Pitajte u vezi zdravlja

Имам малог теријера који у дворишту има своју лепу и комфорну кућицу за псе. Међутим када грми на небу она се толико преплаши и узруја да то није нормално. На хладном времену дахће нон-стоп као да је напољу температура 40 степени. Толико страха код једне животиње нисам видео у свом животу.Исто тако, када на небу прође авион или јато птица понекад она повије реп и тражи прво склониште у дворишту да се сакрије. Пас је мажен и пажен, тако да се не може говорити да је малтеретирана од власника па да има неке фобије. И раније сам имао нпр. немачког ловног теријера и друге, али ово се није дохађало. Има све услове: храну, воду, двориште за трчкарање, редовне вакцине... Како да је умирим.

Ova pitanja se odnose na dve lutalice iz mog kraja.
Jedna ima problem sa ocima. Sa unutrasnje strane oba oka joj se skuplja neka svetlo zeleno-zuckasa sluz, vise kao neki sekret, gusto. I to joj ne curi vec joj se skuplja u oku, svaki dan toga ima sve vise. Da li mozete da mi kazete sta bi to moglo biti?
Druga ima problem sa zadahom. Igrala sam se sa njom, grizla mi je ruku i posle toga sam osetila neprijatan miris, pomirisala sam ruku i shvatila da uzasno neprijatno mirise, na trulo, gnoj, ne znam ni ja na sta. Da li je to u pitanju bolestan zub, ili moze da znaci da ima problem sa stomakom, ili mozda znaci da je samo pojela nesto pokvareno? Primetila sam i da pije vodu iz svake barice pored koje smo prosli a ima i proliv. Inace je vesela. Hvala unapred

Pozdrav svima! :)

Covek od koga sam kupila labradora mi je rekao da je Obi primio vakcinu 30. aprila, (rodjen je 19.marta), ali je veterinar za svaki slucaj odlucio da mu da sada jos jednu, 21. maja, pa za mesec dana re-vakcinu. Pitala sam ga da li ce to skoditi, mislim, 3 vakcine, on je rekao ne, to ce mu samo jos vise ojacati imunitet.

Sve je u redu sa njim, lepo jede, igra se, spava, navikao se da bude sam, nije se jos naucio na svoje mesto za nuzdu, ali polako...
Inace, imam jedan drugi problem... Primetila sam da se cesa, cak ponekad i zacvili dok to radi, pregledala sam ga detaljno nekoliko puta, ali nisam videla ni jednu buvu, pitala veterinara, on ga je tada ovlas pogledao i rekao da je normalno da se malo cesa... Medjutim, sinoc sam mu ipak nasla jednu buvu, i onda sam 2 sata trazila po ovom forumu sta je najbolje da uradim. Videla sam nekoliko pitanja sta dati malom psu od 2 meseca protiv buva, ali nisam procitala nijedan konkretan odgovor, vec se sve vrtelo oko toga da li je frontline dobar za stenad ili nije? Ogrlicu jos ne bih da mu stavljam, jer cemo tek za mesec i po napolje, ali ako je to neophodno, i to cu uraditi.
Elem, ipak sam ga danas zaprasila onim praskom "Bubi", za koji sam procitala da je slab, ali on se vec veceras ponovo cese...
Molim vas, dajte mi neki konkretan odgovor sta da radim? Ne bih da ga gledam dok se cesa i cvili, a i ne bih, naravno da razmnozim buve po stanu.
A, da, jos nesto, na ledjima sam primetila "manjak dlake", tj. iz odredjenog ugla kad se gleda, kao da ima dva mesta gde ima manje dlake, i to sam danas primetila da su se poprilicno uvecala, oko 2cm... Sta bi to moglo biti? Cula sam da postoje buve, tzv. dlakojedi... Mozda su one? :?
Uostalom, evo kako to izgleda... Mozda je normalno? :?

20569093jl7.jpg

Da napomenem, da mu je koza na tim mestima potpuno normalna, kao i ostali deo, tj. nije ni masna, niti se peruta... Sasvim normalna.

