Pitajte u vezi zdravlja

Dobro, da probamo. I onako nije nista zaista alarmantno, samo bih volela da znam.
Rec je o zenki staroj 3 meseca, koju sam usvojila od prijateljice. Kada je imala oko mesec dana, pobegla je iz kaveza i nije je bilo 5-6 dana. Ostavljali su joj hranu ispred ormara, gde su pretpostavljali da se krije, ali nikako nisu mogli da je uhvate. Kada su konacno uspeli da je uhvate, primetili su da joj je zadnja leva nozica pocrnela. Ne cela, samo stopalo. Posle dva dana stopalo je otpalo. Ona je uredno uzimala hranu i dok je bolovala, ali kada je stopalo otpalo, sasvim je zivnula. Sada je vesela, nemirna, i ponasa se kao i svaki drugi hrcak.

Samo sam htela da vas pitam da li imate ikakvu ideju sta je moglo da joj se dogodi. Najvise me zanima, zato sto bih htela da je parim sa muzjakom koga vec imam, nadam se da joj nedostatak stopala ne bi smetao pri porodjaju. (Inace, hrcke imam vec nekih pet godina- ne ove iste, naravno, vec sam odgajila nekoliko generacija).

Eto toliko. Nadam se da mi mozete odgovoriti.

Srdjan_NS:
Macicima slobodno spricem davati istu smesu.Polako im davati i mleko na tanjiric da pocnu sami da piju i uvoditi polako hranu.Ova smesa sadrzi dovoljno svih potrebnih materija za organizam.

P.S. Ma ne brinem se ja za bakterije,tu su antibiotici
Хвала пуно!
Добра вест: мама-маца је почела данас да једе!!!!! Кренуло је са паштетом, сада једе и виршлу, пије доста млека и оног Оросал-а. Ваљда јој прија. Шетка се напољу, трчи по крову и евидентно је ојачала. Остала је дилема шта се то десило, али сада више и није толико битно. Претпостављамо да се нечим отровала, али све остаје на претпоставкама. Мачићи фино напредују али још увек не успевам да их навикнем да једу из тањирића.
И да, антибиотици су чудо!
Поздрав!

Kao prvo sve pohvale za temu i pozdrav za veterinara.Imam i ja jedno pitanje u vezi moje kuce.Naime primetili smo pre nekoliko dana da su mu se u usnoj duplji pojavile neke izrasline nalik na bradavicei to po desnima i na ivici usana.Ima ih nekoliko,i danas kada je to pogledao jedan veterinar rekao je da mu to lici na tumor,koji moze da se uveca ,da se prosiri itd..Kada sam to spomenula prijateljici koja ima psa rekla mi je da je i njena kuca imala to isto i da nije tumor vec da se radi o nekoj virusnoj infekciji.Ja zna m da je bez pregleda tesko odgovoriti, ali nadam se da cu dobiti bar nagovestaj onoga sto bi moglo biti.Kao sto sam rekla to je bukvalno roze boje i bas dosta licin na bradavice.Posto je pas ljubimac male dece zanima me da li je ,ukoliko je neka vrsta virusa,to moguce preneti na decu.Nisam jos napisala da kuca ima deset meseci ,i vrlo je raspolozena,lepo jede ,igra se i sve izgleda u redu.Unapred hvala.

U pravu su i veterinar i prijateljica,To je verovratno tumor ciji je uzrocnik virus papiloma. Nema nikakve sanse da predje na decu tako da slobodno mogu biti u kontaktu.Treba kontrolisati dali se povecava pa onda se opredeliti za terapiju.

P.S.Hvala na pozdravima

miva_kac:
Srdjane koje vitamine je naljbolje davati kerusi kad je sustena?
ja sam je danas napario kad bi naljbolje da pocnem da joj dajem vitamine?

Pa nemoraju se dodavi vitamini nesto posebno ako se kvalitetno hrani.Mogu se davati mesec dana pre stenjena "Cafortan" vitamini,mada je to dosta skupa solucija,jevtinije a isto tako dobro moze da bude "Vitogal" ili neki slican proizvod za velike zivotinje.

Imam srednjeg snaucera, starog 6 godina, koji ima upalu levog uha. Sta bi bilo najbolje da mu dam? Ispiram mu uvo hidrogenom 3% , da li je to dovoljno ili treba jos nesto?Ja sam primetila da malo slabije cuje, nista strasno, i da ponekad trlja to uvo o zid ili sta nadje drugo, a juce sam ga vodila na sisanje pa mi je rekao taj covek, sto ga je sisao, da ima upalu. Unapred hvala, pozzz.

Treбала би ми препорука шта да дајем мачићима од месец дана да једу. Пили су комбинацију млека, жуманцета и шећера путем шприца, сад их навикавам на чинију (мада нису одушевљени, па врло често и одустану), сада пију само млеко (јер одбијају ону мешавину) и не знам шта више да им дам. Пробала сам, рецимо, са паштетом али само оњуше и окрену главу. Да ли смем да их чистим од паразита, чиме и у којој дози?

Само да поделим искуство - мачићима сам почела да дајем Whiskas Junior храну у кесици са разним укусима меса и врло брзо су се научили да једу сами (веома им се допада). Приметила сам да воле помало и да пију јогурт (не видим да им је засметало).
Лутфигуз, јој, да знаш да си у праву ... кад се укаке, брррррр!

Ok, hitno mi je potrebna pomoc.
Nasli smo malog vrapca, verovatno je ispao iz gnezda ostavljen na milost i nemilost lokalnih pasa i macaka :(
Donela sam ga kuci, sada je u jednoj kutiji, ne znam kako da procenim koiko je star, pretpostavljam da mi treba pipeta kako bih mu davala vodu, a verovatno i hranu...
Dakle kada, koliko i sa cime ga hraniti i sta jos uraditi, a da malisi bude dobro???

Nazalost moje znanje kada su vrapci u pitanju je veoma limitirano.Iskreno zao mi je sto moram reci ali sumnjam da se tu moze postici neki rezultati.Probajte davati vodu na pipetu,suvu ili ovlazenu prezlu,neke semenke za ptice ali stvarno nisam siguran u rezultat.

Back