Pitajte u vezi zdravlja

postovani imam sijamskog macka star 7 god.zivi u kucnim uslovima i nikada nije izasao napolje niti je to zeleo takodje nema kontakta sa zivotinjama tj.macama jer je burno reagovao pa smo bili prinudjeni da to resimo kastriranjem.izgleda savrseno i voli samo ukucane ima nas dvoje ,mnogo se igra i trci po kuci ogromna je maza i ima bas svu nasu paznju.sto se tice hrane jede samo suve brikete i jako je probirljiv dajem mu profilum i royal hranu i vitamine takodje ,uvek svezu vodu.vitke je gradje kao sto mu i prilici nema suvisnih kila. dali je to sve uredu i kakva je veterinarska nega neophodna u ovom dobu.

Imam mačka starog 6 godina i vodio sam ga kod veterinara jer imam kamen u mokraćnim kanalima i nije mogao da ga izvadi, preporučio mi je operaciju bešike.Pa me zanima koliko su efikasne te operacije?On je inače kastriran.Kamen mu se zagavio u krivini i izgleda da je veći.

Ne znam za operaciju, ali povrsno znam osobu ciji macor muci slicne muke i jede specijalnu hranu. Ako ti odgovara mogu da potrazim kontakt adresu, tel, sta vac nadjem, pa da ti posaljem na pp. Mozda ti njegovo iskustvo pomogne, pod uslovom da uspostavite kontakt.

P.S. Ako ne uspem pronaci podatke takodje bih te obavestila.

postovani imam sijamskog macka star 7 god.zivi u kucnim uslovima i nikada nije izasao napolje niti je to zeleo takodje nema kontakta sa zivotinjama tj.macama jer je burno reagovao pa smo bili prinudjeni da to resimo kastriranjem.izgleda savrseno i voli samo ukucane ima nas dvoje ,mnogo se igra i trci po kuci ogromna je maza i ima bas svu nasu paznju.sto se tice hrane jede samo suve brikete i jako je probirljiv dajem mu profilum i royal hranu i vitamine takodje ,uvek svezu vodu.vitke je gradje kao sto mu i prilici nema suvisnih kila. dali je to sve uredu i kakva je veterinarska nega neophodna u ovom dobu.

Svaka cast :ok:. Moj macor je mladji, takodje kastriran ali nije vitak, mada ima debljih :neutral:. Star je oko 4 g. Za sad ne pravim nikakve drasticne promene osim sto pukusavam da ga ne podgojim vise vec da malo smanjimo kilazu, ako moze. Ostalo je ok, za sad, lep mi je kao lutka:cmok:, ali ta kilca moramo nekako da regulisemo zbog njega samog (sto ne ide lako) pa cu morati malo da budem tvrda srca :neutral:

P.S. Zasto ne pitas za savet i veta koji inace brine o tvom sijamcu ? Sigurno zna sta mu je neophodno sa 7 godinica.

Poslednja izmena:
Mačku je ovo treći put da ima taj problem , a zbog njega sam ga i kastrirao.Davao sam mu Royal Canina urinary S/O hranu.Vodio sam ga juče kod veta i dijagnostifikao je prehladu i primetio neki kamen u mokraćnim kanalima , i danas sam ga vodio opet na pregled , ali mu je ovaj put bešika bila malo punija i sat i po jepokušavao da uradi kateterizaciju i samo je gurao kamen zajedno sa kateterom i nakon toga je sipao UroFree i rekao da dođem opet sutra za 24 sata , da bi malo radio lek , sad se malo teže kreće i prilično je slab , dobio je inekciju za bolove pa je moguće i zbog toga.Pored 2 juče.

Mačku je ovo treći put da ima taj problem , a zbog njega sam ga i kastrirao.Davao sam mu Royal Canina urinary S/O hranu.Vodio sam ga juče kod veta i dijagnostifikao je prehladu i primetio neki kamen u mokraćnim kanalima , i danas sam ga vodio opet na pregled , ali mu je ovaj put bešika bila malo punija i sat i po jepokušavao da uradi kateterizaciju i samo je gurao kamen zajedno sa kateterom i nakon toga je sipao UroFree i rekao da dođem opet sutra za 24 sata , da bi malo radio lek , sad se malo teže kreće i prilično je slab , dobio je inekciju za bolove pa je moguće i zbog toga.Pored 2 juče.