Unapred hvala! ;)

_Look_Of_Expectancy_:
Ova pitanja se odnose na dve lutalice iz mog kraja.
Jedna ima problem sa ocima. Sa unutrasnje strane oba oka joj se skuplja neka svetlo zeleno-zuckasa sluz, vise kao neki sekret, gusto. I to joj ne curi vec joj se skuplja u oku, svaki dan toga ima sve vise. Da li mozete da mi kazete sta bi to moglo biti?
Druga ima problem sa zadahom. Igrala sam se sa njom, grizla mi je ruku i posle toga sam osetila neprijatan miris, pomirisala sam ruku i shvatila da uzasno neprijatno mirise, na trulo, gnoj, ne znam ni ja na sta. Da li je to u pitanju bolestan zub, ili moze da znaci da ima problem sa stomakom, ili mozda znaci da je samo pojela nesto pokvareno? Primetila sam i da pije vodu iz svake barice pored koje smo prosli a ima i proliv. Inace je vesela. Hvala unapred

Sto se tice oka probaj psu da stavljas par dana kapi a oci Neodeksacin.
Sto se tice zadaha to se ne mze ovako reci tacan uzrok.Moguce je da su zubi,krajnici,cak i neki procesi u zeludcu ali to je vec pitanje za jedna opsezniji pregled.

Srdjan_NS:
Ne verujem da ce retriver postati agresivan mada nije lose naci neki balans izmedju sirovog i termicki obradjenog mesa.

Ja se izvinjavam,ali psto ja hranim psa iskljucivo zivim mlevenim junecim mesom meni su kao jedinu manu toga nabrojali bakteriju koja ljudima neshteti i prolazi kontrolu...Ali zato moze psu shtetiti...Kako i sami znate da je pas nastao od vuka koji se hrani svezim mesom i shta se sveze meso sadrzi i da te sastojke termickom obradom gubimo...ako nije problem mozete li mi reci i objasniti da li je mit ,prica agresivnost koja se vezuje za zivo meso....
moj pas bash cersto jede meso i veliki pas je u pitanju ali je maza...

mislim da pas ne moze da postane agresivan kad jede zivo meso,ali sam 100% sigurna da moze da postane imun na antibiotike. zivo meso je puno antibiotika i moze da se desi da kad se kuca razboli oni ne pomognu. pa na selu skoro niko ne kuva psima nego im samo baci ono sto je ostalo posle klanja svinje pa oni nisu agresivni.

Od ponedeljka svaki dan nosim mačora na ispiranje bešike, još uvek ne može sam da mokri, mada više nema peska i smirila se infekcija, ali su se pojavili polipi. Sav je jadan i nikakav, naprimao se antibiotika i infuzije, da ne pominjem da ništa ne jede i danima samo popije po malo vode. Povraća ako mu dam nešto na silu-mleko ili pileću supu.Oboje smo sišli s' uma. Naš veterinar kaže da će mu sutra zašiti kateter ako se ništa ne promeni. Juče je dva puta imao kateterizaciju i samo mogu da mislim kako mu je. Da zlo bude veće, i prostata mu je bila jako uvećana, pa su ga i kastrirali. Kako da se rešimo polipa, doktor kaže da su se pojavili zbog iritacije peskom i da će, najverovatnije, nestati sami od sebe, a moj Čeda je više mrtav nego živ.Ima li neko neku ideju?

Doktoreeeee !...Jel mačji treći kapak infektivna bolest?

Imam tri mačora. Dva od godinu i po, treći nema još godinu. Kod jednog starijeg sam primetila taj treći kapak. To je prvo bilo belo, kasnije tek krvavo. Posle nekog vremena, kod drugog se pojavilo na oba oka odjednom ! Jedva gleda, curi neki sekret, krvave su mu oči. Pre pola sata primetim kod ovog malog neke beline u uglovima očiju, i oči su mu nekako čudno sjajne, kao vodene. O čemu se, za boga, radi?
Hvala na odgovoru.

tanana...:
Ja se izvinjavam,ali psto ja hranim psa iskljucivo zivim mlevenim junecim mesom meni su kao jedinu manu toga nabrojali bakteriju koja ljudima neshteti i prolazi kontrolu...Ali zato moze psu shtetiti...Kako i sami znate da je pas nastao od vuka koji se hrani svezim mesom i shta se sveze meso sadrzi i da te sastojke termickom obradom gubimo...ako nije problem mozete li mi reci i objasniti da li je mit ,prica agresivnost koja se vezuje za zivo meso....

