Pitajte u vezi zdravlja

Ovako imam jedan problem.Pre jedno mesec dana dosao je kod mene jedan Rotvajler i ja sam ga zadrzao.E sad dolazi jedan klinac pretstavlja se da je vlasnik ali ne sme da mu pridje ni da ga pomazi.Papire kaze da nema ali da ce za dan dva da ih izvadi.Sad sta ja da radim?Kako mogu da prepoznam pravog vlasnika?

milutinkg:
Ovako imam jedan problem.Pre jedno mesec dana dosao je kod mene jedan Rotvajler i ja sam ga zadrzao.E sad dolazi jedan klinac pretstavlja se da je vlasnik ali ne sme da mu pridje ni da ga pomazi.Papire kaze da nema ali da ce za dan dva da ih izvadi.Sad sta ja da radim?Kako mogu da prepoznam pravog vlasnika?

Прво, он може да извади папире било кад, али то и даље није доказ да је у питању тај пас, а може и да позајми папире. Једино ако је пас тетовиран може да се провери ко је власник и да се упореди са бројем на родовнику. А да не причам о томе да не сме да му приђе! Дакле, не бих рекла да је то његов пас и буди опрезан, јер ко зна какве намере има са тим псом, а верујем да се ти лепо бринеш о њему и да те је пас прихватио.

Izvinjavam se svima sto nisam bio dugo dolazio ali u pitanju je cisto veterinarski razlog. Radim na otvaranju veterinarske stanice i zato sam bio u inostranstvu i imam dosta obaveza ali cu se truditi da odgovorim na sva pitanja.Hvala na razumevanju.

Srdjan_NS:
Izvinjavam se svima sto nisam bio dugo dolazio ali u pitanju je cisto veterinarski razlog. Radim na otvaranju veterinarske stanice i zato sam bio u inostranstvu i imam dosta obaveza ali cu se truditi da odgovorim na sva pitanja.Hvala na razumevanju.

Ma, razumem te sasvim, ali kaži kada i gde, da dovedemo potencijalne pacijente da pregrizu vrpcu.

Могу и ја да прегризем врпцу ако треба!
a100.gif

Evo ja imam problem sa drugim hrckom, ali mislim da je u pitanju nesto sto napada i druge zivotinje, pa ce veterinar mozda znati da mi odgovori.
U pitanju je zenka, kojoj je na nekoliko mesta, sa iste strane tela pocela da opada dlaka. Opada sa lopatica (ne znam da li se to tako zove kod zivotinja, otprilike gornja trecina ledja), i malo na slabinicama. Koza na tim mestima deluje suvlja i ima ponegde kao neku belu (ne zutu) perut koja ne moze da se skine. Sama koza ne deluje upaljeno. Hrckica se ne cese preterano i ne deluje uznemireno.
Da li mozda neko ima idejus ta bi ovo moglo da bude?

Е сад, нек ме исправи неко ако грешим, али чини ми се да су мачке "ноћне" животиње, што би значило да су тада активне. Мада није нужно да тако буде. Мој мачак има 10 месеци, исто тако спава, спава, само се пробуди и право на врата, да га пустимо напоље. И онда га нема дуго, тачније, док не избаци из себе ту своју енергију. А могуће је и да је чуо неку другу мачку, а и да има нагон за парењем. Јел` ово беше фебруар, када мачке полуде?

Pozdrav za Mili!!!
Nisam veterinar, ali kada sam bila klinka imala sam buljuk macaka, pa kao znam po nesto... Jeste, macke su nocne zivotinjke, a februar je njihov mesec za ljubav.

Eto, moja Milica (sest meseci stara kuca), je danas imala operaciju podvezivanja jajnika... Dobila sam informaciju od veterinara da je anesteziju dobro podnela i da je sve proteklo u redu.
Sutra idemo po nju, receno mi je da mora sto vise da miruje narednih dana... ne znam sta da ocekujem sutra... ako budem videla da je to boli - kako da joj pomognem da sto lakse pregura period oporavka?
Pozdrav za sve!

У Срђо, алал` си ти побрљавио ... превише Неостомосана, шта ли је? Ја немам куцу, већ мацу, о тој куци је писала "брбљива киша"! Јел` може онда за њу попуст?
Ајде реци "јовами" нешто о атопији! Да ти ја не дођем тамо :)

Него и ја да се пожалим мало:
мом мачку не могу никако да истребим буве! Елем узимам неку ампулу (е сад, извињавам се али не знам јој назив, само знам да је ужасног мириса и да не сме у очи) и има Trixie огрлицу око врата коју ставимо пошто га претходно очистимо од бува са том ампулом, али те буве као да су отпорне. Нађе се по која угинула, али не могу никако да их истребим до краја. Неки савет за поузданом ампулом, прашком, anything, само да их више нема!

Jako sam zabrinuta. Zanm da je period linjanja ali mojoj maci, persijska, stara 2 godine, užasno opada dlaka. Iza uha i oko vrata dalake skoro da nema. Šta je uzrok tome? Trebam li se zabrinuti? Imam još jednu macu staru 8 mjeseci koja normalno gubi dlaku, pa mi nije jasno šta je kod ove starije.

Back