I kod ljudi kad naidju problemi sa bubrezima, besikom, kamenjem, peskom - stanje zna da bude ni najmanje prijatno. Naprotiv.

Pretpostavljam da je i macku bas tesko. Covek zna i da povraca od bolova i mokri krv. Verovatno i zivotinja sto tvojoj ne zelim, naravno.

Sutra cu pogledati br. tel i mejl koji su mi na poslu pa cu ti poslati, jer kod mene u kuci ljudska populacija ima probleme sa kamenjem i peskom, a mace, za sad (kuc-kuc) - ne i daj Boze da tako ostane...

Poslednja izmena:
Luge HELPPPPPPPPPPPPP
Imam samoyed, zenka, i pre neki dan mi je pobjegla i sparila se sa jednom ulicnom pasu, ali problem je u to sto nisam sigurna da se sparila, jer 3sate nisam mogla da ja nadzem... Nisam vidjela cin parenja...
Cula sam da postoje inekcije za sprecivanje trudnocu...
Zanima sta ako primi tu inekciju a nije zatrudnela, jel moze da bude stetna???

Macak je ziveo u stanu 7 godina, a od pre godinu dana zivi u dvoristu i ima devojku jednu cica macu. I od tada stalno nocu urlice (narocito na pocetku, sada mnogo manje), bori se za prevlast nad teritorijom, i sada je non stop promukao i kaslje, ustvari, vise kao da se zagrcne. Da li su mu glasne zice nastradale ili nesto drugo?

I moj macak je imao taj problem, dugo je trajao, bilo je mnogo tesko. Ipak smo se izborili i on sad nema taj problem. Preziveo je iako su svi pricali da ce da ugine. Preziveo je i ozdravio iako nije kastriran, kao sto su preporucivali, prvenstveno zahvaljujuci jako dobrim veterinarima.

Resorptivno, tečnost se povlači iz tkiva i tako se ublažava upala. Bar pretpostavljam da je to u pitanju. Možeš da probaš i sa Ihtiol-kamforom, jeste da smrdi ali mislim da je efikasniji od joda. I mislim da je najjeftiniji u Lilly apoteci, trebalo bi da ima kod vas, kod nas ima i najjeftinija je apoteka u gradu.

Ma ti si zlato.. hvala ti puno na odgovoru, a tek sam sad' videla post.. cekala.. cekala.. da odgovori neko od ovih sto su preporucili jod.. i odustala. :lol: :ok:

Staphylococcus aureus? Milica i ja smo je dobile u porodilištu a Gizmo od drugih pasa i njih dvoje sam izlečila ali ja i dalje kuburim. :sad2:

MX3csl, definitivno treba uzeti bris i utvrditi uzrok nastanka bradavica pa tek onda preduzeti odgovarajuće mere.

Mislim da je ovo što si napisala. Davno je bilo a rezultat sam stavila u njihovu fasciklu. Već dugo nemamo problem ali se pojavi s vremena na vreme i samo namažem antidermakotikom i prodje.A vitoligam dobijaju na 6 meseci i sve je u redu.Prvo im se pojavi na usnama ili na unutrašnjoj strani uveta i čim vidim i jednu bubuljičicu namažem.
Na flogocid i kamfor ne reaguje.:bye:

Luge HELPPPPPPPPPPPPP
Imam samoyed, zenka, i pre neki dan mi je pobjegla i sparila se sa jednom ulicnom pasu, ali problem je u to sto nisam sigurna da se sparila, jer 3sate nisam mogla da ja nadzem... Nisam vidjela cin parenja...
Cula sam da postoje inekcije za sprecivanje trudnocu...
Zanima sta ako primi tu inekciju a nije zatrudnela, jel moze da bude stetna???

U svakom slučaju hormonska terapija kod mesojeda može da napravi više štete nego koristi, iz iskustva sam pre za hiruršku sterilizaciju. Mada postoje testovi kojima se utvrđuje nivo hormona u krvi/mokraći ako je u pitanju kuja koja treba da se pari i kasnije, sa psom svoje rase. Naravno, sve to je malo teže sprovesti u delo jer to ne rade baš svi veterinari a i košta malo više ali ako je u pitanju veliki izložbeni kapacitet, vrhunski predstavnik svoje rase, mislim da je vredno malo se potruditi.

