Pitajte u vezi zdravlja

bigbear23:
Imam zlatnog retrivera starog četiri meseca, pre nekoliko dana mu se jedno uvo ''prelomilo'' po dužini, tj. više ne stoji pravo na dole već kao da je stalno povučeno nazad (npr. kao kada se raduje - s'tim što tada oba uva pomeri unazad :) ) Očekujući da će samo da se ispravi, nisam ništa posebno preduzimao.
Pitanje : da li je u ovom slučaju potrebno korigovati uvo na neki poseban način - kao kod nekih drugih rasa pasa, da li je možda manjak kalcijuma u pitanju ili će možda ipak samo da se ispravi??
P.S. proverio sam mu uvo i nema nikakvih upala

Unapred hvala! :D
I ja imam isti problem, samo sa labradorkom starom 3 meseca, isto tako odose usi nazad i kad se vrate ne vrate se onako da vise normalno nego se prelome.

To je jedna od najtezih anomalija koji se mogu korigovati.Probaj sa leukoplastom odn. hanzaplastom da zalepis usi.Pre zalepljenja usnu skoljku dobro ocisti alkoholom od masti.tu lepljivu traku iseces u krug i sa unutrasnje strane stavljas, krajevi trake se moraju poklopiti.ovo ponekad uspeva.najmanje tri nedelje mora da bude zalepljeno.

Srdjane, ako moze jedno pitanje?
Imam macku koju moram redovno da pustam napolje jer divlja u stanu ( naravno ko ne bi ) ali sam pocela kao i sve kucne ljubimce da je kupam na svakih 1.5 mesec ili 2 meseca, samo sa vodom. Ne volim kada bas izgleda kao ulicna prljava maca. Rekli su mi da moze da se kupa ali bez sampona , tako i radim. Jel je to u redu?

Unapred hvala na odgovoru :p

Neptunijanka:
Srdjane, ako moze jedno pitanje?
Imam macku koju moram redovno da pustam napolje jer divlja u stanu ( naravno ko ne bi ) ali sam pocela kao i sve kucne ljubimce da je kupam na svakih 1.5 mesec ili 2 meseca, samo sa vodom. Ne volim kada bas izgleda kao ulicna prljava maca. Rekli su mi da moze da se kupa ali bez sampona , tako i radim. Jel je to u redu?

Unapred hvala na odgovoru :p
bolje uzmi flasu vode i sipaj malo sirceta i time je istrljaj,mnogo je efikasnije od vode.

imam tako lepog crnog macka.to mi je jedna od macaka i pasa koje imama i koji zive zajedno.:-)
e sad problem je seldeci.nestao je pre par nedelja macor i vratio se posle dve nedelje skoro bez dlake,ima neke crne kao krastice po sebi,mrsav je i uzasno izgleda.da li je suga?
neki veterinar (koji je vis eza krave i svinje) kaze da je to suga. nasla sam na netu nesto o sugi ali me zanima koji lek je dobar za to.i da li se moze kupiti na divlje tj. bez recepta?i koliko otprilike kosta?nazalost i to pitanje je jakoo bitno:-(
hvala

E Srdjane treba mi jedna informacija ,hitno.:)Kako da znam dal mi je maca mozda skotna?Koji su simptomi?PItam jel se moja maca u poslednje vreme ponasa jako cudno...Udebljala se i samo lezi...Bojim se da nije bolesna:(Zato te molim da mi odgovoris das znam sta cu dalje..Hvala unapred!

zeka muzjak ima dva testisa i penis, zecica vaginu i vulvu.Kod odraslih primeraka se lako primecuju dva testisa koji su odprilike 2-3 cm duzine i 1cm sirine,penis se nalazi u tkzv.futroli i blago je iskrivljen, na vrhu je kupastog oblika .Testisi do 3 meseca starosti se nalaze stomaku , tek posle se spustaju u kesus.Zeku stavljas na ravnu povrsinu sa levom rukom uhvatis za krst sa repom zajedno.Blago podignes rep, sa desnom rukom polni organ povuces dole,ako ti iskoci nesto od 1-2,5 cm duzine to je penis,/ duzina zavisi od starosti/, i musko. Ako ima samo otvora zecica.Ako ne mozes sam drzati probajte dvojica, jedan drzi samo zeku a drugi dize rep i ostalo...Sretno.

ANAlitichar:
E Srdjane treba mi jedna informacija ,hitno.:)Kako da znam dal mi je maca mozda skotna?Koji su simptomi?PItam jel se moja maca u poslednje vreme ponasa jako cudno...Udebljala se i samo lezi...Bojim se da nije bolesna:(Zato te molim da mi odgovoris das znam sta cu dalje..Hvala unapred!

Jedina tacna dijagnoza se postavlja jedino ultravuznik pregledom mada moguce je pred sam porodjaj primetiti simptome,tipa veceg stomaka,natecene mlecne zlezde itd

dachaboy:
I ja imam isti problem, samo sa labradorkom starom 3 meseca, isto tako odose usi nazad i kad se vrate ne vrate se onako da vise normalno nego se prelome.

Moguće je da sam našao rešenje za problem sa ušima, davao sam mom psu (koji inače ima 4 meseca) malo više kalcijuma (kalcijum tablete - jednu ili dve više nego obično, npr. sa 2 sam povećao na 3), ponekad sam mu granule potapao u jogurt ili eventualno u mleko i uvo mu se ispravilo! :D Hvala na savetu carllo67 - na svu sreću nije bilo potrebe da mu se uši fiksiraju hanzaplastom.

:) Prvi put sam na ovom forumu i mislim da je to što ste pokrenuli ovu temu jako plemenito od Vas. Imam pitanje u vezi moje mačke. Ona se omacila pre skoro dva meseca i još uvek hrani mačiće, a mene zanima kada mogu da je odvedem na sterilizaciju?

zzz...:
:) Prvi put sam na ovom forumu i mislim da je to što ste pokrenuli ovu temu jako plemenito od Vas. Imam pitanje u vezi moje mačke. Ona se omacila pre skoro dva meseca i još uvek hrani mačiće, a mene zanima kada mogu da je odvedem na sterilizaciju?

Ja bih sacekala jos 2-3 meseca da pretsane da ih doji...ali ne znam ako POSTOJI OVDE veterinar on ce ti bolje ispricati.

Srdjan_NS:
Na vas zahtev evo otvaram temu i trudicu se da pomugnem koliko mi znanje dozvoljava.Ako odgovor ne stize uvek bas odmah to je zato sto sam zauzet ali trudicu se u najkracem roku da odgovorim.Mi veterinari nemamo radnog vremena.

P.S. Nadam se u znak zahvalnosti kada otvorim prvu veterinarsku bolnicu u Srbiji,jos sa mesovitim stranim kapitalom da ce te doci kod mene :)))))))

BRAVO SRDJANE!!!

Imam macku koja ima proliv, mrsava je jako, jede redovno, primetila sam da ima probleme sa gutanjem
Bili smo kod veterinara on ju je onako povrsno pregledao nema temperaturu dao joj inkeciju sa antibioticima (valjda) i neku suvu hranu sa vitaminima i dao nam je lek koji je u spricu (bez igle naravno) da joj damo uvece....
Da li su to simptomi nekog trvanja mada sam citala knjige u vezi tog njenog problema pa se spominje i trovanje....
Molim te reci mi koja je tvoja prognoza.
Hvala!!!

Back