Pitajte u vezi zdravlja

Pa oni dahcu i deluju kao da im je prilicno vruce, ali se plasim posto imaju 6 nedelja! Da ih istusiram, dobro obrisem preskirom i onda susim fenom ili da ih ostavim tako vlazne da jurcaju?
Pokusavala sam vlaznim peskirom ali su oni toliko cupavi da im voda ne dodje ni blizu koze!

Milly73:
Срђане, једно питањце:
треба мале маце (2 месеца старе) сутра да путују колима неких сат, сат и по. Да не би било проблема са њима током вожње, размишљала сам да ли може да им се да неки седатив? И у којој дози? Знам да једној старијој маци дају повремено Бенседин, јер има тако неих својих тренутака када је јако нервозна и узнемирана.

Posto je putovanje od sat sat i po nebih im davao nikakve sedative.stavi ih najbolje u neku kutiju i da ne budu na suncu.

pudlala:
Imam i ja pitanje za Srdjana, kad su vec sedativi na dnevnom redu> da li je stvarno moguce da ako se ne potrefi doza pas posatne jos nervozniji? Poslednji put kad sam vodila psa avionom dobila je neku tabletu, od koje je potpuno prolupala, a onda se ukomirala, ali to mi se desavalo sa svim psima (sa ili bez sedativa, tokom leta se ne bude, koliko god trajao). Nekako mi je delovalo kao da se uspanicila sto joj se spava, a treba negde da ide...

Sedativi su "cudna" vrsta lekova tako da nuspojave nekada mogu da budu suprotne od reakcije koju bi trebalo da proizvedu.Tako da se moze desiti da pas bude uplaseniji,nervozniji itd

srdjane,
moje mace vec vise od 10 dana pije prasak koji joj je veterinar prepisao "enteroferment"
(jednu kasicicu praska joj razmutim u mlakoj vodi, tri puta na dan) i cini mi se da je dobila neku vrstu ovisnosti...najozbiljnije...cim oseti da ce dobiti lek, mijauce kao luda i ne moze da saceka da ga razmutim, a onda popije napitak u jednom mahu...na kesisci pise da se prasak daje dok rezultati izlecenja ne postanu ocigledni. pre neki dan sam smanjila dozu i opet je imala dijareju, tako da se pribojavam da prestanem da joj dajem lek.
ima problem sa gasovima i to je izbezumi.
sta macicima stavra gasove?
dajem joj samo krekere, jer cim joj dam nesto drugo (hranu iz kesice ili konzerve, za juniore) opet dobije gasove i dijareju...
sve to tako dugo traje (pre dve nedelje je dobila prvi napad proliva i od tada joj dajem lek...proliv prestane, pa se vrati ukoliko joj promenim dozu leka ili hranu) i stavrno se brinem.

loo-fay:
srdjane,
moje mace vec vise od 10 dana pije prasak koji joj je veterinar prepisao "enteroferment"
(jednu kasicicu praska joj razmutim u mlakoj vodi, tri puta na dan) i cini mi se da je dobila neku vrstu ovisnosti...najozbiljnije...cim oseti da ce dobiti lek, mijauce kao luda i ne moze da saceka da ga razmutim, a onda popije napitak u jednom mahu...na kesisci pise da se prasak daje dok rezultati izlecenja ne postanu ocigledni. pre neki dan sam smanjila dozu i opet je imala dijareju, tako da se pribojavam da prestanem da joj dajem lek.
ima problem sa gasovima i to je izbezumi.
sta macicima stavra gasove?
dajem joj samo krekere, jer cim joj dam nesto drugo (hranu iz kesice ili konzerve, za juniore) opet dobije gasove i dijareju...
sve to tako dugo traje (pre dve nedelje je dobila prvi napad proliva i od tada joj dajem lek...proliv prestane, pa se vrati ukoliko joj promenim dozu leka ili hranu) i stavrno se brinem.

