Pitanja i odgovori

Ne možeš da mi napišeš ali možeš da mi odgovoriš od koje legure su hilzne tj koji površinski sloj se koristi? Kada shvatiš da je isti i u formuli 1 onda mi odgovori i koje su mešavine lakih legura u opticaju po motoru i sistem podmazivanja? Onda ćeš shvatiti da je to spejs šatl za nemačke krševe koji se prave isti zadnjih 50 godina.

Dok su jedni varali na eko testu drugi su ulagali u razvoj motora.

Shodno tome može da postoji jedino računica za nemačke i druga računica za sve ostale.

Kao rezultat imam minimalnu potrošnju po gradu (čudo u odnosu na nemačke krševe) a na otvorenom opet čudo neviđeno.

Dakle motor se u svim režimima rada drži vrlo približno.
Nema to nikakve veze ..Moras malo da poznaješ osnove ...pricipe rada motora i zakone fizike.. ne postoji motor koji trosi približno na 2000 obrtaja i na 4000..To su price za malu decu .. Da ne ulazim u iskorišćenost goriva tj benzina koja je dosta manja od dizela.

Speeding increases fuel consumption and decreases fuel economy as a result of tire rolling resistance and air resistance. While vehicles reach optimal fuel economy at different speeds, gas mileage usually decreases rapidly at speeds above 50 miles per hour

Opet ne kapiraš da je korišćena tehnologija iz formule 1 hehehe namerno se praviš blesav :lol: koreanac ugrađuje to u sve živo dok nemac to stavlja samo u premium.
I multi air je iz formule i kakve to veze ima ..moja alfa na 130 vrti oko 3000 obrtaja a ona ima 170ks a tvoj i20 da bi izvukao snagu i održavao brzinu koja je 20% od max moraju menjac uskladiti sa max snagom motora koja je kao što si mogao videti 4000 obrtaja .. broj obrtaja uvek diktira potrošnju

Evo i tog magicnog i20 I brzine ..Obratite pažnju na obrtaje motora
.kao što sam rekao na 130 vrti preko 3000 obrtaja bluzu 4000 što nam govori da potrošnja drastično raste..
Ali u trećoj brzini to nisi primetio jelda? :lol:

Ali vidi kako ide 190 kmh a malopre si tvrdio ne može 140 :hahaha:

IMG_20230321_133315.jpg

Blizu 4000 obrtaja ide 130 a na 5500 ide 190 🤣🤣🤣

Dešava se kada ne menjaš ulje i samo dolivaš to je vrlo česta pojava u eu. To lanac ne podnosi a taman 5 godina i kraj.

Mečka nema tako dobar auto za tu cenu. Koreanci davno prešišali nemce 🤗
Citas li sta pisu vlasnici..50k milja ili
80k km full servis u Hyundaiju.. Toga je more ne svaki ali vise nego dovoljno da Hyundai preuzme trosak ..Oni to nece pa su ubacili tih 60k kako nebi trosak pao na njih ..To ti govori dosta o njima .. Toyota bi to odradila bez cimanja i na mnogo većim km

To 60tkm je planirano džeparenje koreanaca hehe nema to veze sa reklamacijom jedne žene u čiju čast piše muškarac na internetu. Imaš video gde menjaju taj lanac na 300.000 km ispod komentare da svi menjaju na 150.000 km

Back