Ne brini sigurno nece podivljati od zivog mesa.To je urbana legenda :)

nemampojma:
Od ponedeljka svaki dan nosim mačora na ispiranje bešike, još uvek ne može sam da mokri, mada više nema peska i smirila se infekcija, ali su se pojavili polipi. Sav je jadan i nikakav, naprimao se antibiotika i infuzije, da ne pominjem da ništa ne jede i danima samo popije po malo vode. Povraća ako mu dam nešto na silu-mleko ili pileću supu.Oboje smo sišli s' uma. Naš veterinar kaže da će mu sutra zašiti kateter ako se ništa ne promeni. Juče je dva puta imao kateterizaciju i samo mogu da mislim kako mu je. Da zlo bude veće, i prostata mu je bila jako uvećana, pa su ga i kastrirali. Kako da se rešimo polipa, doktor kaže da su se pojavili zbog iritacije peskom i da će, najverovatnije, nestati sami od sebe, a moj Čeda je više mrtav nego živ.Ima li neko neku ideju?

Nazalaost kamenje u mokraci je velik problem i veterinari se trude da tvom Cedi pomognu kako vidim.Najbitnije je da se omoguci oticanje morkace ostalo su sve sekundarni problemi i ne brini puno.Jesuli mu stavili kateter?

Bi2:
Doktoreeeee !...Jel mačji treći kapak infektivna bolest?

Imam tri mačora. Dva od godinu i po, treći nema još godinu. Kod jednog starijeg sam primetila taj treći kapak. To je prvo bilo belo, kasnije tek krvavo. Posle nekog vremena, kod drugog se pojavilo na oba oka odjednom ! Jedva gleda, curi neki sekret, krvave su mu oči. Pre pola sata primetim kod ovog malog neke beline u uglovima očiju, i oči su mu nekako čudno sjajne, kao vodene. O čemu se, za boga, radi?
Hvala na odgovoru.

Treci kapak nikako nije infektivna bolest. Ovde se sigurno radi o nekoj infekciji i trebalo bi bar jednog macora da odvedes kod veterinara da utvrdi dijagnozu i terapiju.

tanana...:
Ma, kakav mit. To je glupost. Večito sam pse hranila sirovim mesom. Redovno ih vakcinisala, tabletice protiv glista, i to je to.

Srdjane, hvala na odgovoru. Uvek sam mislila da se to dešava starijim mačorima, a Čeda je imao samo 2,5 god. Sinoć je uginuo. Strašno mi je što se toliko kidao nedelju dana, mada su se ovi momci polomili da mu pomognu, otvarali su ambulantu kad god pozovem i stvarno dali sve od sebe.Ali,eto!Krivim sebe jer nisam dozvolila da mu ušiju kateter u četvrtak, a sve zato jer je tog jutra napravio baru u pesku i mislila sam da se stanje popravlja.

nemampojma:
Srdjane, hvala na odgovoru. Uvek sam mislila da se to dešava starijim mačorima, a Čeda je imao samo 2,5 god. Sinoć je uginuo. Strašno mi je što se toliko kidao nedelju dana, mada su se ovi momci polomili da mu pomognu, otvarali su ambulantu kad god pozovem i stvarno dali sve od sebe.Ali,eto!Krivim sebe jer nisam dozvolila da mu ušiju kateter u četvrtak, a sve zato jer je tog jutra napravio baru u pesku i mislila sam da se stanje popravlja.

Ee, znam kako ti je. Nemoj da kriviš sebe, htela si najbolje.

Kao sto sam u novo otvorenoj temi obnarodovala, moja belgijska ovcarka -malionoa je skotna *30 dana( veterinar nam nista nije konkretno rekao da pas treba da koristi *primila je vakcinu protiv stenecaka i da 2 nedelje pre okota treba da prima helmivet), ali sam cula za neke tablete kafortan. Da li neophodno da ih uzima i od kada.
P.S. Ona se lepo hrani *kad god je moguce izbegava granuliranu hranu-rasplaz* i svakodnevno joj kuvam srca, dzigericeu, noge, grkljane i mleveno meso sa pirincem i sargarepom. Takodje dajem joj i kosti koje prosto obozava i povremeno vitaminske stapice, e da jogurt, mleko i jaja*ziva*
.

Back