Pliki je napunila godinu i po. Sirijski hrcak.
Nekoliko dana je kijala, imala crven nos i skoro zatvoreno jedno oko.
Mazali smo nekoliko puta hloramfenikol, i situacija sa okom se popravila.
Medjutim, kija non stop, redje jede, vise ne izlazi iz kaveza.
Andol rastvoren u vodi jedva da je liznula. Nista.
Izgubila je snagu, jako crvenilo pored nosa je verovatno boli.
Da li smem da joj dam antibiotike? I koje?
Hvala unapred.

Poredeci sa svojim macama, meni deluje da je zrela za antibiotik, ali ne znam tacno koji (obicno krecem sa malim dozama dovicina razmucenim u vodici i dajem spricom bez igle, oralno, ali ako posle par dana ne deluje - pravac vet).

Ako mozes, konsultuj veta uzivo jer stanje ne zvuci dobro. Ja bih tako uradila.

Poslednja izmena:
Mačak mi je danas uginuo kod veterinara na stolu.Krivac je bio jedan veliki kamen koji je ceo organizam zaustavio i došlo je do zastoja rada bubrega i do trovanja organizma.Mučio se nekoliko dana i on i mi i veterinar u isto vreme.U ponedeljak sam ga odneo na pregled jer su seprvi simptomi pokazali u nedelju popodne- dugo je pokušavao da piški na pesku, to se nije videlo u ponedeljak jer mu je bešika bila napola napunjena, zatim u utorak je bila već puna i tada je pokušao sa kateterom da ga izvadi , ali nije mogao , u sredu je nekako uspeo da ga izbaci uz pomoć ultra zvuka, malo smo tada odahnuli, ali se agonija nastavila jer nije ni tada piškio, odneo sam ga juče opet dobio je neke antibiotike preko inekcije i spavao je , malo se počeo kretati , bio je kao ošamućen i nije mogao da piški, noćas je imao bolove i bolno je ječao , opet nie mogao piškiti i za vreme čišćenja bešike dok je nešto izbacio napolje u jednom momentu mu je stalo srce i uginuo.Ali sada se postavlja pitanje gde ga sahraniti?Ipak je bio član domaćinstva , a ne možemo ga baciti tek tako.Zna li neko da li postoji groblje za životinje u Novom Sadu?

Molim vas pomozite. Upravo sam se uclanila jer imam veliki problem i ne znam sta da radim. Moja obozavana rotvajlerka Lea stara je 29 meseci. Problem je poceo pre nekih 6 meseci .Pojavio se otok na poslednjoj dojci,veteriner je konstatovao mastitis i prepisao terapiju antibioticima,temperatura i crvenilo je nestalo, ali otok se neznatno smanjio.Posle jos nekoliko poseta veterinar je predlozio da malo omrsa i da ce to proci.Otok se malo smanjio ali je veterinar to pripisivao njenoj nesto vecoj tezini.Pre mesec dana je imala i laznu trudnocu i vet. je rekao da je najbolje da to prodje prirodno. I proslo je za par dana. Medjutim taj otok mi neda mira, pa sam ja ponovo juce otisla kod veterinere gde je on pregledavsi je rekao da ne bi trebalo da je tumor jer je tkivo mekano[zaboravila sam strucan izraz],a kod tumora je cvrsto i prepisao bromokriptin 2,5mg uvece.Inace ona je imala 2 teranja i nije parena. veoma sam zabrinuta imolim vas da mi pomognete nekim savetom sta bi to moglo biti i sta da radim. Inace taj veterinar vazi za najboljeg u Cacku[naravno po ocenama vlasnika kucnih ljubimaca].Unapred zahvalna.