Ne moze se nikako postati zavistan od tog preparata.Sto se tice problema gasova to je sigurno zbog nekog poremecaja u digestivnoj flori.Ne znam odakle si ali nebi bilo lose da nabavis preparat Kaodiar S.

blpd_girl:
Ja imam patuljastog zeca, ustvari zecicu :D Negde na internetu sam pročitala da bi trebalo redovno da joj sečem nokte, međutim , bojim se i da pokušam.Da li da to radim i kako?

Nokti stalno rastu i ako se prirodno ne trose,sto je slucaj kod vecine kucnih ljubimaca onda ih treba seci.Treba odseci vrhove i malo ispod ako nisi sigurna kako mozes odvesti zeku kod veterinara.

Pre nekih mesec dana decko je doneo sa ulice stene koje su zamalo zgazila kola. Ocistili smo je od glista dva puta u razmaku od 15 dana (preparat je krkin Dehinel Plus). Zube je promenila i sada ulazi u prvo teranje.
1. Zabrinuta sam jer je kod nas vise od mesec dana, hranimo je kvalitetnom hranom a uvecini slucajeva joj mesam hranu iz konzerve sa suvom jer tako bolje jede, ipak pod prstima joj se osecaju rebra, kicma i u zadnjem delu dve kosti oko repa. Nigde na telu nemogu da osetim ni trag od nekog salceta. Ona je mesanac terijera i uopste ne izgleda neuhranjeno, cak sta vise izgleda lepo i vitko. Zasto ne dobija na kilazi?
2. Interesuje me da li mi mozete reci koliko je otprilike stara jer ulazi u prvo teranje?

Постоји сува храна за штенце у развоју, пробајте са тиме. И можда да јој нудите чешће. Мада мислим да врућине имају утицаја на њихов апетит.
У сваком случају, без бриге, као што је и рекао Срђан!

Imam 2 kunića i pre neki dan sam primetio braon koru u unutrašnjosti uha.
Uz konsultaciju sa lokalnim veterinarom sam saznao da je to šuga.
Onda mi kaze da je najefikasnije sredstvo "Leskopan" i da se više ne proizvodi.
Onda malo kopa po stručnoj literaturi i "da ipak ništa ne piše, nego kolji ti to" :( kaze on?!

Da li postoji jos nesto sto bih mogao da uradim za moje zeke :?
Pozdrav

gorio:
Imam 2 kunića i pre neki dan sam primetio braon koru u unutrašnjosti uha.
Uz konsultaciju sa lokalnim veterinarom sam saznao da je to šuga.
Onda mi kaze da je najefikasnije sredstvo "Leskopan" i da se više ne proizvodi.
Onda malo kopa po stručnoj literaturi i "da ipak ništa ne piše, nego kolji ti to" :( kaze on?!

Da li postoji jos nesto sto bih mogao da uradim za moje zeke :?
Pozdrav

Za pocetak probaj da isperes zecicima usi Ektanonom ili Neostomosanom.

Danas sam isao kod drugog veterinara i preporucio mi je kao alternativu Neostomosan.
Medjutim na uputstvu, pored pasa,macaka.... nigde ne pise da se moze upotrebiti kod zeca.
Tako da mi je preporucio da uzmem jednog i probam. Napravio sam rastvor 1:9 Neostomosan-zejtin i mazao po sugavom uvu i nakapao nekoliko kai.
Za sada je sve ok. Zecevi vrte glavom i cesaju se.

Valjda ce pomoci.

Imam ja jedno pitanjce, mozda je malo glupo ali to me nece spreciti da ga postavim - elem moj kucov obozava vitaminske stapice, prodao bi i sebe i mene za njih pa mu redovno kupujem pakovanje od 100 kom. Mene zanima da li mu oni mogu da stete u vecim kolicinama, na pakovanju ne pise nista sto se tice toga koliko dnevno moze da pojede. Dajem mu dnevno od 3 do 6-7 komada. Ovu buvu da mogu da mu naskode mi je mama ubacila u glavu posto kad me vidi da mu dajem na svaka dva sata stalno ponavlja da mu ne dajem toliko jer ne znamo da li valja.

Back