Pitanja i odgovori

Ljudi, koje dimenzije guma da uzmem, pise tri opcije za moje auto
175/65 r14
185/60 r15
195/50 r16
Ja ne znam koja je razlika koje su bolje za voznju...
Mislim da ste mi vec rekli da je bolje vece tipa 185 nego 175 e sad pojma nemam zasto
175/65-14

najjeftinija dimenzija ali uzmi kvalitetnu gumu , miselin , good year ili continental

mnogo bolje nego veca nekvalitetna guma

Dada uzmi neke najskuplje koje nađeš kada već daješ 500 evra za pumpu goriva :D bidi koje se stavljaju na meklaren e pa takve iste :D
Najbolje da se ne pojavljuje na vašoj temi gde se prepucavate sa znanjem o automobilima.
Žena je lepo pitala za savet a ti je ponižavaš zato što je neki kreten hteo da je ošiša za pumpu.
Da nije mislila da je nešto loše, ne bi se ni obratila na ovoj temi. Isto tako ne bi ni tražila savet da hoće da veruje ljudima koji su joj tražili taj novac za popravku.
Možda će jednom doći neko tvoje pitanje na tapet na temi o kuvanju ili lidlu pa će ona dobiti priliku da ti se podsmeva.

Najbolje da se ne pojavljuje na vašoj temi gde se prepucavate sa znanjem o automobilima.
Žena je lepo pitala za savet a ti je ponižavaš zato što je neki kreten hteo da je ošiša za pumpu.
Da nije mislila da je nešto loše, ne bi se ni obratila na ovoj temi. Isto tako ne bi ni tražila savet da hoće da veruje ljudima koji su joj tražili taj novac za popravku.
Možda će jednom doći neko tvoje pitanje na tapet na temi o kuvanju ili lidlu pa će ona dobiti priliku da ti se podsmeva.
Sarkazam niko se ne podsmeva i ona zna da je to dranje, ko bi dao 500 evra za pumpu.

Ja kod žene mnogo toga lečim sarkazmom jer drugačije ne ide kada su automobili u pitanju i mnogo toga. Kroz šalu razjasnimo mnogo toga jedino stari ljudi se iskreno i od srca ljute :mrgreen:

Bajdvej te gume bira već godinu dana.

Ide mi tehnički za jedan auto. Prošli sam sa farovima prošla tako što sam ih izglancala vodenom šmirglom i ispolirala. Sad mi se to ne radi a vidim neki oglas za polimerizaciju farova.
Jel mu to dođe na isto ili ima neke prednosti?

@Ona Marge
U sustini to je zastita nakon poliranja. Da li je keramika, polimer ili sta vec, opet je zastita nakon poliranja. Bez poliranja to ne moze poboljsati stanje farova.
Sa jedne strane polimer je bolji od keramike. Keramika se moze skinuti jedino fizickim putem. Ponovno poliranje. Dok za polimer postoje neka sredstva za skidanje. Ali, opet to ali, i nakon takvog tretmana skidanja, pitanje je u kakvom ce stanju biti. Pa mozda opet zatreba poliranje. Sto je opet fizicki proces, tako da se onda, navodna mana keramike, anulira.

Opet imam pitanje.
Zamenila sam zimske za letnje gume, kao i obično, i, iako imam dva kompleta na felnama, nije uopšte jeftino.
Koji je problem u tome da kupim one gume za sve sezone?
Realno, mnogo više vozim leti a ova zamena me mnogo smara.
Kaže muž da na svoj auto stavim i točkove od bicikla ako hoću kad sam nedokazna. A ja ne vidim mnogo razloga zašto da ne namontiram ms gume.
Pa, ako može, zanima me još nečije mišljenje.

Nisu loše ms gume ali traju kraće pošto su mekše kao zimske. Ms gume jedino imaju blažu šaru ne prave toliku buku i bolje leže po suvom. Zimi nisu za dubok sneg i planinu tj moraš lance dok prava zimska prolazi.

Ako ti je za posao onda furaj dupli set koji već imaš.

Kod vese u kaluđerici ti je 350 din po gumi montaža i balansiranje. Bilo do ove zime tj jesenas.

