Pitanja i odgovori

@igi192, nema sta. U potpunosti u pravu. Opet potvrdjujem. I tada si mi rekao da su P7 losija varijanta. Al' jbg. Da sam prvo pitao, ne bi ih kupio. Sada vec posle *ebanja nema kajanja. Sta je tu je. Do sledeceg leta tako je kako je.
Nije to toliko lose ..Dobre su to gume a I cena verovatno nije bila top jer si verovatno zalepio na nju kad si video brend;) tako da sve ok

A sta ces, jos bile na nekom popustu. Za po grad su ok. Iako se, veruj, primecuje razlika u kocenju u odnosu na prethodne Konti. Kod ovih se ima neki osecaj kao da bi proklizale. Kazem osecaj. Mozda mi je podsvesno uporedjenje sa Kontijem, pa mi one dodju kao referenca. Sto je najgore, nemam osecaj sigurnosti kao sa Kontijem. Jos na autoputu mi nije to to. Sa Kontijem sam imao osecaj a i sin, da ce zguzvati asfalt. Dok kod ovih nema tog osecaja.

Tebi u svakom slucaju jos jednom zahvalnost. Ziv bio. :ok:

ko ima premijum auto nek plati premijum cenu za premijum gumu
Ja sam i pre kupovine auta gledao cene guma 225/45 R19.
Isto tako sam nasao i da klima u mom autu koristi R1234YF koji takodje kosta dosta vise u odnosu na R134.
Gas sam dopunio prosle godine, a sve cetiri gume menjao pre sedam dana.
F1-Asymmetric-5.jpg

Kupio jedan od kumova za taxi Matador 195/65r15 All Season i presao citavih 30k km za 6 meseci i pojele se do balcaka.
I ja mu dao da proba letnje gume u toj dimenziji Dunlop ali koje su iz rezervi i iz prve ugradnje a iz 2002 godine. Nove i nikad vozene ali stajale u tamnom i svom prosotru i uspravno a ne jedna na drugoj.
I on montirao i mislio da ce se klizati i da nece valjati....kad ono jedan dan dolazi i kaze da je prezadovoljan kako se ponasaju i da nadjem jos dve.
Znaci opterecevanje sa dotom je ponekad zaista neopravdano.
Znam da je nova guma logicno bolja ali ove iz prve ugradnje su uvek bile najbolje a jos dolaze i sa zapadnog trzista jer ovo kod nas je ko zna koja klasa.
A sto se tice tih nekih premium brendova ne mora da znaci da je premium ako je velika guma. Drugar vozi Scenica 2018 i tu fabricki dolazi guma od 20" i kupio je neke Rotala gume i presao sa njima 50k km bez ikakvih problema a guma je kostala 10500 din.

Poslednja izmena:
A nije bas pokazali se dobro i digli cene Pitanje je koliko mogu dici cene a da ne izgube kupce.. kad su bile oko 40€ navala je bila a bilo ih je jedno vreme i trdko naci na lageru sto znaci da proizvodnja nije pratila..Nzn sad po ovim novim cenama nisu toliko interesantni

Taj sajt autogume.rs je obicna glupost, zato je ta cena.

DOT je i te kako vazan, skoro smo u firmi imali eksploziju gume na vozilu koje je tek nabavljeno, bukvalno prva voznja, tek toliko da se proba (Polovno). DOT je bio 2006, vozilo iz 2011, guma Continental. Ostale su imale isti dot, na oko lepe, ali dzabe kad su truleks. Sreca pa se sve desilo pri maloj brzini, manjoj od 10kmh, tako da se vozac odmah zaustavio bez problema. Gumu stariju od 6-7 god bacam.

A pa to su vam uvalili preprodavci polovnjaka neku pravljenu gumu obično ih vulkanizeri zovu nalivače (protekt)
To obično rade na gume stare i 20 godina koje vulkanizeri odbace.

Moje su original set sa 16" alu felnama koje su isto kao nove. Zimi ih ušuškam i puštam im povremeno vivaldija a montiram uz pavarotija.

Taj sajt autogume.rs je obicna glupost, zato je ta cena.

DOT je i te kako vazan, skoro smo u firmi imali eksploziju gume na vozilu koje je tek nabavljeno, bukvalno prva voznja, tek toliko da se proba (Polovno). DOT je bio 2006, vozilo iz 2011, guma Continental. Ostale su imale isti dot, na oko lepe, ali dzabe kad su truleks. Sreca pa se sve desilo pri maloj brzini, manjoj od 10kmh, tako da se vozac odmah zaustavio bez problema. Gumu stariju od 6-7 god bacam.
Cuti ja vozim iz 2010 :whistling:

Back