Pitajte u vezi zdravlja

imam crnog labrador-retrivera starog 6 meseci. pojavile su mu se neke bradavice na ustima sa strane. sa jedne strane ima jednu a se druge nekoliko na red. bar mi je veterinar rekao da su bradavice. a mislim da ima i jednu sa unutrasnje strane. mislim da mu ne smetaju ali ne izgleda lepo sa njima. a mozda mu i smetaju mada jede bez problema. da li je neko imao slicnu situaciju? i da li da ga vodim na operaciju da mu to skinu? mene nekako brine kako ce to da podnese... i sve sam se iznervirao. hoce li se to prosiriti? ova jedna porasla malo :( molim za pomoc. cuo sam da ima i nekoliko metoda za skidanje istih? npr tecni azot i slicno. sta predlazete?

hm.... bradavice su pocele da se povlache. ova jedna sto je bila sa unutrasnje strane se znatno smanjila... psu nije davana nikakva terapija. malo je vishe jeo nego inace i pocheo sam da mu dajem vitamine koje sam kupio u pet shopu...

verovatno je to zbog pada imuniteta? :idea:

Maca je stara oko mesec dana.Od nedavno je prestala da sisa kod majke,davala sam joj kravlje mleko.Pila je 2 dana normalno i sada nece uopste da nista da pije.Primetila sam da otezeno dise i da cesto pada jer joj se nozice tresu i cesto je vuce na desnu stranu.Drugo mace je dobro i normalno pije mleko,cak je pocelo i da jede ali ja se jako plasim za nju.Molim Vas kazite mi sta da radim

Maca je stara oko mesec dana.Od nedavno je prestala da sisa kod majke,davala sam joj kravlje mleko.Pila je 2 dana normalno i sada nece uopste da nista da pije.Primetila sam da otezeno dise i da cesto pada jer joj se nozice tresu i cesto je vuce na desnu stranu.Drugo mace je dobro i normalno pije mleko,cak je pocelo i da jede ali ja se jako plasim za nju.Molim Vas kazite mi sta da radim

Idi hitno kod veterinara

Slika mog macana.:cry:

Prilozi

• ABCD0004.JPG
    ABCD0004.JPG
    2,5 KB · Pregleda: 6
  • ABCD0003.JPG
    ABCD0003.JPG
    25,4 KB · Pregleda: 7
Poslednja izmena:
Bilo bi dobro da neko od veterinara napiše nešto na temu FLUTD i nešto o tome kako je sprečiti i lečiti da bi mace što duže živele.Ja sam mu kupovao specijalnu hranu "Royal Canina Urinary S/O" i "Prolom vodu" za piće odkad se prvi put razboleo pre dve godine, tako nam je veterinar rekao i ja sam tako i radio izuzev kad nismo trenutno para za to.
Inače, moram da pohvalim veterinara jer je sve uradio za njega i na kraju nije tražio ni dinara.A novosađanima mogu i da ga preporučim preko PP da ga ne bi reklamirao.

sta se desava? jesi li odvela macu kod veterinara?.....obavezno veterinara da zoves ako vec nisi...OBAVEZNO

ne mogu da shvatim da neki ljudi vide da sa zivotinjom nesto nije u redu(pogotovo ovi tezi slucajevi) i umesto da odmah zovu veta,oni gube vreme cekajuci da im neko odgovori na forumu.
a dok se sve to desava,zivotinja moze da izgubi zivot

Nadam se da si vodila mace kode veta i da su vesti dobre. Imala sam slican slucaj, kraj nije bio za pozeleti, ali tvoje mace mozda ima sansu. Javi nam kako je.

ne mogu da shvatim da neki ljudi vide da sa zivotinjom nesto nije u redu(pogotovo ovi tezi slucajevi) i umesto da odmah zovu veta,oni gube vreme cekajuci da im neko odgovori na forumu.
a dok se sve to desava,zivotinja moze da izgubi zivot

Nisam vet, ali sam po nesto naucila druzeci se i sa njima i sa zivotinjama. Dok je laksi problem - koristim ono sto (mislim) da znam, vet apoteku i sl.. Kad vidim da se situacija ne menja posle par dana - idem kod veta, a narocito kad ugledam moju dragu zivotinju da joj odjednom nije dobro. Tu ne probam nista vec pravac u ordinaciju. Pa sta kosta - da kosta....

