Pitajte u vezi zdravlja

Nekome reci da lupa je drsko i bezobrazno, posebno ako taj kome je komentar upucen nije rekao nista lose ni pogrdno.

A drugo,ti si i antibiotik dao macki proizvoljno i ako ti je folder napisao kako se daje,verovatno bi tako dao i pronizon

Nisam, nimalo drzak, samo reagujem, na taj rigidni stav koji nema veze sa realnošću, koji je potkrepljen vrlo lošim argumentom. Takva strogost u tumačenju tih terapijskih pravila i protokola, možda bi imala smisla u švedskoj i nemačkoj, ali u ovakvom raspadu od države u moralnoj i ekonomskoj krizi ne,

mačka može da ugine, ali za to ne mogu da krivim nikog drugog nego sebe, jer sam ja tražio savet, a nije mi ga niko nametnuo. Onaj ko traži savet preko foruma, nema druge mogućnosti, oa se opredeljuje za taj očajnički korak. Da neko ko ovakvom prilikom savetuje, nema najbolje namere, ne bi bi to ni činio. I nije mi nametnuo, nego savetovao, a to da li će neko tako i uradito, je stvar lične procene i njegova odgovornost. A greške su uvek moguće i veterinara ima svakavih. Ne postoji ništa sigurno i zato treba učiniti bar nešto, ako ni zbog čeg drugog, onda, abr radi savesst. Bitno, da je namera dobra i plemenita. Što se tiče kortiko steroida, Deda Žika ima drugačiji stav o njima. Oni narušavaju imunitet, ali ne tako brzo. Kao i kod obolelih od autoimunih bolesti, koji ih primaju, kratkotrajno, jer je tada, korist veća od štete

U pravu si, ljudi pitaju za savete iznoseci boljku svog ljubimca , nadajuci se da je neciji imao iste simptome i da ce mu pomoci savetom.
I ja sam visila na forumima kada je moje stene "umiralo" od svraba i alergija, pa sam bas iz iskustva drugih shvatila i kako treba
da postupim, Nisu bili u pitanju neki teski lekovi , koje mu svakako ne bih ni davala bez saveta sa vetom.

Prosla je nekako ta alergija, ali ne za vjek i vjekovma pa kad se tu i tamo ponovo javi ja mu onda dajem nedelju dana
pronizon, onda je miran dva,tri meseca pa onda opet. Medjutim, zdrav je, veseo, uskoro ce napuniti i 13 godina,
nije nikada bio bolestan od neke ozbiljne bolesti, izuzev te alergije.

Ovo je kljucno u celoj ovoj prici

Ma mozda bi bio zdrav i da sam ga "trovala", nego jesu zaista saveti oko teske artiljerije ( antibiotici, kortizon) preko neta,
kako moderatorka lepo rece, jako zeznuti, pa i neprihvaltljivi.

Ja u Nemackoj zivim, tu nema nikakvih mogucnosti da pazaris nekakve lekove bez recepta, cak ni neke obicne,
a o antibioticima ili ne daj Boze kortiznon i da ne govorim.
zato valjda duze zive i ljudi, ali i psi i macke:D

Ma mozda bi bio zdrav i da sam ga "trovala", nego jesu zaista saveti oko teske artiljerije ( antibiotici, kortizon) preko neta,
kako moderatorka lepo rece, jako zeznuti, pa i neprihvaltljivi.

Ja u Nemackoj zivim, tu nema nikakvih mogucnosti da pazaris nekakve lekove bez recepta, cak ni neke obicne,
a o antibioticima ili ne daj Boze kortiznon i da ne govorim.
zato valjda duze zive i ljudi, ali i psi i macke:D

Hvala na razumevanju. :hvala:

E pa sad je u srbiji stanje ovako jer smo se usaglasili sa EU:

Nemaš zdravstenu knjižicu = nema lekova
Ko nema zdravstvenu knjižicu kupuje lekove u veterinarskoj apoteci za sebe. Jedino tu možete još da kupite neki lek za stoku ili kućne ljubimce pa da primenite na sebi. Danas sa toliko nezaposlenih u državi, snabdevaćemo se upravo u vet.apotekama.

