Pitajte u vezi zdravlja

ja sam moju macku dok je doila hranila granulicama za macke doilje
oslanjala sam se na to i nisam ni uzimala u obzir da se ne hrani kako treba
umrla je od nedostatka kalcijuma
eto
veterinar mi je rekao
pa oni ne stavljaju za coveka sve sto treba u lekove a kamo li za zivotinje
toliko o ranulicama
moze da posluze ali nemoje se oslanjati na to

Laki se juce kupao na Savi i rasekao zadnju desnu sapu:(,verovatno je stao na neku razbijenu flasu:think: ili ko zna sta(mentoli svasta bacaju iako je to gradska plaza i trebalo bi da bude cisto:evil:),gledala sam nije mu nista ostalo u rani,nije,malo krvari,taman je pocela da se pravi krastica ali on poceo da seta pa opet pocela krav:sad2:stawili smo bivacin:!:....on je stalno lize(to je dobro zar ne:?:)...pa pitanje je da li treba da se previja:?:

Laki se juce kupao na Savi i rasekao zadnju desnu sapu:(,verovatno je stao na neku razbijenu flasu:think: ili ko zna sta(mentoli svasta bacaju iako je to gradska plaza i trebalo bi da bude cisto:evil:),gledala sam nije mu nista ostalo u rani,nije,malo krvari,taman je pocela da se pravi krastica ali on poceo da seta pa opet pocela krav:sad2:stawili smo bivacin:!:....on je stalno lize(to je dobro zar ne:?:)...pa pitanje je da li treba da se previja:?:

Nikako nemoj da previjas sapu jer tako samo stvaras izuzetnu podlogu za razvoj bakterija. Rana mora da se susi. Ja ti preporucujem da u humanoj apoteci kupis flogocid mast i mazes mu tu ranu sto vise puta dnevno,brzo ce da zaraste a i sprecice infekciju.

Ма ништа, опуштено. Морам ти рећи да си имала среће - мој пас је исто тако на Дунаву налетео на флашу и исекао пола шапе са унутрашње стране и поцепао вене! Изгубио је трећину своје крви и једва су га спасли, операција је трајала 2 сата! Рекли су да није био у форми (редовно сам га тренирала) и снажан не би преживео.

Ma jutros mi je bila frka,(sinoc se rasekao)bas je izgledao tuzno i gde god stane ostaje crven trag.........ali evo ga sad je vec zivnuo,vec vija bube po dvoristu,nestaje bas skroz na sapu,ali bolje nego jutros..........a i uziva,pustili smo ga u kucu sinoc a i danas,ostace unutra dok ne ozdravi....

Poslednja izmena:
Verovatno je povređen samo deo nervnog stabla koje se proteže niz nožicu pa zato ima ograničene sposobnosti. Nažalost, šanse da se nevri oporave su minimalne, tvom mačetu u prilog ide jedino mladost i to što si ga ti pronašla. Isforsiraj mu malo B komplex vitamina, ima ih dosta u pivskom kvascu.

Hvala, mada ima novih momenata, blago pustanje noktiju, ali nedovoljno za penjanje, vidim da se oslanja na shapicu, ali je skroz deformisana prema spolja, bez bola na dodir, verovatno je proces zavrsen i to je trajno. Inace, mache je izuzetno veselo i zivahno, mada jos uvek mrsavo, ali za nekih osam dana koliko je kod mene, poraslo je.

Sestra mi je dala njeno morsko prase na čuvanje,ali mi se čini da će uginuti,prvo nije mogao da pokrene zadnje noge,a čini mi se da sad uopšte ne može da se kreće i neće da jede.Tako mi je uginuo i hrčak,zaista ne znam šta da radim,da li mogu nekako da ga spasem?Molim Vas,treba mi hitno neki odgovor-pomoć!!!Unapred zahvalna

Ja sam danas vodila machku kod veterinara pa evo da ispricham mozhda nekome pomogne.. Pochele su da joj se prave rupe, tj da joj opada dlaka na nekim mestima (na vratu, iza uha..).. Veterinar mi je rekao da su to gljivice koje se prenose tokom parenja i ne samo parenja vetj tokom kontakta sa drugim machkama.. Dobila sam shampon protiv gljivica kog mozhete natji u apotekama to je inache shampon za ljude.. i dobila neke kao vakcine koje se ne ushpricavaju vetj posle kupanja utrljaju na ta mesta i prosushe fenom/peshkirem.. Tretman se ponavlja 2-3 puta zavisi od toga koliko ima puno mesta.. i da.. tretman pochinje posle zavrshetka 'perioda parenja' i uz to ide i ''generalka'' cele kutje i mesta na kojima maca spava jer su te gljive prenosive a one se kretju kroz vazduh ^^ Toliko o tome nadam se da tje nekome biti od pomotji :P

