Pitajte u vezi zdravlja

Interesuje me da li mi je kuce mozda bolesno jer je danas jako cvilelo i balavilo ali kako joj se ja priblizim ona prestane i da cvili i balavi,a primetila sam i da guta pljuvacku.Ona se okucila pre dva meseca i ima jedno kuce i ne voli kad ga mazim pa se pitam da to nije reakcija zbog ljubomore ili je u pitanju nesto drugo.Hvala unapred.

koliko treba da okvirno da macku prodje uganuce sape?znam da samo pitanje zvuci glupo,ali zvala sam veta pre nekoliko dana,kada je gasa poceo da hramlje i on je rekao da je uganuce,cim se on ipak oslanja na tu nogu(nije prelom,da je veriovatno nezgodno naskocio) jer nema ni otoka ni nista...ali to je bilo pre sedam dana,on i dalje hramlje i drzi desnu sapicu podignutu...sve radi,i trci i skace i penje se,ali se vidi da ne moze bas da se osloni na tu sapu normalno...i sada sam skroz zbunjena:s

@micaigoxy - ti si veterinar/ka?
p.s. tvoj savet nije bio apsolutno NI OD KAKVE koristi, tako da molim te me sa takvim savetima preskoci next time...
a sto je tebi problem da pozoves veta?on treba da pregleda psa,da opipa besiku i ostalo a ne da na osnovu tvoje konstatcaji da stene piski na 20 minuta ovde dobijes odgovor!bolje spreciti nego leciti,bolje da ti kaze da nije nista nego da se kuci pogorsa stanje..za neke stvari je neophodan pregled...
ako nemas veterinara,tj broj to se lako resi,mogu ti poslati na pp...srecno...

@micaigoxy - ti si veterinar/ka?
p.s. tvoj savet nije bio apsolutno NI OD KAKVE koristi, tako da molim te me sa takvim savetima preskoci next time...

izvini ali pametniji savet i neces dobiti....
ako ti je pas bolestan zovi veta.....psi se ne leche preko foruma....da se bolesti leche preko neta,niko nikada ne bi morao kod lekara da ide...

Poslednja izmena:
Za Olju i Lucky Charm: Moj muž je veteriunar a ja sam tehničar i mi vam savetujemo da zovete veterinara umesto što ovde prozivate devojku koja je smo htela da vam pomogne savetom kako bi ona postupila jer ona za razliku od vas bar ima iskustva sa životinjama i iskreno ih voli čak i ako nisu čistokrvni kokeri. :rtfm:

samo da vam napisem
juce smo odneli macu na infuziju,nepokretna macka koja bulji u nepostojecu tacku
..,,predlozio je da je uspavamo,ali ,,ja nisam mogla to da dozvolim,pomisao da cu izgubiti tu macku bila mi je grozna
,,stanje je bilo ne promenjeno, ali , pocela je da povraca......
bilo je grozno za gledati je
,,,,pronasli smo cak i neki institut koji radi akupunkturu za zivotinje,ali kasno smo sesetili
davljnik se i za slamku hvata,,,,,
odjednom .nepomicna macka , koja je dva dana buljila u daljinu i bila paralizovana ,,je ustala ,,,i pocela da jeci..Bilo je grozno za videti,,,ne znas sta ti je teze, da gledas kako se muci ,i kako je boli ,ili da pomislis da joj se blizi kraj i da je neces vise videti
otisla sam na posao
,,kada sam se vratila,rekli su mi da je umrla posle sat vremena kada sam ja otisla,,,
imala je izraz lica,,,koji mi se ne da opisivati,,jadna moja cici
,,,,Samo da napomenem,da sam imala tri cetri macke u zivotu ali ni jedna nije bila kao ova macka
Cak i komsinica ,koja ne voli macke,a ni ljude
je izjavljivala kako je ona drugacija od ostalih macaka
Nesto je bilo u njoj,,recimo,ja je nikaa nisam videla da nakostresi dlaku na manje macke,kao ni na ove vece
a nisam videla ni druge ,one velike i opasne macke ,da je napadaju...
,,,elem
Kada vam kaze veterinar da zivotinju treba uspavati,
poslusajte ga,