Drogu možete da kupite svuda, čak i na rate...........a lek nigde. Gde su sad ljudska prava i pravo na izbor, zašto doktor da me truje kad mogu sam.

E pa sad je u srbiji stanje ovako jer smo se usaglasili sa EU:

Nemaš zdravstenu knjižicu = nema lekova
Ko nema zdravstvenu knjižicu kupuje lekove u veterinarskoj apoteci za sebe. Jedino tu možete još da kupite neki lek za stoku ili kućne ljubimce pa da primenite na sebi. Danas sa toliko nezaposlenih u državi, snabdevaćemo se upravo u vet.apotekama.

Drogu možete da kupite svuda, čak i na rate...........a lek nigde. Gde su sad ljudska prava i pravo na izbor, zašto doktor da me truje kad mogu sam.

Ako planiras da nastavis bez posledica, idi na Politiku. Ovde nemoj.

Nema uticaja na fetus, opasno je samo ako do infekcije dodje tokom same trudnoce, cak je opasnije piti nekuvano mleko (zbog brucele) nego raditi sa mackom. Mislim cak da u istoj laboratoriji moze da se uradi test i mami i mackama, samo vet. uzme uzorke macama, sad, kako se krecu cene tog "zadovoljstva", to vec ne znam.

Imam tri macka, koji su u varijanti "zivela sloboda". U principu su kucne macke jer spavaju sa nama u krevetu, jedu u kuci.... ali kad god pozele napolje uvek izadju, obavljaju nuzdu napolju u basti.... skitaju po komsiluku, druze se sa komsijskim mackama,..... :) :) :) ma divota od zivota :)
Ja planiram trudnocu, a njih obozaaaavam..... pa sad vec razmisljam kako da se malo distanciram. :(

Tesko, ako ne i nikako. Svakako, redovno pranje ruku posle kontakta s njima i izbegavanje "zemljanih radova" pomazu.

Ja sam rodjena u isto vreme kada i jedna macka. Ta macka je sa mnom provela ( ali i ja s njom) 14 godina svog i mog zivota,
spavala mi je na glavi ( iznad glave), ja danas svoje savrseno zdravlje i neki nemoguc imunitet svodim bas na svoj zivot
malog deteta sa mackom.Ruke niko nije prao:D

Ja sam rodjena u isto vreme kada i jedna macka. Ta macka je sa mnom provela ( ali i ja s njom) 14 godina svog i mog zivota,
spavala mi je na glavi ( iznad glave), ja danas svoje savrseno zdravlje i neki nemoguc imunitet svodim bas na svoj zivot
malog deteta sa mackom.Ruke niko nije prao:D

To stoji
DSCN1911-1.jpg
ali ovde je rec o toksoplazmozi koja, ako do infekcije dodje tokom trudnoce, moze da ima teratogeno dejstvo. To je losa strana, tj. jedna od losih strana davanja slobode mackama. :(

Moja maca ima kijavicu: ceo dan je pokunjena, samo čuči sa spuštenom glavom, čak i ne spava, povremeno kija, oči joj suze i curi joj nos. Ne deluje mi kao da je ozbiljno bolesna da bih je odvela veterinaru, a opet ne mogu da je gledam ovako kijavičavu, a da ništa ne preduzmem. Ja bih sebi, da sam takva, skuvala čaj, stavila kapi u nos, popila možda aspirin - a šta da radim sa njom?

Hvala unapred

Ma nije nikad vakcinisana, samo je sterilisana, ali do sada nije bila bolesna. Mogu tek sutra da je odvedem veterinaru, ali se pitam da li do tada mogu nešto da uradim. Danas je prespavala ceo dan, neće ni napolje da izađe da obavi šta treba, malo je jela i pila vodu.