Mačak mi je danas uginuo kod veterinara na stolu.Krivac je bio jedan veliki kamen koji je ceo organizam zaustavio i došlo je do zastoja rada bubrega i do trovanja organizma.Mučio se nekoliko dana i on i mi i veterinar u isto vreme.U ponedeljak sam ga odneo na pregled jer su seprvi simptomi pokazali u nedelju popodne- dugo je pokušavao da piški na pesku, to se nije videlo u ponedeljak jer mu je bešika bila napola napunjena, zatim u utorak je bila već puna i tada je pokušao sa kateterom da ga izvadi , ali nije mogao , u sredu je nekako uspeo da ga izbaci uz pomoć ultra zvuka, malo smo tada odahnuli, ali se agonija nastavila jer nije ni tada piškio, odneo sam ga juče opet dobio je neke antibiotike preko inekcije i spavao je , malo se počeo kretati , bio je kao ošamućen i nije mogao da piški, noćas je imao bolove i bolno je ječao , opet nie mogao piškiti i za vreme čišćenja bešike dok je nešto izbacio napolje u jednom momentu mu je stalo srce i uginuo.Ali sada se postavlja pitanje gde ga sahraniti?Ipak je bio član domaćinstva , a ne možemo ga baciti tek tako.Zna li neko da li postoji groblje za životinje u Novom Sadu?

:(:(:(

Jao... Zao mi je zbog macora:sad2:
Ali i mene zanima isto to... Gde sa ljubimcem kad ugine...Mislim naravno kad nemas svoje dvoriste, selo, vikendicu...

Mačak mi je danas uginuo kod veterinara na stolu.Krivac je bio jedan veliki kamen koji je ceo organizam zaustavio i došlo je do zastoja rada bubrega i do trovanja organizma.....Zna li neko da li postoji groblje za životinje u Novom Sadu?

Zao mi je sto macan nije ozdravio :sad2:. Za groblje u NS ne mogu da pomognem jer ne znam da li ih uopste ima u Srbiji. Za sad, u takvim slucajevima jos uvek imam privatnu alternativu.

Probaj da se obratis na nekim forumima, sajtovima, blogovima...koji pokrivaju teritoriju Vojvodine :heart:.

Sahranio sam ga u Čortanovcima jer tamo imam vikendicu, tako sam ga vratio tamo gde i pripada-prirodi.A to što kod nas ne postoji groblje za mezimce, to govori kakvo smo mi društvo.Meni jako žao što to nema kod nas jer bi tako postojalo i mesto sećanja na naše mezimce koji su ujedno i članovi naših domaćinstava.

Molim vas pomozite. Upravo sam se uclanila jer imam veliki problem i ne znam sta da radim. Moja obozavana rotvajlerka Lea stara je 29 meseci. Problem je poceo pre nekih 6 meseci .Pojavio se otok na poslednjoj dojci,veteriner je konstatovao mastitis i prepisao terapiju antibioticima,temperatura i crvenilo je nestalo, ali otok se neznatno smanjio.Posle jos nekoliko poseta veterinar je predlozio da malo omrsa i da ce to proci.Otok se malo smanjio ali je veterinar to pripisivao njenoj nesto vecoj tezini.Pre mesec dana je imala i laznu trudnocu i vet. je rekao da je najbolje da to prodje prirodno. I proslo je za par dana. Medjutim taj otok mi neda mira, pa sam ja ponovo juce otisla kod veterinere gde je on pregledavsi je rekao da ne bi trebalo da je tumor jer je tkivo mekano[zaboravila sam strucan izraz],a kod tumora je cvrsto i prepisao bromokriptin 2,5mg uvece.Inace ona je imala 2 teranja i nije parena. veoma sam zabrinuta imolim vas da mi pomognete nekim savetom sta bi to moglo biti i sta da radim. Inace taj veterinar vazi za najboljeg u Cacku[naravno po ocenama vlasnika kucnih ljubimaca].Unapred zahvalna.

Ja bih ti preporucila da odes kod nekog drugog veta ili ako si u mogucnosti na vet fax u Beograd.

imam i ja jedno pitanje. imam zenkicu maltezera koja sada ima 20 meseci, uskoro ocekujemo drugo teranje, i na predlog veterinara cemo je i pariti prvi put. interesije me da li je potrebno izvrsiti neke testove da kako bismo bili sigurni da ce sve proci ok?

Trebate i njoj a i njenom muzijaku da izvadite bris da slucajno nemaju neke bakterije,a i posto verujem da ne zivite i sa muzijako radite posle desetog dana progesteron test da bi ste znali kad da je parite.

Back