Zamotaš ga u peškir i maziš dva sata.
Nego, opet ja o mom problemu. Juče sam se se konsultovala sa nekoliko privatnih veterinara, uglavnom su predlagali kateterizaciju, ultrazvuk (što mi je prihvatljivije od kateterizacije, jer je macanu bešika prazna, samo što ide u toalet svakih par minuta), a najdrastičniji predlog je bio amputacija penisa. Razlog: urinarni kanali su široki 3-4 milimetra, a u penisu se sužavaju na milimetar, i u njima dolazi do zapušavanja peskom, pa ako se amputira taj suženi deo, i ovaj širi "dovuče" na njegovo mesto neće više biti problema jer će pesak nesmetano prolaziti kroz taj prošireni kanal. Meni, kao laiku, ovo se čini užasno, a mislim da bi i bakterijama bilo lakše da ulaze u organizam. Srđane, kaži nam šta misliš o ovome, i da li je to čest metod? Ja sam se na kraju odlučila da probam sa Uro-pet pastom i Uroter tsc (ne mogu da odgonetnem doktorski rukopis) tableticama-sitne, žute valjda antibiotske, 3x1na dan, 6 dana. Za ovu terapiju sam se odlučila zato što su mi svi doktori kojima sam se obratila osim onog sekača penisa, govorili da slučaj nije tako drastičan čim mu se bešika prazni, i da bi trebalo da ova pasta reši problem. Ona služi za zakišeljavanje mokraće i razbijanje kamenaca i kod maca i kod kuca, i daje se, u ovom slučaju 7 dana po 1cm dnevno, a posle jednom nedeljno, radi održavanja. Tuba je velika, skupa ko đavo, ali svi su jednoglasni da je pasta odlična. Jedva sam je pronašla pošto se već dva meseca ne uvozi, i nadam se da će pomoći mom tužnom cicku. Hajde, Srđo, kaži nam svoje mišljenje, i upiši nas za prvi pregled u tvojoj klinici.
Ćao svima i izvinite na davežu.