Zdravo. Zelim da se informisem za mog mladog macka. Jedne noci ostao je napolju(nisam ga mogao naci da ga ostavim u bezbedno mjesto). Ujutru, kada sam ustao, vidio sam ga kako lezi na travi. Mislio sam da je mrtav. Izasli smo napolje i kada smo mu prisli nije se pomjerao. Ali ipak, mogli smo da cujemo da dise. Brzo sam ga unio u toplo mjesto jer bio promrzao. Nekoliko dana on je bio kao mrtav. Kada je trebao da jede mi smo mu morali drzat glavu i on bi polako jeo ili pio. Vode skoro da nikako nije pio. Bojali smo se da ne dehidrira. Svakako, dobijao je mlijeko(tecnost) pa je to bilo u redu. Kada se malo oporavio primjetio sam da se cudno ponasa. Stalno je isao u krug(u lijevo). Kad sam ga zvao uopste nije reagovao. Po svemu misliio sam da je oslijepio i da nista ne cuje. Nakon nekog vremena primetio sam da kada nesto glasno kazem onda reaguje(ali slabo). Ali sa ocima mi nista nije bilo jasno. Zjenice su mu radile sasvim normalno. Proslo je vise od 20 dana i sada cuje dobro. Ali oci, nista... Strasno mi ga je zao i ne znam kako da mu pomognem. Onda sam jutros uradio jedan test. Stavio sam ga na nesto vise mjesto i on hoda i dodje do coska, pogleda dole, okrene se i nastavi hodati. Sada mi tek nista nije jasno. Vazno je spomenuti da sumnjamo da je te noci pojeo misji otrov(roza psenica) koja je(koliko ja znam) PSIHOAKTIVNA SUPSTANCA. Posto sada znam da definitvno vidi onda nesto nije u redu sa mozgom. Ne znam sta je razlog ali msm da nije neka bolest jer sam citao na forumima, pa po ponasanju bih rekao da nije tumor ili neka druga bolest. Hvala svima koji mi mogu pomoci. Pozz. ::dash:

P.S. Molim Vas da kada budete davali odgovore da dajete odgovore koji su tacni i sigurni. Hvala!(takodje bez glupih komentara)!

Tačan i siguran odgovor ne možeš nigde da dobije, ne znam odakle si ali trebalo bi ga odvesti na vetrinarski fakultet u beogradu gde bi eventualno probali dati dijagnozu. Muguće je i trovanje čim je tako dezjorentisan, mada mačka neće direktno probati otrov ali preko nekog miša moguće je.....desni oko zuba postanu upaljene....
Za trovanje ide medicinski ugalj rastvoren u vodu....vezuje toksine iz organizma
Kalcijum je takodje dobar kod trovanja (čist izolovan kalcijum u tableti), takodje vezuje toksine, što je još važnije sprečava unutrašnja krvavljenja....i najvažnije pojačava nervne impulse i doprinosi kordinaciji pokreta.
B12 izolovani vitamin, pojačaće krvnu sliku dotok kiseonika.
Da napomenem da se kalcijum i medicinski ugalj ne daju zajedno već u vremenskim razmacima......jer vezuju jedni druge, takodje i sve druge supstance ili lekove.........
Dobra vest je da ima delimičnog pomaka, mislim da će trebati dugo vremena da povrati osnovne funkcije.....možda i čitava godina

Ona obojena psenica je, kao i svi ostali otrovi legalno dostupni na regionalnom trzistu, krvni otrov, sto znaci da zivotinja koja ga pojede uginjava od unutrasnjeg krvarenja ali nema posledica po drugu zivotinju koja bi je pojela. Dakle, nije pojeo otrovanog misa. Tesko i da bi probao psenicu. Ono sto mi pada na pamet je da je doziveo potres mozga, to je po meni najverovatnije i najlogicnije. Slazem se, nervni simptomi su moguci i kod nekih parazitskih bolesti ali ipak nista ne moze sa sigurnoscu da se kaze bez detaljnog veterinarskog pregleda. Ono u cemu se slazem sa NF je da bi medicinski ugalj, zeolit, dismektit ili neko slicno resorptivno sredstvo (mackari su svojevremeno hvalili tabletice zeolita Tilly pet) moglo u svakom slucaju da ublazi simptome ali tesko da bi uklonilo sam uzrok, osim ako je uzrok promrzli catnip-macina trava. U tom slucaju macku treba detox tretman i rehabilitacija u centru za odvikavanje od droge. ;) I da, drago mi je da se stanje popravlja, mozda i prodje potpuno, samo mu daj vremena.

Back