Pitajte u vezi zdravlja

I meni je drago da je mačence piš-kakilo :lol: , ja sam skoro bila u veoma sličnoj situaciji sa mačetom koje je imalo problem sa levim okom.
Ujedno i da obavestim sve ljubitelje životinjica sa Krstarice, da se mali Macko što je imao problem sa levom okom, preselio danas na Novi Beograd iz Kaludjerice!
Oduševljena sam budućim vlasnikom, a Macko će od sada imati i drugara kojeg su udomili preko štanda NOA udruženja na Slaviji pre neki dan.
Pozdrav svima :wink: !

Mili:
Маце су имале мало мање од 10 дана, нисам сигурна тачно колико, тако да, ако могу да ти помогнем, слободно питај шта те занима!

superishka :) faja jos jednom! a jesu li tvoje mace imale mamu, posto rece da si ih hranila?
jer, sad me zanima...da li male mace mama lize po okicama kada krenu da ih otvaraju...ili je to proces sto se tice kog ne treba da brinem...

tnx unapred!

black_flower:
superishka :) faja jos jednom! a jesu li tvoje mace imale mamu, posto rece da si ih hranila?
jer, sad me zanima...da li male mace mama lize po okicama kada krenu da ih otvaraju...ili je to proces sto se tice kog ne treba da brinem...

tnx unapred!

Имала сам једну женку која је дошла ниоткуд ... и припитомила се, али није била код мене у кући, него тако - сврати. И она се омацила. Прво легло је успела да отхрани 2 недеље, после тога је нестала, а кад смо је нашли, била је на ивици смрти, малаксала, беживотна, измучена. И изгубила је млеко. Тада смо отхранили та 3 мачета оном мешавином. И били су стварно прелепи, један од њих је код мене, још увек. Ако мало прелисташ тему "представите кућног љубимца", видећеш.
Даље, после тога се опет омацила, друго легло је донело 5 мачета, кад су напунили 3 недеље, мама је погинула. Опет смо их отхранили.
Трећи пут, кад се стварно нисмо више надали таквим ситуацијама, нека маца из комшилука је донела два мала мачета, ма једва да су прогледали, и оставила их. Више се није враћала. Њих смо узели, једно је било сувише слабо и преживело је неких 10-так дана после тога и угинуло. Оба су имала проблема са очима. Значи, мама мора да их лиже и чисти, ми смо то радили физиолошким раствором који сипаш у шприц и испираш им окице и обришеш ватом. После тога, ако постоји нека инфекција, Гентокулин капи или Хлорамфеникол маст за очи. Мало је фалило да остану без ока. То једно које је преживело сам оставила себи, тако да сад имам мачора и мачкицу! И много су срећни и невероватно - много се воле! Он њу стално купа!
Значи, мораш да се мало више бринеш о мачету док оно не постане "самостално" и док не видиш да је с здравствене стране све у реду.

jucem sam operisala moju kucu.u pitanju je sterilizacija.doila je anesteziju u butinu i to juce oko 5 sati.danas je ustala dva puta i ustaje samo kada hoce da se okrene na drugu stranu.ne pije vode dajem joj kasikicom.rekli su mi da ne sme da jede dok skroz ne ustane da se oseca stabilnom.mene zanima da li ja trebam do nekog vremena ako ne ustane da je nateram da ustane?i sta bih jos trebalo da znam da joj pomognem.ne mozamo napolje zbog toga da idemo, i sva sreca pa ona piski tu gde lezi samo pusti.e sad da li je to normalo ili ima tu neki problem pa nema kontrolu besike.hvala unapred i mozda postavim jos neko pitanje u buduce dok se ne oporavi jer tako se ja smirujem:)

tina_ns:
jucem sam operisala moju kucu.u pitanju je sterilizacija.doila je anesteziju u butinu i to juce oko 5 sati.danas je ustala dva puta i ustaje samo kada hoce da se okrene na drugu stranu.ne pije vode dajem joj kasikicom.rekli su mi da ne sme da jede dok skroz ne ustane da se oseca stabilnom.mene zanima da li ja trebam do nekog vremena ako ne ustane da je nateram da ustane?i sta bih jos trebalo da znam da joj pomognem.ne mozamo napolje zbog toga da idemo, i sva sreca pa ona piski tu gde lezi samo pusti.e sad da li je to normalo ili ima tu neki problem pa nema kontrolu besike.hvala unapred i mozda postavim jos neko pitanje u buduce dok se ne oporavi jer tako se ja smirujem:)

Bez brige,oporavak od anestezije nekada traje duze ali bice sve u redu,sve je to sto si navela savrseno normalno i nista posebno ne moras da cinis.

srdjane reci mi ima jos neceg novog danas je isla prvi put napolje i prvi put smo je nosili,piskila je krvs,kazu da je to normalno da se ona ustvari cisti.obicno piski dva puta kada izadje i drgi put je bas gusca krv.kaze mi veterinar da je to normalno i da ce to tako biti i sutra,ali ja nesto volim i da cujem i od tebe misljenje,nekako ti bas znas da uveris:)

da li neko zna koliko grama granula treba psu od 7 meseci, ima dva obroka dnevno a jedan od njih je kuvano a drugi granule?
u pitanju je engleski seter koji je stalno u pokretu, konstantno trcka po dvoristu, toliko energije nikad nisam videla u jednom psu :)
hvala unapred, pozdrav :)

Dosta :? ,
Pregled valjda ne košta ništa, ali vakcina je oko hiljadu...A kada mače napuni dva meseca, bilo bi poželjno da primi dve vakcine (jedna protiv besnila i jedna koja se zove polivalentna, koja je protiv virusa i mačijih bolesti odredjenih).
E, nakon mesec dana od toga treba da primi i revackinu obe vakcine, pa računaj!
Tada zajedno sa prvom ili neposredno pre prve ture vakcina, treba da proguta i deo tabletice protiv glista, crevnih parazita. To je oko 1oo dinara, Cestal Cat jedna tableta na 4 kilograma.Mače od oko dva meseca ima oko jedan kg, pa ide četvrtina tablete.