Molim za pomoc! Moja persijska maca(ustvari mesanac )odkad su pocele vrucine sve manje i manje jede,zadnjih dana maltene zivi na vodi....cesto i povraca....uglavnom je unutra sem kad je lepo izvedem je napolje ali na kaisu-i...napunila se buvama...ogrlicu ne podnosi-odmah povraca,veterinar mi je dao neku ampulu koju sam rastvorila u vodi i okupala je...s'obzirom da one dosta vremena provode u ciscenju krzna-lizanju-opet je pocela da povraca od tih otrova...veterinar joj je dao vitaminsku injekciju da pojaca apetit -ali nema pomoci-ne jede...do sada je jela wiskas-odbija -kao i friskies,rojal...nista nece...sta da radim?pomagajte:worth:

aaaaaa....opet problemi, mache ima proliv, sa krvavim zavrsetkom. pre neki dan se prezderavalo, uglavnom sam davala raskvasenu hranu za macice, posto suvu nije htelo da jede, ponekad malo kuvane ostatke hrane, mleko jednom na dan. sada dajem suve briketice i samo vodu, koju pije vise nego inace, ali i dalje skace od srece kad dobije parce stisnjene sunke. Ponasa se uobicajeno, veselo je i stalno trazi drustvo. Molim misljenje...hvala

aaaaaa....opet problemi, mache ima proliv, sa krvavim zavrsetkom. pre neki dan se prezderavalo, uglavnom sam davala raskvasenu hranu za macice, posto suvu nije htelo da jede, ponekad malo kuvane ostatke hrane, mleko jednom na dan. sada dajem suve briketice i samo vodu, koju pije vise nego inace, ali i dalje skace od srece kad dobije parce stisnjene sunke. Ponasa se uobicajeno, veselo je i stalno trazi drustvo. Molim misljenje...hvala

jel ochishceno od glista?

Molim za pomoc! Moja persijska maca(ustvari mesanac )odkad su pocele vrucine sve manje i manje jede,zadnjih dana maltene zivi na vodi....cesto i povraca....uglavnom je unutra sem kad je lepo izvedem je napolje ali na kaisu-i...napunila se buvama...ogrlicu ne podnosi-odmah povraca,veterinar mi je dao neku ampulu koju sam rastvorila u vodi i okupala je...s'obzirom da one dosta vremena provode u ciscenju krzna-lizanju-opet je pocela da povraca od tih otrova...veterinar joj je dao vitaminsku injekciju da pojaca apetit -ali nema pomoci-ne jede...do sada je jela wiskas-odbija -kao i friskies,rojal...nista nece...sta da radim?pomagajte:worth:

Ja bih ti preporucila da je odvedes kod nekog drugog veta. Mada macke cesto povrate dlake kojih se nagutaju,probaj da joj nadjes trave da jede.

Pozdrav svima! Nova sam u ovome, pa se unapred izvinjavam zbog mogucih gresaka :)
Imam stene zlatnog retrivera, zenku staru 5 meseci. Na donjoj usni joj se pojavila neka izraslina lici mi na bradavicu. To je bilo sitno pa kako je ona rasla i to je poraslo. Bele je boje, ima oko 3 mm precnika i bobicasto je, lici na kupinu. Da li je to stvarno bradavica ili imam razloga za brigu? Nisam isla kod veterinara. Stene je primilo 3 vakcine do sada.
Unapred hvala!

nije...moze pomoc? sta kupiti?

Idi u veterinarsku apoteku i trazi nesto protiv glista...reci koliko je mace staro...dace ti sta treba
veterinarske apoteke za koje ja znam su "beka" u sime milosevica (kod maksima gorkog,blizu chuburskog parka) i ima jedna u sarajevskoj ulici ali ne secam se gde tachno,tj.koji broj....
ili jednostavno zovi veterinara i veterinar ce dati maci sta treba....njima se obichno daje u obliku paste....
takvu stolicu ima zbog glista....
zovi veterinara to ti je najjednostavnije

Idi u veterinarsku apoteku i trazi nesto protiv glista...reci koliko je mace staro...dace ti sta treba
veterinarske apoteke za koje ja znam su "beka" u sime milosevica (kod maksima gorkog,blizu chuburskog parka) i ima jedna u sarajevskoj ulici ali ne secam se gde tachno,tj.koji broj....
ili jednostavno zovi veterinara i veterinar ce dati maci sta treba....njima se obichno daje u obliku paste....
takvu stolicu ima zbog glista....
zovi veterinara to ti je najjednostavnije

hvala ti puno, ja sam iz Zrenjanina, otici cu ipak do veterinara, mada joj je bolje, nema krvi, ali ne odustajem...

Pozdrav svima! Nova sam u ovome, pa se unapred izvinjavam zbog mogucih gresaka :)
Imam stene zlatnog retrivera, zenku staru 5 meseci. Na donjoj usni joj se pojavila neka izraslina lici mi na bradavicu. To je bilo sitno pa kako je ona rasla i to je poraslo. Bele je boje, ima oko 3 mm precnika i bobicasto je, lici na kupinu. Da li je to stvarno bradavica ili imam razloga za brigu? Nisam isla kod veterinara. Stene je primilo 3 vakcine do sada.
Unapred hvala!

Moj pas je to imao i uzet mu je bris u kom su pronašli neke bakterije i prema antibiogramu je dobio terapiju. Posle 3 dana antibiotske terapije je počelo da se smanjuje a posle nedelju dana kao da nikad ničega nije ni bilo. Dakle, uzmi joj bris.

Back