Imam stene kokera od 7 meseci, koje ima genetickih poremecaja sa skeletnim sistemom tacnije kukova i kolena... Nisam strucnjak i ne znam sve te silne medicinske nazive tako da cu pokusati sto bolje da objasnim problem sopstvenim recnikom....

Pre mesec dana fotelja je pala na njega i poceo je sepati na desnu zadnju nogicuu. Naravnom momentalno smo otisli kod veterinara uradili snimak, i hvala bogu nista nije slomljeno... tada je primeceno da desni kuk nije srazmerno urastao u karlicu, ali posto ej jos bio mali veterinarka mu je davala antibiotike protiv bolova... Rekla je da je moguce da ce se to sve srediti posto je jos u procesu razvoja.. Nakon sto sam se vratila iz Makedonije primetila sam da opet mnogo znacajnije sepa i opet smo posetili veterinara (moram napomenuti da je do tad normalno setao)... Opet smo uradili snimak, i ovaj put je bilo MNOGO gore... Naime desni kuk mu je istrosio hrskavicu u tom delu gde treba da se glava butine spaja sa karlicom i tu postoji veliki prostor i deo te butne kosti je totalno istrosen... Levi kuk takodje nije spojen sa karlicom (jos uvek) i postoji mogucnost kako ona kaze da zbog opterecena te leve nogice vremenom glava leve butne kosti ispadne iz postolja... Desno koleno mu je takodje veoma lose... nije spojeno kako treba, patela mu je izasla iz mesta a i deo kosti je takodje istrosen... Ona kaze da je koleno takvo usled nekakve povrede (za koju ja mislim da je upao u jednu od rupa u dvoristu) a za ostale skeletne deformacije kaze da je geneticki i da tu nema pomoci...

Vestacki kuk nije moguce jos uvek ugraditi s obzirom da se jos razvija i da mu kosti nisu potpuno ocvrsnule, a za koleno kaze da jedino operacija moze pomoci ali i to je pitanje zbog njegove mladosti i kostiju... Takodje je rekla da je rekla da je moguce da ce se karlica vremenom prosiriti i obuhvatiti i stegnuti tu glavu butne kosti i tako ucvrstiti polozaj... Misic desne noge mu je totalno opusten, posto je stedi i samim tim ga ne koristi... Za to mi ej preporucila da ga masiram radi jacanja misica, jer bi i to veoma pomoglo...

Na pitanje da li vitaminske tablete za jacanje kostiju i zglobova pomazu (kao i mleko) rekla je - ne. sve sto je preporucila jesu antibiotici i nekog profesora sa beogradskog fakulteta, koji je strucnjak za te probleme... Sa njim jos treba da se vidimo, posto je sve ovo od danas..

Sutra idemo do jos par veterinara za dodatne savete i misljenja, a meni ce BILO KAKVA pomoc dobro doci da pomognem mom malom Ariju... Stoga vas molim za hitan savet...

Takodje ako znate da mi preporucite (po vasem misljenju) najkvalitetnije v. ordinacije u N. Sadu, bila bi vam veoma zahvalna... Imala sam ranije kokera, al nije imao ovih problema... Jako sam uplasena i tuzna, stoga vas molim za pomoc...

Hvala unapred,
Milica.

Ja sam već pisala o mom mačku Arturu... sad je izlečen, sve je u potpunom redu, puno je porastao, sad je zdrava i lepa ugojena mačka.

Međutim, imam sad jedno (možda malo neubičajeno pitanje/dilemu)... Pre nekoliko dana smo morali otići na put, pa smo dogovorili sa prijateljima da odvedu mačka kod njih u stan i da ga pričuvaju dok mi nismo tu. Prijatelji su nam pouzdani i dobri ljudi, videla sam da su odlično vodili računa o njemu jer se jako ugojio za tih 5 dana, okupan je i čist.
Međutim, to nije ona ista mačka! :eek:

Više se ne mazi, ne prede, beži od nas, kad krenemo da ga mazimo gura nas šapicama, kad ga uzmem kod sebe samo gleda da se što pre iskobelja i pobegne!
Meni je to stvarno neverovatno s obzirom da nikada - n i k a d a u svom životu, nisam videla mazu među životinjama, kakav je Artur bio...

Šta se njemu desilo? :( Hoću da se vrati na staro, hoću da ponovo bude ona stara mačka, nedostaje mi... Znao je da sam priđe i da nas mazi šapicama kao kad te neko mazi rukom... nisi se mogao odbraniti od te maze... :(

Kako da njegovo psihičko stanje vratim na staro i zašto je ovakav?

Back