ako vam je stalo do te zivotinje ,poslusajte ga ,,,jako je sebicno ne uspavati je,,, jos mi je slika u glavi kako se moja macka trgla iz dvodnevne kome i pocela da jeci,,,
istog momenta sam bila odlucila da je dam na uspavljivanje kada se vratim sa posla....
eto
a da
bolovala je od bolesti koja postoji i kod zena
od nedostatka kalcijuma,,,eto

ako vam je stalo do te zivotinje ,poslusajte ga ,,,jako je sebicno ne uspavati je,,, jos mi je slika u glavi kako se moja macka trgla iz dvodnevne kome i pocela da jeci,,,
istog momenta sam bila odlucila da je dam na uspavljivanje kada se vratim sa posla....
eto
a da
bolovala je od bolesti koja postoji i kod zena
od nedostatka kalcijuma,,,eto

Žao mi je. Baš sam se nadala da će se izvući, imalo je za nju nade.

Tara, ne znam za mace, sve je individualno ali mislim da će se Gaša brzo srediti. Verovatno si već primetila da se stanje popravlja iz dana u dan.

Tara, ne znam za mace, sve je individualno ali mislim da će se Gaša brzo srediti. Verovatno si već primetila da se stanje popravlja iz dana u dan.

ma stvar je u tome sto se ne popravlja,ja sam ocekivala da hoce i svakog dana gledam,ali je bukvalno isto,njemu se to desilo2.juna,sada je deveti i nista nije bolje,radi on skoro sve,ali se vidi napor kada trci,ili naskace,sada mi se cini da se zapravo sve manje oslanja na tu sapicu...primetila sam i kvrzicu na sapi,tj opipala sam je,sa gornje strane sape,na levoj sapi to nema,i bas je tvrda,tako da cu danas opet pozvati veta...

samo da vam napisem
juce smo odneli macu na infuziju,nepokretna macka koja bulji u nepostojecu tacku
..,,predlozio je da je uspavamo,ali ,,ja nisam mogla to da dozvolim,pomisao da cu izgubiti tu macku bila mi je grozna
,,stanje je bilo ne promenjeno, ali , pocela je da povraca......
bilo je grozno za gledati je
,,,,pronasli smo cak i neki institut koji radi akupunkturu za zivotinje,ali kasno smo sesetili
davljnik se i za slamku hvata,,,,,
odjednom .nepomicna macka , koja je dva dana buljila u daljinu i bila paralizovana ,,je ustala ,,,i pocela da jeci..Bilo je grozno za videti,,,ne znas sta ti je teze, da gledas kako se muci ,i kako je boli ,ili da pomislis da joj se blizi kraj i da je neces vise videti
otisla sam na posao
,,kada sam se vratila,rekli su mi da je umrla posle sat vremena kada sam ja otisla,,,
imala je izraz lica,,,koji mi se ne da opisivati,,jadna moja cici
,,,,Samo da napomenem,da sam imala tri cetri macke u zivotu ali ni jedna nije bila kao ova macka
Cak i komsinica ,koja ne voli macke,a ni ljude
je izjavljivala kako je ona drugacija od ostalih macaka
Nesto je bilo u njoj,,recimo,ja je nikaa nisam videla da nakostresi dlaku na manje macke,kao ni na ove vece
a nisam videla ni druge ,one velike i opasne macke ,da je napadaju...
,,,elem
Kada vam kaze veterinar da zivotinju treba uspavati,
poslusajte ga,

:sad2::sad2: sad sam se setila moje Coke...isto je bila posebna maca

ma stvar je u tome sto se ne popravlja,ja sam ocekivala da hoce i svakog dana gledam,ali je bukvalno isto,njemu se to desilo2.juna,sada je deveti i nista nije bolje,radi on skoro sve,ali se vidi napor kada trci,ili naskace,sada mi se cini da se zapravo sve manje oslanja na tu sapicu...primetila sam i kvrzicu na sapi,tj opipala sam je,sa gornje strane sape,na levoj sapi to nema,i bas je tvrda,tako da cu danas opet pozvati veta...

