako zvuči kao veoma lep period.

Njeno znanje bi nam najprije trebalo otvoriti odredjene vidike i dati širi uvid na stvari...te nam tako pomoći da 'spremniji' dočekujemo predstojeću budućnost a njene izazove osvjestenije,"mudrije"hendlujemo. To bi ,u tom prediktivnom smislu, bilo sasvim dovoljno od nje.

Tačna konstatacija
To se uveliko i radi na taj način.
Dodao bih da ne treba niko da određuje šta može da se istražuje u astrologiji. Potrebno je sve istražiti i načiniti dedukciju sledeći relevantan naučni metod u okviru one mehanike koja definiše astrologiju. Svakako unikatan slučaj sa unikatnom primenom sopstvenih pravila, ali delotvoran i donosi rezultate što je najbitnije od svega.

Poznajem slucajeve rodjenih blizanaca( ne astroloskih, nego pravih) koji ne samo da se fizicki razlikuju, nego imaju i totalno razlicite karaktere, tj natav, interesovanja u zivotu, i moze se reci i razlicite sudbine.
Upoznao sam davno momka koji je rodjen isti dan, iste godine u priblizno vrijeme kao ja ( sto smo se tad smijali, ono da covjek ne povjeruje) koji niti fizicki ima veze sa mnom, niti ista interesovanja, niti istu narav itd

Znaci dovoditi astrologiju u domen" egtzaktnosti" je apsurd sam po sebi.Postoje i " ravnozemljasi" koji objavljuju nebulozne knjige o razlicitim " teorijama zavjere", pa ima uvijk lakovjernih i povodljivih mozgova koji nasjednu na takve gluposti, sto ne znaci da te " ravnozemljaske" tvrdnje mogu da se smatraju relevatnima, te da se na bilo koji nacin naucno dokazu, sto je slucaj i sa astrologijom.
Da je stvar suprotna, onda bi se teorija o " ravnoj zemlji" kao i astrologija ucila u ustanovama osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, sto naravno nije slucaj.

Mars astroloski simbolizira crvenu boju zato sto se vezuje za bijes, srdzbu, rat, krv,a i prirodna boja planete MArs je crvena, ali nema sigurnih pokazatelja da ce isti Mars , na istom stepenu, istoga znaka i kuce, pri istim aspektima sa ostalim planetima, donijeti apsolutno istu kolicinu energije, nasljede genetike ( sto simbolizira MArs) itd

Mnogo toga vise ovisi od kucnog okruzenja, vaspitanja i globalno sirih drustvenih prilika u kojima neko zivi.

Poslednja izmena:
Relativno sam nova na forumu,i iz prikrajka posmatram,čitam:)))
U astrologiju se ne razumem,ali je cenim kao nauku....ne hvatam se baš da će biti tako i tako,ali volim da čujem...:) interesantno je da je i meni par astrologa čitalo natal,i zaista bez ikakve leži,svi su rekli različito:-D jedna gospodja koja je u mom gradu izvikana,i na dobrom glasu,mi je rekla kako mi je nevenčani suprug stariji od mene 8 godina, na šta sam ja rekla da nije tačno da je stariji 20 godina od mene,gde je ona bila u čudu, i pitala me da li sam sigurna u to ahahhaha reko veoma da je slagao za godine,slagao bi da ima manje a ne više,a samim tim što mi je nevenčani suprug sa sigurnošću znam njegove podatke :-D

U astrologiju se ne razumem,ali je cenim kao nauku....ne hvatam se baš da će biti tako i tako,ali volim da čujem...:) interesantno je da je i meni par astrologa čitalo natal,i zaista bez ikakve leži,svi su rekli različito:-D jedna gospodja koja je u mom gradu izvikana,i na dobrom glasu,mi je rekla kako mi je nevenčani suprug stariji od mene 8 godina, na šta sam ja rekla da nije tačno da je stariji 20 godina od mene,gde je ona bila u čudu, i pitala me da li sam sigurna u to ahahhaha reko veoma da je slagao za godine,slagao bi da ima manje a ne više,a samim tim što mi je nevenčani suprug sa sigurnošću znam njegove podatke :-D
I meni je Jovana Lucic Gajic rekla da se sigurno zenim 2012te, da ce mi zena biti mladja par godina, a nakon toga imao 2 godisnju vezu sa preko 10 godina mladjom Vagom( Ve u Sco, MA u Virgo, Mo u Raku):D, ona mi rekla da ce obavezno nesto imati u Lavu.Niti mi je padalo na pamet da se zenim, niti je ova ista imala u Lavu, cak ni neki manji nebitni asteroid :D

astrologija nije nauka,nauka je astronomija,pomešala si

pa eto vidiš kakvi su to šarlatani,zašto je i dalje ceniš? :S meni je krajnje tužno i poražavajuće da u 21. veku i dalje ima ljudi tj ne da ima nego ogroman broj,ako ne i većina,koji veruju u hebeni horoskop i astrologiju jbt kako ikome s iqom preko 20 nije preočigledno da su to sve lupezganja koja se nekad potrefe nekad ne (što kaže i ćorava koka zrno ubode) :rida:

jee ko da smo u srednjem veku ili čak pre nove ere

Back