Nisu loše ms gume ali traju kraće pošto su mekše kao zimske. Ms gume jedino imaju blažu šaru ne prave toliku buku i bolje leže po suvom. Zimi nisu za dubok sneg i planinu tj moraš lance dok prava zimska prolazi.

Ako ti je za posao onda furaj dupli set koji već imaš.

Kod vese u kaluđerici ti je 350 din po gumi montaža i balansiranje. Bilo do ove zime tj jesenas.
Znači da su bolje za leto te ms?
Tako mi je i potrebno, zimi ja ne pređem ni 2000 km ukupno i to sve bude po gradu. Leti toliko mesečno i uglavnom van grada.

Naravno džabe trule gume evo ja imam zimski set koji sam napravio pre 6 godina gume ako su prešle 20.000 km i ko nove su. Stavim ih oko novaka skinem u martu. Dakle tri meseca a ne idem u planinu zimi. I dok sam išao kroz bosnu zimi nikada nije bilo snega na putu niti leda.

Dva seta guma jedino ako godišnje prelaziš barem 20.000 km.

Glasam za univerzalke.

Ma ostavite se tim lakovima da mazete farove. Uzmite, nakon poliranja, isprskajte ...

Body-Lens-Clear-Lak-za-farove-sprej-400ml.png

Odusevicete se. Koristio sam i sam sam odusevljen. Imate uputstvo na boci. Nista strasno.
Da ne silazim i slikam, evo jedan klip. Na klipu je i uputstvo. Naravno sto ovaj masinom mozete i rucno.

Juce su mi se desile dve stvari zbog kojih def moram odvesti auto na servis. Klasika, blokirala mi ona elektronska kontrolna tabla, brzinomer nula, obrtomer stao, i to mi se nesto u zadnje vreme cesto desava. Nije neki problem, da u istom trenutku (ne znam dal ima neke veze s tim) volan nije postao nekako dosta laganiji za manervisanje nego inace i to je trajalo dok se nisam parkirala. Posle dva sata sam upalila auto i krenula pud kuce. Tabla radi, volan je kao inace, ni previse lagan ni previse tvrd, onako normalno. Da b se, jedno pet minuta pred zaustavljanje, upalila lampica za airbag i pokazuje nesto fault airbag i dvije debele crtice umesto brzinomera. Uz to volan postaje nekako tezak za manervisanje.
Citala sam da moze imati veze sa servom ili pumpom za volan, mozda i alternatorom. Ne znam, ali nesto volan zeza sigurno🤔

Juce su mi se desile dve stvari zbog kojih def moram odvesti auto na servis. Klasika, blokirala mi ona elektronska kontrolna tabla, brzinomer nula, obrtomer stao, i to mi se nesto u zadnje vreme cesto desava. Nije neki problem, da u istom trenutku (ne znam dal ima neke veze s tim) volan nije postao nekako dosta laganiji za manervisanje nego inace i to je trajalo dok se nisam parkirala. Posle dva sata sam upalila auto i krenula pud kuce. Tabla radi, volan je kao inace, ni previse lagan ni previse tvrd, onako normalno. Da b se, jedno pet minuta pred zaustavljanje, upalila lampica za airbag i pokazuje nesto fault airbag i dvije debele crtice umesto brzinomera. Uz to volan postaje nekako tezak za manervisanje.
Citala sam da moze imati veze sa servom ili pumpom za volan, mozda i alternatorom. Ne znam, ali nesto volan zeza sigurno🤔
Proveriti ulje za servo da li ima dovoljno i da li negde ne curi ispod.
To ulje je u maloj posudici i obicno je crvene boje.

HB LENS CLEAR je specijalno dizajniran elastični lak koji daje sjajan izgled prednjim ili zadnjim svetlima.

Savršeno rešenje za farove koji postaju žuti i izblede zbog vremenskih uslova. Jednostavno nanošenje i brzo sušenje uz izdržljivu zaštitu. Skinite gornji sloj sa svetala brušenjem a potom nanesite dva sloja.

Boja: Transparentna.

Back