Ja se izvinjavam Srdjanu što nepozvana odgovaram, samo želim da ubrzam odgovor.
Meni nisu baš ovako konkretno odgovarali veterinari, pa sam nakon nekog vremena raspitivanja saznala, ali ne želim da iko drugi toliko luta.
Ja još želim da pohvalim Srdjana na angažovanju oko ovog foruma Krstarice. Meni lično je pregledniji i znatno interesantniji forum Životinjskog Carstva, ali kada je reč o delu Pitajte Veterinara, uvek kvalitetnije(brže, efikasnije, ljubaznije) prodjem ovde. :-D

mačorčić CULE :):
Dosta :? ,
Pregled valjda ne košta ništa, ali vakcina je oko hiljadu...A kada mače napuni dva meseca, bilo bi poželjno da primi dve vakcine (jedna protiv besnila i jedna koja se zove polivalentna, koja je protiv virusa i mačijih bolesti odredjenih).
E, nakon mesec dana od toga treba da primi i revackinu obe vakcine, pa računaj!
Tada zajedno sa prvom ili neposredno pre prve ture vakcina, treba da proguta i deo tabletice protiv glista, crevnih parazita. To je oko 1oo dinara, Cestal Cat jedna tableta na 4 kilograma.Mače od oko dva meseca ima oko jedan kg, pa ide četvrtina tablete.

Ja se izvinjavam Srdjanu što nepozvana odgovaram, samo želim da ubrzam odgovor.
Meni nisu baš ovako konkretno odgovarali veterinari, pa sam nakon nekog vremena raspitivanja saznala, ali ne želim da iko drugi toliko luta.
Ja još želim da pohvalim Srdjana na angažovanju oko ovog foruma Krstarice. Meni lično je pregledniji i znatno interesantniji forum Životinjskog Carstva, ali kada je reč o delu Pitajte Veterinara, uvek kvalitetnije(brže, efikasnije, ljubaznije) prodjem ovde. :-D

Hvala na pohvalama,ima da se uobrazim.
Odlicno si odgovorila.Vakcine se otprilike tako krecu cene,mada koliko sam upoznat u bg su cene vise.Sto se pregleda tice po novom cenovniku veterinari su obavezni da ga naplacuju,mada mnogi od nas to ne cine.

iwana81:
da li neko zna koliko grama granula treba psu od 7 meseci, ima dva obroka dnevno a jedan od njih je kuvano a drugi granule?
u pitanju je engleski seter koji je stalno u pokretu, konstantno trcka po dvoristu, toliko energije nikad nisam videla u jednom psu :)
hvala unapred, pozdrav :)
Trebalo bi na svakom pakovanju hrane da pise koliko je prosecno potrebno za odredjenu starosnu kategoriju.

Imam jedno pitanje....
Vec dva dana moj pas jako cvili (bolno jeci) kada treba da sedne ili ustane. Inace se normalno ponasa sto se tice jela, vrsenja nuzdi, stolica mu je normalna...lepo hoda i veseo je. Sutra cu ga odvesti na pregled, ali me zanima da li smem nesto da mu dam protiv bolova, i ako imate predstavu sta bi to moglo da mu se desava. Mozda ste imali slicna iskustva....

Jedno pitanje...:)Maca mi je pala sa prozora,koji je inace na drugom sparatu(oko 8 metara) i povredila je nos...Naime nos joj krvari i kad izdise curi joj krv....Mozes li mi reci dal treba da je vodim kod veterinara? I koliko kosta klasican pregled veterinara?Hvala unapred!

ZAR JE MOGUĆE DA ĆEŠ DOPUSTITI DA TI KUĆNI LJUBIMAC PADNE SA PROZORA I DA PRITOM PITAŠ PREKO INTERNETA VETERINARA ŠTA DALJE DA RADIŠ???!??
Mačku u ruke i pravac veterinar! U slučaju da budeš imala neverovatne sreće sa svojom macom, da maci bude dobro, želim ti da staviš mrežicu na prozore ili na terasu, kako bi ubuduće izbegla nesreću. Zamisli da ti je dete tako ispalo...!?!?!
Ustvari, nadam se da se šališ neslano!!!!1

LepaLuki:
Imam jedno pitanje....
Vec dva dana moj pas jako cvili (bolno jeci) kada treba da sedne ili ustane. Inace se normalno ponasa sto se tice jela, vrsenja nuzdi, stolica mu je normalna...lepo hoda i veseo je. Sutra cu ga odvesti na pregled, ali me zanima da li smem nesto da mu dam protiv bolova, i ako imate predstavu sta bi to moglo da mu se desava. Mozda ste imali slicna iskustva....

Najbolje je psa odvesti sto pre kod veterinara na detaljan pregled.

Back