Nisam, nimalo drzak, samo reagujem, na taj rigidni stav koji nema veze sa realnošću, koji je potkrepljen vrlo lošim argumentom. Takva strogost u tumačenju tih terapijskih pravila i protokola, možda bi imala smisla u švedskoj i nemačkoj, ali u ovakvom raspadu od države u moralnoj i ekonomskoj krizi ne,
mačka može da ugine, ali za to ne mogu da krivim nikog drugog nego sebe, jer sam ja tražio savet, a nije mi ga niko nametnuo. Onaj ko traži savet preko foruma, nema druge mogućnosti, oa se opredeljuje za taj očajnički korak. Da neko ko ovakvom prilikom savetuje, nema najbolje namere, ne bi bi to ni činio. I nije mi nametnuo, nego savetovao, a to da li će neko tako i uradito, je stvar lične procene i njegova odgovornost. A greške su uvek moguće i veterinara ima svakavih. Ne postoji ništa sigurno i zato treba učiniti bar nešto, ako ni zbog čeg drugog, onda, abr radi savesst. Bitno, da je namera dobra i plemenita. Što se tiče kortiko steroida, Deda Žika ima drugačiji stav o njima. Oni narušavaju imunitet, ali ne tako brzo. Kao i kod obolelih od autoimunih bolesti, koji ih primaju, kratkotrajno, jer je tada, korist veća od štete