Pitanja i odgovori

Na otvorenom nije neka velika razlika u potrosnji, a kad se dizel stiska onda i solidno trosi, bar je to moje iskustvo. Sto se tice voznje na 1000 obrtaja, dobro je za potrosnju, nije dobro za DPF jer ne moze da postigne temperaturu, tako da ces morati malo da izadjes iz tog eco pro moda i da ga zavrtis na 2-2.5k obrtja na jedno 20 minuta, pola sata.

Kakvi su za održavanje ovi 2.5 v6 audi motori 2003 godište? Pre par god sam pričao sa švabom držao je ispod motora najlon jer mu je curelo ulje sa svih strana. Sledeće god je došao sa novim. Pošto je veliki servis?

Koju jeftiniju vožnju kroz dizelaša :lol: . Troši 6 litara dok moj auto na 130 kmh troši 5,5 litara.
Hehehe..price za malu decu ..Velika je razlika u potrosnji kod benzinca dal ide 100 ili 130 ..Konkretno tvoj ide max 145 i tad su obrtaji blizu max jer menjac je uvek usklađen za brzinu koje neko auto može dostići..Na 130 ide verovatno blizu 4000 obrtaja a tad troši sigurno 9-10l .. Mozda ti pokazuje blizu 130 a ideš 100-110 .. Bas je tu najveća prednost dizela u odnosu na benzinca uz to sto vuce iz niskih obrtaja..
Bmw 530d troši dosta manje na 140 od tog tvog a 320d necu ni porediti ..

Hehehe..price za malu decu ..Velika je razlika u potrosnji kod benzinca dal ide 100 ili 130 ..Konkretno tvoj ide max 145 i tad su obrtaji blizu max jer menjac je uvek usklađen za brzinu koje neko auto može dostići..Na 130 ide verovatno blizu 4000 obrtaja a tad troši sigurno 9-10l .. Mozda ti pokazuje blizu 130 a ideš 100-110 .. Bas je tu najveća prednost dizela u odnosu na benzinca uz to sto vuce iz niskih obrtaja..
Bmw 530d troši dosta manje na 140 od tog tvog a 320d necu ni porediti ..
Treba uporedjivati turbo benzince i turbo dizele, svi znamo da atmosferski benzinci traze vece obrtaje.

Lupaš gluposti kada sam ga tek kupio tj posle 7.000 km i prvog servisa sam ga opleo 170 kmh i moglo je još. Bolje nov da se raspadne nego kasnije.

Više puta sam išao po 700 km auto putem 140-170 bez ikakvih problema.

I potrošnja na 140 -160 je 6,9 litara na 100 km.

@igi192 prouči malo kappa motore da ne budeš neznalica.

Na otvorenom nije neka velika razlika u potrosnji, a kad se dizel stiska onda i solidno trosi, bar je to moje iskustvo. Sto se tice voznje na 1000 obrtaja, dobro je za potrosnju, nije dobro za DPF jer ne moze da postigne temperaturu, tako da ces morati malo da izadjes iz tog eco pro moda i da ga zavrtis na 2-2.5k obrtja na jedno 20 minuta, pola sata.
Dpf kod novijih nema veze sa obrtajima moze da pali regeneraciju i na leru ..Addblue

Lupaš gluposti kada sam ga tek kupio tj posle 7.000 km i prvog servisa sam ga opleo 170 kmh i moglo je još. Bolje nov da se raspadne nego kasnije.

Više puta sam išao po 700 km auto putem 140-170 bez ikakvih problema.

I potrošnja na 140 -160 je 6,9 litara na 100 km.

@igi192 prouči malo kappa motore da ne budeš neznalica.
Dobro 165max pomesao sam ih ali opet kad pogledas karakteristike tog motora onda vidis da na 4000obrtaja daje svoj potrecijal ..Svako motor radi slicno i na ni jednom vožnja na 2000 i na 4000 potrošnja ne moze biti slicna ,raste duplo .. Napisi mi na koliko obrtaja vrti motor na 130km/h po GPSu i ja ću ti reći kolika je potrošnja

Screenshot_20230321_111233_Chrome.jpg

Ne možeš da mi napišeš ali možeš da mi odgovoriš od koje legure su hilzne tj koji površinski sloj se koristi? Kada shvatiš da je isti i u formuli 1 onda mi odgovori i koje su mešavine lakih legura u opticaju po motoru i sistem podmazivanja? Onda ćeš shvatiti da je to spejs šatl za nemačke krševe koji se prave isti zadnjih 50 godina.

Dok su jedni varali na eko testu drugi su ulagali u razvoj motora.

Shodno tome može da postoji jedino računica za nemačke i druga računica za sve ostale.

Kao rezultat imam minimalnu potrošnju po gradu (čudo u odnosu na nemačke krševe) a na otvorenom opet čudo neviđeno.

Dakle motor se u svim režimima rada drži vrlo približno.

meni insignia trosila oko 8 do Beca i nazad.

Back