Najbolje je tako, bolje da on vidi o čemu se radi nego da ispadne neki ozbiljan problem.

Molim vas za hitan odgovor,imam psa zenku koja je u teranju i po svoj prilici bila je nestasna,a za koji dan ima zakazanu sterilizaciju,pa me interesuje da li je moguce da ako je zakevila,a u medjuvremenu se sterilise,istera trudnocu do kraja?(ako me je iko razumeo sta sam htela da kazem!)Veliki pozdrav i hvala!

Molim vas za hitan odgovor,imam psa zenku koja je u teranju i po svoj prilici bila je nestasna,a za koji dan ima zakazanu sterilizaciju,pa me interesuje da li je moguce da ako je zakevila,a u medjuvremenu se sterilise,istera trudnocu do kraja?(ako me je iko razumeo sta sam htela da kazem!)Veliki pozdrav i hvala!

Imaš temu Sterilizacija kuja i mačaka, pogledaj tamo detaljno a zasad ukratko, sterilizacija je hirurški zahvat kojim se odstranjuju jajnici i materica. Znači, nema jajnike koji proizvode između ostalog hormone trudnoće i nema matericu u kojo bi trebalo da porastu ti štenci do koćenja a nema ni tih zametaka, i oni su odstranjeni sa sve matericom u koju su se već smestili. I jedan savet: sačekaj dok joj prođe teranje, odloži sterilizaciju jer je materica jako nezgodno prokrvljena, tj. krvni sudovi su nezgodno raspoređeni u toku teranja pa dosta krvari. Čak ni kad odmakne skotnost, nije tako rizično kao u toku teranja.

Molim, i drugi put, mada se nadam da neće trebati. Najvažnije je da je mačak bolje, to su neki pozitivni znaci.
počeo je napokon sam da jede,obilno kao i pre bolesti,jedina je promena u odnosu na pređašnje stanje(pre bolesti)da je sada deset puta bezobrazniji,u smislu da misli da mu je u kući sve dozvoljeno,i mnogo se više mazi,prede i penje da spava na babi i dedi nego pre.valjda je osetio koliko ga vole.a noću je opet počeo da skita.
sreća je prava miom što postojite ovde na forumu,i od srca delite prave savete.jer da nam niste pomogli,macan ne bi i dalje uveseljavao naš dom.
još jednom hvala:cmok:

Najbolje je tako, bolje da on vidi o čemu se radi nego da ispadne neki ozbiljan problem.

sada je bio vet,nije prelom ali je ligamente nesto...objasnio mi je strucno,nista ozbiljno,samo je nezgodno sto je mlad i nestasan i sto ne shvata da treba da miruje da bi proslo,tako da ga par dana necu pustati napolje uopste...i rekao mi je da,posto je mnoogo veliki rastom da mu dajem kafortan i ad kapi,za kosti,tj zbog kalcijuma...ipak dobro je da nije nista ozbiljno : )

sada je bio vet,nije prelom ali je ligamente nesto...objasnio mi je strucno,nista ozbiljno,samo je nezgodno sto je mlad i nestasan i sto ne shvata da treba da miruje da bi proslo,tako da ga par dana necu pustati napolje uopste...i rekao mi je da,posto je mnoogo veliki rastom da mu dajem kafortan i ad kapi,za kosti,tj zbog kalcijuma...ipak dobro je da nije nista ozbiljno : )

Kapi neka budu uljane, opasno je kad se predoziraju a sa vodenim je to lako. Uz dodatak kalcijuma bi trebalo i ligament brže da mu se sredi.

Back